Louis' Thuispagina  - VLAAMSE SCHRIJVERS

JAN VAN DROOGENBROECK

Jan Van Droogenbroeck werd geboren te Sint-Amands op 17 januari 1835.
Hij studeerde aan de Normaalschool te Lier. Hier kreeg hij les van o.m. Jan Van Beers.
Beroepshalve was hij achtereenvolgens onderwijzer, ambtenaar en bureeloverste op het Ministerie van Binnenlandse Zaken.
Hij schreef en/of bewerkte poŽzie, muziekteksten, verhandelingen, cantates, woordenboeken, schoolboeken, enz... .
Enkele van zijn werken werden bekroond door de Koninklijke Academie van BelgiŽ.
Hij werkte mee aan tijdschriften zoals "De Toekomst", "Noord en Zuid", "Het Nederlandsch Tijdschrift".
Hij publiceerde ook onder het pseudoniem "Jan Ferguut".
Jan Van Droogenbroeck overleed te Schaarbeek op 27 mei 1902.

Bibliografie:

* Makamen en ghazelen (1866)
* Ondine (1867
* Dit zijn zonnestralen (1873)
* Torquato Tasso's dood (1873)
* Camoens (1879)
* De morgen (1887)
* Spreuken en sproken (1891)
* Gedichten (1894)

Terug naar begin 

Terug naar Louis' Thuispagina - index Vlaamse schrijvers