Louis' Thuispagina  -  VLAAMSE SCHRIJVERS

RICHARD DE CNEUDT

Richard De Cneudt werd geboren te Gent op 24 september 1877.
Gedurende de eerste wereldoorlog was hij directeur bij het Vlaamse Ministerie van Onderwijs. Hij zette zich in voor de vernederlandsing van het onderwijs te Brussel.
In 1918 moest hij wegens zijn activisme uitwijken naar Nederland waar hij te Rotterdam leraar Frans werd.
In 1937 keerde hij terug naar Gent.
Hij schreef voornamelijk natuurpoŽzie in de trant van de Tachtigers. Later dichtwerk was meer sociaal getint.
In 1905 publiceerde hij de autobiografische roman "Het geluk".
Hij publiceerde eveneens onder het pseudoniem Walter Verheyden.
Richard De Cneudt overleed te Gent op 29 januari 1959.

Bibliografie:

* Gevoel en phantazie (poŽzie, 1895)
* Van dichterleven (poŽzie, 1898)
* Een offer (toneel, 1901)
* Wijding (poŽzie, 1902)
* Het geluk (roman, 1905)
* De primus (roman, 1908)
* Naar lichtende wegen (poŽzie, 1912)
* De stille bloei (poŽzie, 1925)
* Mijn hart verlangt (poŽzie, 1941)
* Liederen der bezinning (poŽzie, 1952)

Terug naar begin

Terug naar Louis' Thuispagina - index Vlaamse schrijvers