Mama's recepten


Recept voor hert-/hindegoulash

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Mouwen opstropen en in de handen spuwen
    • vlees aanbakken
    • kruiden met peper, zout en paprikapoeder
    • 2 à 3 koffielepels tomatenpuree toevoegen
    • Dit alles ± 10 min. laten sudderen (met deksel).
  2. Ondertussen champignons, sjalotten en 1 teentje look stoven en gerookt spekblokjes aanbakken.
  3. 10 à 15 cl goede rode wijn + scheut cognac over het vlees gieten
  4. Gestoofde spekblokjes, sjalotten, look, 1 kippenbouillonblokje, half potje wildfond en water toevoegen. Dit alles zachtjes laten stoven.
  5. Tegen het einde van de stooftijd de gestoofde champignons toevoegen.
  6. Binden met “beurre manié” (mengsel van ½ boter en ½ bloem).
  7. Eventueel room toevoegen (dit verzacht de smaak).

Valid XHTML 1.0 Transitional

Valid XHTML 1.0 Transitional