Tijdschrift voor hedendaagse Nederlandstalige poëzie

onder redactie van Jozef Deleu

Nieuws

 

Welkom

Over deze site

Dit is de site van Het Liegend Konijn, tijdschrift voor hedendaagse Nederlandstalige poëzie. Twee keer per jaar - in april en oktober - brengt het blad een gevarieerd beeld van onze actuele Nederlandstalige poëzie. Het bevat uitsluitend nieuwe, niet eerder gepubliceerde gedichten: uit het nest geroofd.

Honderden dichters uit het hele Nederlandse taalgebied hebben al aan Het Liegend Konijn meegewerkt. Ze vormen een bont gezelschap van jonge debutanten, rijpe poëten en oude meesters. Diversiteit en respect voor uiteenlopende poëtica’s liggen aan de basis van een unieke mix waardoor ieder nummer een kleurrijke waaier biedt van onze hedendaagse poëzie.

Jozef Deleu, hoofdredacteur.

 

Tentoonstelling

'Uit het nest geroofd'

26 november 2017 - De tentoonstelling 'Uit het nest geroofd' naar aanleiding van de 15e verjaardag van Het Liegend Konijn werd op zondag 26 november feestelijk afgesloten met live poëzie van Bernard Dewulf en Astrid Haerens. Op de tentoonstelling vond u poëzie uit Het Liegend Konijn geselecteerd door Jozef Deleu en uit het nest geroofde beeldende kunst van Raf Coorevits, Lodewijk Deleu, Sam Dillemans, Johan Tahon en Tom van Ryckegem.

> Klik hier voor de video van de opening op YouTube.

> Klik hier voor de video van het slotmoment op YouTube.

> Klik hier voor nieuwsitem op Omroep Focus-WTV.

> Klik hier voor video Uit het nest geroofd, Jozef Deleu.

HLK brengt poëzie op

boEgie woEgie kunstenfestival

21 april 2018 - Tijdens het boEgie woEgie kunstenfestival werd het nummer 1/2018 van Het Liegend Konijn gevierd met het optreden van drie dichters uit dat zopas verschenen nummer: Dorothee Cappelle, Maarten Goethals en Giuseppe Minervini. Een beeldverslag vind je op https://youtu.be/rp32MbiNxak

Interview op Vlaamse Poëziedagen, kasteel Ooidonk

14 september 2017 - 'Het Liegend Konijn 15 jaar: opzet en werkwijze.' Op zaterdag 14 oktober 2017 om 14 uur interviewt Carl De Strycker hoofdredacteur Jozef Deleu, met optredens van Luuk Gruwez en Miriam Van Hee. Welkom! Meer informatie op https://www.deinze.be/poeziedagen

Het Liegend Konijn is verhuisd

Uitgeverij Polis publiceert vanaf 2016 Het Liegend Konijn.

> Lees hier het volledige persbericht….

Archief Het Liegend Konijn

overgedragen aan Letterenhuis

10 mei 2016 - PERSBERICHT - Jozef Deleu, hoofdredacteur van Het Liegend Konijn en uitgever André van Halewyck hebben besloten het archief van de eerste dertien jaargangen (2003-2015) van Het Liegend Konijn, tijdschrift voor hedendaagse Nederlandstalige poëzie, over te dragen aan het  Letterenhuis in Antwerpen. Dit archief bevat de correspondentie van de redacteur met 315 dichters die aan het tijdschrift hebben meegewerkt. Het geeft een beeld van de manier waarop het tijdschrift tot stand komt en het biedt ook een uniek overzicht van de rijkdom en de diversiteit van de hedendaagse poëzie. Philip Heylen, Schepen van Cultuur van Antwerpen, nam op dinsdag 10 mei op het Schoon Verdiep van het Stadhuis deze schenking voor het Letterenhuis in ontvangst. Leen Van Dijck, directeur van het Letterenhuis, noemt dit archief een uitzonderlijk waardevolle aanwinst.

> Bekijk hier de inhoud van het nummer...

> Bekijk hier het verslag...

"Uniek in zijn soort."   Literair Nederland