Louis' Thuispagina  -  VLAAMSE SCHRIJVERS

EUGENIE BOEYE


Eugenie Boeye werd geboren te Antwerpen op 18 februari 1903.
In een dikwijls vrijmoedige stijl schreef zij sprookjes, gedichten en volkse romans, deels autobiografisch.
Zij publiceerde ook onder de pseudoniemen Bertha, Fanny Derwig, Eugenie Willems.
Zij stierf te Antwerpen op 3 december 1983.


Bibliografie:


* Zon en schaduw (poŽzie, 1933)
* Kleine zangen (poŽzie, 1934)
* Zieke levens (roman, 1936)
* Zangen voor de mensen (poŽzie, 1848)
* Markiezinnetje Avondgoud (jeugdverhaal, 1950)
* Prinsens Mennetta (sprookje, 1951)
* Ridder Vuurhart (sprookje, 1952)
* Nachtgodinnetje (sprookje, 1953)
* Platania (sprookje, 1954)
* Het kind en de ster (roman, 1956)
* De vierde wijk (roman, 1958)
* Achter de frontlijn (roman, 1958)
* De fakkeldragers (roman, 1966)
* Ad fundum (verhaal, in "Vrouwen in Vlaanderen schrijven nu")

Terug naar begin

 Terug naar Louis' Thuispagina - index Vlaamse schrijvers