Louis' Thuispagina  -  VLAAMSE SCHRIJVERS

RIA SCARPHOUT

Ria Scarphout werd als Arlette Paepe te Uitkerke geboren op 31 januari 1930.
Zij volgde de humaniora in Gent en ging daarna studeren aan het Instituut voor Journalisten te Brussel.
Zij werd lerares dictie en voordrachtkunst.
In 1959 debuteerde zij met de verzenbundel "Boven de tuinen".
Zij schreef ook novellen en romans.
Zij werd onderscheiden met de Prijs van de provincie West-Vlaanderen voor poŽzie (1960) en de Aragonia-prijs (1961).
Zij schreef ook onder het pseudoniem Ria Celli.
Gedichten van haar werden vertaald in het Duits, Frans en Servo-Kroatisch.
Ria Scarphout overleed in 2008.

Bibliografie:

* Boven de tuinen (1959)
* Gordel en sluiter (1962)
* De blauwe tram (1962)
* Twee blauwe soldaatjes (1965)
* De marsmannetjes (1966)
* De clown en de geisha en andere verhalen (1967)
* De drempeltrein (1968)
* Dag, Bietel (1971)
* Prosit, proza, poŽzie (1972)
* Potdommetje (1987)
* Geologische gedichten (1988)

Terug naar begin

 Terug naar Louis' Thuispagina - index Vlaamse schrijvers