Louis' Thuispagina  -  VLAAMSE SCHRIJVERS

ALOŌS BLOMMAERT

AloÔs Blommaert werd geboren te Wuustwezel op 19 november 1912.
Hij was onderwijzer in zijn geboortedorp.
Naast jeugdboeken schreef hij hagiografieŽn, historische romans en boeiende plattelandsverhalen.
Zijn werken zijn meestal geschiedkundig en psychologisch goed onderbouwd.
AloÔs Blommaert overleed te Wuustwezel op 30 juni 1958.


Bibliografie:


Romans:
* Kuningas (1941)
* Het moeilijke begin (1943)
* Zwarte heide (1944)
* Heksenjong (1944)
* De laatste vracht (1945)
* De varkensboer (1945)
* Wroeters (1945)
* Piet Pauwels schrijft een roman (1954)
* De heikeuters (1957)

Jeugdboeken:
* IndiŽ, het land der geheimnis (1935)
* Toon Mijzen (1935)
* De 'Wereldschool' bij de kabouters (1935)
* De oorlogsjaren van Lewieke (1936)
* De bekeerde reus (1936)
* 't Eenzame graf (1936)
* De bende van meester Wies (1937)
* Jan Sukkel (1937)
* De nieuwe (1937)
* Sus, de zwerver (1937)
* Seppe (1937)
* Lange Jef (1938)
* Gezworen kameraden (1939)
* Vier tegen vier (1940)
* Willibrord (1942)
* Bonte bende (1943)
* Avonturen van Stalen Vuist (1944)
* Berthold de moedige (1944)
* Flinke kerels (1945)
* Van vier woudlopers en een dubbele knoop (1948)
* Reinaert de Vos (1950)
* Tijl Uilenspiegel (1950)
* Onze jongens in het vuur (1951)
* Het toverland van Nolleke Meizen (1951)
* De Leeuwen klauwen (1952)
* Meneerke Molleman (1952)
* De koning van de beek (1952)
* Jan Pannekoek bij de grotmensen (1952)
* De duivel in de put (1952)
* Reporter Stikker op goudjacht (1952)
* Fried, de jonge kruisridder (1953)
* Het gestolen millioen (1954)
* De linten uit het haar (1954)
* Kooi de smid (1955)
* Avonturen in grotten en gangen (1955)
* Avontuur in gang nį 7 (1955)
* De familie Trippel-Trappel-Troppel (1955)
* Met Tamara op avontuur (1956)
* De Trippel-Trappel-Troppeltjes in nood (1956)
* Dieven op de Trippel-Trappel-Troppelberg (1956)
* Twee zusjes en een broereman (1957)
* De droom van Pietje de Schaper (1957)
* De Leie, gouden rivier (1957)
* Gent, de trotse stede (1958)
* De jongens van Tamara (1958)
* De schat van de spookridder (?)
* De duivels-kanonnen (?)
* Als de brug springt (?)
* De schatgravers (?)
* Stalen Vuist helpt Wolfspoot (?)
* De kampioen van 't dorpsplein (?)

Zeker surfen naar de volgende website: www.aloisblommaert.be !

Terug naar begin

Terug naar Louis' Thuispagina - index Vlaamse schrijvers