HOME WIE BEN IK GALERIJ DIVERSEN LINKS

Welkom op mijn website

ikke Via deze website probeer ik mijn passie om te duiken en voor het leven onder water te delen met de buitenwereld. Toen ik begon te duiken wou ik mijn ervaringen delen met familie en vrienden die niet duiken maar deze konden zich hier echter niet veel bij voorstellen. Aangezien één beeld soms meer zegt dan 1000 woorden ben ik dan ook begonnen met onderwaterfotografie. Je zal dus op deze site vooral foto's kunnen terugvinden van de plaatsen waar ik heb gedoken. In eerste instantie in de Oosterschelde en later ook van andere plaatsen in de wereld.

Ten slotte: Dit is een vrij jonge site die nog in volledige opbouw is, het aanbod van foto's zal dus ook stijgen naargelang deze website vordert. Opbouwende opmerkingen en commentaar zijn steeds welkom via dit

Om af te sluiten zou ik jullie willen laten kennismaken met een manifest van Jaques-Yves Cousteau over het belang van de zee en het millieu in het algemeen. Mijn inziens is dit nog steeds een vrij actueel onderwerp.


DE ZEE, ONS ERFDEEL

De aarde is de enige planeet in ons zonnestelsel waarop water in waarneembare hoeveelheden voorkomt. In het water is het eerste leven ontstaan, en het is ons nog steeds onmisbaar voor alle leven. Maar onze portie is ons voor eens en altijd gegeven, en er komt nooit meer iets bij.

Eens zal men op onze tijd terugzien als op de eeuw van de grote crisis, waarin de mens, oorzaak van alle vervuilingen, de beslissende strijd moet aanbinden voor het behoud van de bedreigde zee zowel als van het leven zelf.

Maar de technologie, die de schuld krijgt van alle huidige kwaad op aarde, is tevens het enige wapen van de mensheid tegen de rampen die zij ontketent. Niet de vindingen van de wetenschap of de industrie zijn verantwoordelijk voor de vreselijke bedreigingen die op de mens en zijn toekomst drukt, maar de lichtvaardige en onzorgvuldige wijze waarop ze worden toegepast. Door te bezuinigen op de zuivering van afvalwater, door te weigeren een serieuze reglementering van de visvangst op te stellen, verkwisten wij het kapitaal van toekomstige generaties. Als wij geen halt toeroepen aan de vervuiling van onze planeet zullen onze kinderen ons er terecht van kunnen beschuldigen dat wij hen beroofd hebben van hun natuurlijk erfdeel, dat onontbeerlijk is voor het leven.

Ik hoop dat de zee, die al duizenden jaren de mens wijsheid tracht te leren, hen wederom zal inspireren, nu tot de gedachten en daden die het evenwicht en het leven op aarde zullen handhaven.

J.Y. Cousteau


Laatste nieuws

06 november2009
Foto's van onze reis naar de filipijnen zijn op de site geplaatst
08 augustus 2009
Een eerste selectie van de foto's in de filipijnen is gemaakt. Het maken van een foto album kan nu beginnen. Na het evalueren van mijn foto's heb ik besloten om toch maar een tweede flits aan te schaffen. Het is een tweedehands YS110 geworden. Binnenkort hoop ik de foto's online te kunnen plaatsen.
24 juli 2009
Vandaag thuisgekomen van onze reis naar de Filipijnen. Het was een prachtige vakantie die spijtig genoeg geeindigd is in mineur. Dengue fever had me te pakken en moest daardoor de laatste week (5 dagen) in het ziekenhuis liggen. Onze terugvlucht naar Belgie hebben we dan ook gemist. Gelukkig waren we goed verzekerd en zijn we op kosten van de verzekeringsmaatschapij enkele dagen later naar huis gebracht. Aan de ellende kwam echter nog geen eind. Door de dengue waren mijn leverfuncties gestoord waardoor ik nog 3 weken arbeidsongeschikt werd verklaard. Bovendien moet ik in de toekomst opletten voor een nieuwe besmetting. Nu nog een selectie maken van de foto's zodat ik deze op de site kan plaatsen.
01 juni 2009
Nieuw fototoestel aangeschaft daar ik binnen een maand vertrek naar de filipijnen. Het is de Powershot G11 van canon geworden met een onderwaterhuis van Ikelite. Nu nog wat experimenteren in de Oosterschelde voordat ik vertrek.
20 april 2009
Vandaag dikke pech gehad. Camera is tijdens het begin van een duik in het grevelingenmeer ondergelopen. Het onderwaterhuis moet niet goed afgesloten geweest zijn bij het wisselen van de battterij. Op 3m diepte zag ik plotseling luchtbelletjes verschijnen in het huis.Heb nog alles geprobeerd om de schade te beperken maar helaas ... Hiermee is dus voorlopig een einde gekomen aan de onderwaterfotografie.
16 februari 2009
Foto album filipijnen bijgewerkt
25 januari 2009
Website komt online.

Valid HTML 4.01 Transitional