Louis' Thuispagina  -  VLAAMSE SCHRIJVERS
RENE BERGHEN

René Berghen werd geboren te Antwerpen op 14 april 1901.
Hij studeerde voor onderwijzer, doch werd nadien leraar Nederlands.
Hij werkte mee aan de tijdschriften "De Vlaamsche Gids", "Vlaamsche Arbeid" en "Forum".
Hij debuteerde in 1934 met "De overjas". Zijn bekendste werk werd gepubliceerd in 1937: "De kleine Isa". Het was een generatieroman die de confrontatie weergaf tussen de jeugd van de jaren '20 en deze van de jaren '30.
Het weinig omvangrijke oeuvre van deze auteur komt afstandelijk, berekend en ontledend over.
René Berghen stierf te Antwerpen op 13 januari 1988.

Bibliografie:

* De overjas (1934, novelle)
* Het jeugdavontuur van Leo Furkins (1936, verhaal)
* De kleine Isa (1937, roman)
* Schopenhauer. Beluisteringen van een biechtfilosoof (1942, studie)
* De feministe (1945, roman)
* Keur uit Schopenhauer (1946, bloemlezing)
* Instituut Astrée, (1947, roman)
* De temptatie van Filip Grasmussen (1957, roman)

Terug naar begin

 Terug naar Louis' Thuispagina - index Vlaamse schrijvers