Stamboom Bollansée - Valckx

boom.gif

Inleiding


Bollansée

Daar mijn moeder Bollansée als familienaam heeft, heb ik natuurlijk ook interesse om deze stamboom te maken. Ik bezit reeds gegevens van omstreeks 1600 tot heden. De familie is afkomstig van de gemeente Grobbendonk en werd oorspronkelijk geschreven als Bellens. Via Nijlen, waar enkele naamsveranderingen zijn gebeurd om te komen tot Bollansée, is de naam verder verspreid geworden naar Emblem, Pulderbos, www.zandhoven.be Zandhoven, www.beerse.be Vlimmeren (thans Beerse) en dan verder ook naar groot Antwerpen. De naam is dus vooral terug te vinden in de Antwerpse Kempen. Voor zover momenteel gekend, zouden ook alle personen die de naam Bollansée dragen, afkomstig zijn van dezelfde stamouders. Ondertussen heb ik ook familieleden gevonden die zijn uitgeweken naar het buitenland, ondermeer Frankrijk, Groot-Brittanië en de Verenigde Staten van Amerika. Ook hebben we enkele bekende personen in onze stamboom met de naam Bollansée. We denken hierbij aan Pol Bollansée, het inmiddels overleden lid van "De Strangers" maar ook aan Ellen Bollansée uit Pulderbos die wereldkampioene BMX is geworden.

strangers.jpg

BMX-shop.jpg


Valckx

Omdat de familie Bollansée op meerdere plaatsen verwant is met de familie Valckx, heb ik naar deze naam ook opzoekingen gedaan. De naam komt eveneens zeer vaak voor in de Antwerpse Kempen, ondermeer in Vorselaar (waar onze stam van afkomstig is). Ook vinden we de naam vaak terug in Zandhoven, www.zoersel.be Zoersel, www.malle.be Malle en www.ranst.be Ranst. Verder komt de naam ook voor in Antwerpen (Ekeren), het Waasland en Nederland doch ik heb nog geen verbindingen gevonden naar de stam van Vorselaar. Volgens een Nederlands stamboomonderzoek is deze verbinding er ook niet.

Voor wie hierover meer wil weten, is er ook het boek: "400 jaar Chronologie van de Familie Valckx van ca 1595 tot 1996", geschreven door Jan P.H.M. Valckx en Hay J.G. Valckx.
Het boek is uitgebracht door de Uitgeverij Pirola te Alkmaar (ISBN 90 803391 2 3). Het is in België ook verkrijgbaar bij de uitgeverij VZW EPO, Lange Pastoorstraat 25-27, 2600 Antwerpen.
In het boek zijn verschillende stammen van Valckx onderzocht. Eén der stammen heeft zijn roots in België, waar ook onze familie in thuis hoort. Maar ook afstammelingen hieruit zijn weer in Nederland terecht gekomen.

Alle informatie is natuurlijk hartelijk welkom! (ook foto's, bidprentjes, doodsbrieven, communieprentjes, trouwboekjes, enz.....)

Voor mijn stamboom samen te stellen, maak ik gebruik van HAZA-DATA, versie 7.2-f. U kan een link vinden op de pagina LINKEN.

Wenst u mij te mailen voor meer informatie: mail.gif

new1.gif

Bekijkt U graag een fotoreeks van de familie Bollansée? foto.gif

Belijkt u graag een fotoreeks van de familie Valckx? foto.gif


BEGIN
HOME