ICT in de klas
U bezoekt momenteel mijn startpagina
Welkom op mijn website:
Waarom deze site?

Ik kreeg van de directie van mijn school te horen dat ik een zesde leerjaar als vaste klas heb voor een heel schooljaar. Het is een katholieke basisschool. De school heeft van de inspectie vernomen dat ze werk moeten maken van een leerlijn ICT.

Om de leerkrachten te stimuleren om ICT op een goede manier in te zetten wil de directie een investering doen: iedere leerkracht kan in de klas beschikken over een digitaal schoolbord en zes computers. Ik beschik over internetverbinding op alle computers. In de school kan ik ook enkele digitale (foto)camera's ontlenen. Ik kan zelf gratis programma's installeren op de computers. Daarnaast heb ik op iedere computer ook volgende betalende software ter beschikking: software van het digibord, tekstverwerking, rekenblad en presentatiesoftware.
                                                                                                                                       
De directeur vraagt mij en mijn collega's om ter voorbereiding van het nieuwe schooljaar een plan op te stellen waarin ik aangeef op welke manier ik ICT geïntegreerd ga aanbieden in mijn klas.
Ik spreek met mijn parallelcollega af dat we het werk verdelen. Ik neem de volgende vakken voor mijn rekening: wiskunde en muzische vorming (beweging en muziek). Ik ga voor iedere eindterm ICT op zoek naar één lesactiviteit per vak. Ik zorg dat ik de keuze voor deze activiteiten grondig verantwoord.

Aspirant juf Lynn
Deze website is gebouwd in het kader van een opdracht voor het vak ICT in 2PBLO.
Lynn Dhont
2PBLOb1
Gekozen leerjaar: leerjaar 6