Louis' Thuispagina  -  VLAAMSE SCHRIJVERS

JAN VAN BEERS

Jan Van Beers werd geboren te Antwerpen op 22 februari 1821.
Zijn middelbare studies deed hij aan het Klein-Seminarie te Mechelen.
Hij werd leraar te Lier en te Antwerpen.
Hij debuteerde pas in 1853 met "Jongelingsdromen", sentimentele poŽzie over ongelukkige mensen.
In zijn later werk, zoals "Levensbeelden", geeft hij blijk van een grotere aandacht voor de realiteit.
Zijn laatste bundel "Rijzende bladeren" (1884) werd bekroond met de vijfjaarlijkse Staatsprijs voor letterkunde.
Jan Van Beers stierf te Antwerpen op 14 november 1888.

Bibliografie:

* Jongelingsdromen (1853)
* De blinde (1854)
* Blik door ene venster (1855)
* Lijkkrans voor Tollens (1856)
* Levensbeelden (1858)
* Jacob Van Maerlant (1860)
* Gevoel en leven (1869)
* Peter Benoit. De oorlog (1873)
* Het hoofdgebrek van ons middelbaar onderwijs (1879)
* Rijzende blaren (1884)
* Gedichten (1921)

Terug naar begin

Terug naar Louis' Thuispagina - index Vlaamse schrijvers