Gastauteurs

 

 

 

Sanne Weckx

Is lerares in het dko. Is meester in de schilderkunst en meester in de fotografie. Ze schrijft ook af en toe gedichten. Website met informatie over haar beeldende kunst en eveneens met gedichten:
http://sanneweckx.be
Je komt rechtstreeks in haar gedichten met: http://sanneweckx.wordpress.com

gedicht (klik) (in deze website)

Gie Van den Vonder

Gie is in Duffel voorzitter van de cultuurraad en voorzitter van de deelvereniging "het literaire gezelschap" van kunstkringen de Pelicaen.
 

 

Gie Van den Vonder


http://www.everyoneweb.com/GieVandenVonder

 

Gie Van den Vonder (eigenlijk Guido, Duffel, 25-12-51), Vlaams schrijver en dichter. Hij debuteerde als misdaadauteur met de politieroman Wasserij Sneeuwwitje (2005). Het is in eigen beheer uitgegeven.

Van den Vonder won de poëziewedstrijd Keerbergen (1993), de Midzomerpoëzieprijs Diest (1995), ASLK-prijs (1995 en 1996) en Fortis (2000 en 2002). Daarnaast kreeg hij vermeldingen in tal van poëziewedstrijden zoals die van Harelbeke en Meise. Hij is geeft les bij de Christelijke Mutualiteiten aan langdurig zieken sinds 2001 van de cursus ‘De Verborgen Schrijver’ en voorzitter van de culturele Raad van de gemeente Duffel, eveneens sinds 2001. Hij is werkzaam bij de Fortisbank.

In Wasserij Sneeuwwitje worden commissaris Jan Andries en inspecteur Tom Cogghe belast met het onderzoek naar twee moordzaken, die verband met elkaar blijken te houden.

In Moordmuze krijgt inspecteur Tom Cogghe in "Moordmuze" de taak om, bij afwezigheid van commissaris Andries, de moordenaar te zoeken van een jonge vrouw. Een moeizame zoektocht, waarin de vete tussen de commissaris en hoofdinspecteur Nebel de onervaren Cogghe soms de speelbal lijkt te worden van zijn collega's. Cogghe slaagt er in, via een verrassende ontknoping waarin het verre verleden een belangrijke rol speelt, de echte dader te ontmaskeren.

De vijfde kaartspeler. Een lijk ligt al zeker twintig jaar begraven in een tuin in de buurt van het ziekenhuis. Het politieteam van commissaris Andries staat voor een raadsel. Geen identiteitsgegevens, alleen een foto van vijf ‘smoelentrekkers’. Enkele dagen later wordt een schilderij ontdekt, dat in dezelfde periode als de moord gestolen werd. Heeft het gevonden lijk iets met het schilderij te maken? Was het slachtoffer de dief? En is het inderdaad de man die de politie denkt dat hij is? De foto brengt de politie op het spoor van een groepje kaartspelers. Wanneer de speurders met een van hen gepraat hebben, wordt ook hij vermoord. De volgende dag valt een nieuw slachtoffer.

 

 

Je vindt Gie nu ook op de site van het Genootschap van Vlaamse Misdaadauteurs. 

 http://vandenvonder.misdaadauteurs.be

 Sim Mampaey   

Sim studeerde voor lerares, maar werkt als bibliotheekassistente. Ze is lid van de deelvereniging "het literair gezelschap" van kunstkringen de Pelicaen. Ze schrijft gevoelige gedichten.

gedicht (klik)  

terug naar de startpagina (klik)