links naar literaire en andere websites over kunst en cultuur

www.pelicaenduffel.be

 

Website over kunstkringen de Pelicaen uit Duffel. Een groep samenwerkende deelverenigingen, die zich respectievelijk bezig houden met beeldende kunst, literatuur en muziek. Ik ben lid van de deelvereniging "het literair gezelschap" en algemeen voorzitter van de Pelicaen.
www.uitinvlaanderen.be
 
Uitgebreide informatie over wat er op cultureel gebied te horen en te zien is in Vlaanderen, tot in je eigen gemeente.
   
www.schrijverspodium.scarlet.nl Serieuze website. Neemt maximum 7 gedichten en/of korte verhalen per jaar van je op. Wil geen columns. Ernstige webmaster. De "startpagina" bevat zoekmachines voor het web en veel verwijzingen naar actuele, leuke en handige sites. Zelfs de "supermodellen" worden niet vergeten.
http://www.creatieve.be De site van Roel Van Puyvelde gaat over het ontwikkelen van creativiteit. Hij heeft ook een vzw opgericht, Stormwind Productions, waarmee hij vooral literair en muzikaal talent wil verder helpen.
www.citatenverzameling.com Site met citaten gerangschikt volgens onderwerp, land... Ook verwijzingen naar andere citatensites. Bevat apart gezegden met "woordspelingen".
www.detijdschriften.be Inhoud van de "grote" Vlaamse literaire en culturele tijdschriften met informatie over wat een los nummer, een abonnement kost, hoe je je kan abonneren... Met ook interessante links naar andere websites o.a. naar literatuur.pagina.nl
www.kunstwerkt.be Kunstwerk(t) is een jonge vereniging die de beeldende kunsten steunt, eerder de amateurs dan de beroepskunstenaars in de kijker brengt. De vereniging geeft een tijdschrift uit. Ook "onze" kunstkringen de Pelicaen uit Duffel zijn aangesloten bij Kunstwerk(t).
www.tento.be De meest complete Vlaamse musea- en tentoonstellingsgids. Zeer goed.
www.artksp.be Brede informatie vooral over de beeldende kunst met links naar de andere kunstvormen. Zeer uitgebreide site.
www.cultuurnet.nl Zeggen o.a. over zichzelf: "Cultuurnet is de digitale wegwijzer voor Kunst, Cultuur, Geschiedenis en Wetenschap. Wij richten ons op de beherende instellingen zoals musea, bibliotheken en archieven, stichtingen, leveranciers, restauratoren en conservatoren, handelaren, verzamelaars en particulieren. Op de site van Cultuurnet kunnen tegen betaling reclame uitingen geplaatst worden." Je kan ook bij hen een link plaatsen naar je eigen website.
http://www.everyoneweb.com/GieVandenVonder/

 

http://ansiel.cinebelblogs.be/archive/2010/12/17/gie-van-den-vonder.html#more

 

 

 

Gie is voorzitter van de deelvereniging "het literair gezelschap" van kunstkringen de Pelicaen uit Duffel en voorzitter van de cultuurraad. Hij schrijft gedichten en gaf ook reeds enkele romans uit.
www.cultuurlink.be Links naar allerlei websites over cultuur. Makkelijk zoeken: alles is gerangschikt volgens het onderwerp en er wordt de nodige informatie over de website gegeven.
www.cultuurnet.be Informatie over het cultureel leven in Vlaanderen. 
www.abk-mortsel.be Inlichtingen over het deeltijds kunstonderwijs, in het bijzonder over de academie voor beeldende kunsten in Mortsel. Een analoge site, over de academie van Mechelen dan: 
http://users.pandora.be/KoninklijkeAcademieVoorBeeldendeKunstenMechelen
www.conceptcircuit.nl Het multicultureel literair tijdschrift "Concept" bestond.  Concept verscheen 4 maal per jaar. Was een tijdschrift dat geen subsidies ontving, publiceerde proza en gedichten van liefhebberauteurs. Ook van mij verschenen stukjes en gedichten in Concept.  Het tijdschrift verdween, de website bestaat nog..
http://taaluniversum.org Website van de Nederlandse taalunie, met uitgebreide informatie over de taalunie, de taal, onderwijs, cultuur en letteren. Tevens met interessante links.
www.leonorvillagra.tk

en: http://www.geocities.com/vanhuygevoort

Websites van leden van kunstkringen de Pelicaen uit Duffel. De site van Leonor Villagra gaat over haar schilderijen en grafisch werk. Is ook zeer interessant voor de talrijke links naar sites over beeldende kunst. De site van van Huygevoort toont zijn beeldjes uit afvalmateriaal.
www.boekman.nl Website van de Boekmanstichting uit Amsterdam, centrum voor kunst, cultuur en beleid. O.a. een soort bibliotheek met boeken en publicaties, die men kan uitlenen. In hun aanwinsten augustus 2003 vind ik zelfs  twee essays uit mijn "wijze woordmobielen" terug.
www.recap.nl Interessant. Kondigt zich aan als: "resources for cultural policy in Europe."
www.duffel.be OfficiŽle website van de gemeente Duffel met o.a. informatie over de culturele verenigingen.
http://www.boekgrrls.nl

vrouwen en boeken

http://Column.startkabel.nl Veel informatie over columns. Analoog over gedichten: http://gedichten.startkabel.nl. Idem ...letteren en algemeen www.startkabel.nl

 

http://www.sanneweckx.be

 

 

In de rubriek "gastauteurs" van deze website staat een gedicht van Sanne Weckx. Sanne Weckx is meester in de schilderkunst en meester in de fotografie.  Site met informatie over haar activiteiten in de beeldende kunsten en ook met gedichten van haar.
www.bobstikkers.be

 

Bob Stikkers is ere-directeur van de academie voor beeldende kunst van Mortsel. De site is goed ingedeeld en gaat over zijn werk van gisteren (1966) tot overmorgen.
www.averbode.com De abdij van Averbode is bekend voor zijn tijdschriften, boeken voorleerlingen tot 18 jaar.
De website bevat links naar allerlei wetenswaardigheden.

http://www.averbode.be/openblik/files/1197468252Blik4_-_leerlingen.htm

bevat zelfs een link naar mijn kolderpoŽzie (bij light verse)

www.grootenduffelaar.be

 

Website van Dirk Van Engeland. Dirk is historicus en schreef reeds verschillende boeken over Duffel.
  terug naar de startpagina (klik)