HOME
DOWNLOADS
GASTENBOEK
LINKS
PC on TV
TV on PC
GAMES
FOTO'S
ARTWORK
CONTACT
 
 
 
First Upload:
2 Sept 2001
Last Update:
30 Maart 2002

TC.:: 19 Februari 2004 ::.

Onder het motto "hoe dom kan je zijn" kan je de arrestatie van virusschrijfster Gigabyte gerust catalogeren. Laat het dan je hobby zijn om virussen te schrijven en verzamelen. Je kan eventueel een site oprichten om je ervaringen te delen en je kunsten tentoon te spreiden. Maar in godsnaam, waarom geeft zo iemand interviews aan radio en TV? Je zou denken dat een intelligente jonge vrouw zoals Gigabyte haar lessen heeft geleerd van enkele voorgangers die interviews hebben gegeven. Het optreden van enkele leden van het ALF (Animal Liberation Front) welke net voor hun tvdebuut een McDonalds in de fik hadden gestoken, was waarschijnlijk het meest hilarische en zit daardoor nog vers in mijn geheugen. Een Hip-Hop uitrusting en Engels dat slechter was dan dat van ex-Navosecretaris Willy Claes, konden niet verhinderen dat het komisch ALF duo werd opgepakt. Op zaterdag 7februari was ik 's middags op weg naar mijn werk (jawel op zaterdag) en op de radio1 ging het net over de toenemede problemen waarvoor cybercrime zorgde en de miljoenen dat dit kost aan de economie. Gigabyte stond centraal in de uitzending, want naast het feit dat ze de bizarre gewoonte had om virussen te verzamelen en maken was het ook nog eens een vrouw, wat haar dus extra speciaal maakte. Het was niet de eerste keer dat ik de naam Gigabyte gehoord had, waarna ik me begon af te vragen hoe lang het nog zou duren voordat haar geluk zou opraken. Een goede week later was het al prijs, want op 16 februari viel het doek over Gigabyte. De radio 1 uitzending is nog on-line te beluisteren.

Google cache van Gigabyte's website

Gastenboek van Gigabyte

Webwereld

De Standaard

Radio 1 uitzending Piazza met Gigabyte van 7-2-2004 is nog on-line te beluisteren

 
.:: 14 Januari 2004 ::.
Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is lelijkste van het land? +++ Terwijl wij ons op aarde ons bezighouden met alles wat mooi en lelijk is, is er op mars opieuw een roverje actief dat dagelijks beelden stuurt.
 
.:: 19 Oktober 2003 ::.
Hier zijn we dan weer! Lange tijd geen aandacht besteed aan MAD WORLD. De reden is dat ik bezig was met enkele andere websites. Een kameraad vroeg mij om een website te maken over zijn bezinzestation TOTAL FINA LOURDES. Allen daarheen dus. Verder speelde ik met de idee om een website te maken dat een beetje meer aanleunde tegen mijn professionele bezigheden. Het is dus een website geworden over FORENSISCHE PSYCHIATRIE. Mensen die informatie nodig hebben omtrent geestelijke gezondheid kunnen er terecht voor informatie. Werk genoeg gehad dus de voorbije maanden.
 
.:: 29 Mei 2003 ::.
Weer een zwarte dag voor games en internet minend Vlaanderen. Zopas heb ik ontdekt dat de aflevering van ShrimpTV niet meet gratis gedownload kunnen worden. Je moet nu maar liefst een pro lid (lees: betalend lid) zijn om van die service te genieten. De gamessites ontsnappen ook niet aan de trend om de bezoekers geld te ontfutselen voor hun content. Op zich is deze gedacht niet zo eigenaardig, tenslotte betaal je ook voor de artikels in een magazine. Waarom zou je echter betalen voor demo's, filmpjes, wallpapers, ed die je op de promotiesites gratis en legaal kan downloaden.
 
.:: 9 Mei 2003 ::.
Nog 9 dagen en dan moet u uw stem uitbrengen op uw favoriete partij of iets dat daarvoor moet doorgaan. Ondanks alle aandacht die de media besteden aan de verkiezingen zijn er nog een aanzienlijk aantal mensen die niet goed weten op wie of welke partij ze moeten stemmen. Gelukkig is er nog het internet om je een handje te helpen. Ga eens naar politicsinfo.net, waar alle mogelijke informatie aanwezig is over de verschillende Belgische politieke partijen. Heb je je mening gevormd, ga dan nu nog eens langs bij doe de stem test. Om de tijd tussen nu en 18 mei te dooden heb ik nog een gratis game voor je Trash Killer 2.0 genaamd. Een zoveelste asteroïds kloontje, maar wel een van de beteren, volgens sommigen.
 
.:: 19 April 2003 ::.
Mensen die er graag eens op los knallen in het computerspel Moorhuhn moeten zeker hier eens klikken. De site is volledig aan de Moorhuhn-games gewijd en volgt de laatste ontwikkelingen op de voet.
 
.:: 7 April 2003 ::.
Enkele dagen geleden maakte ik melding van het SETI-project. Blijkt nu dat de screensaver, die de informatie moet analyseren, een lek bevat waardoor hacker jouw pc kunnen binnendringen. Download dus voor alle zekerheid de laatste nieuwe versie.
BRON: www.zdnet.be
 
.:: 6 April 2003 ::.
De verklarende woordenlijst van de "Rechvaardige Rechters", een humoristische tv-programma van canvas voor pseudo-intelectuelen, staat nu ook on-line. De moeite waard als je je vocabularium wenst uit te breiden.
 
.:: 3 April 2003 ::.
Begin de jaren 90 startte NASA het SETI-project op met als enig doel het detecteren en analyseren van geluiden afkomstig uit de ruimte. Hiermee hoopte men het bewijs te leveren dat er nog intelligent leven is in het heelal, buiten de aarde. Het analyseren van het ruimtegeruis kost zeer veel rekenkracht van pc's en daarvoor zijn de nodige fondsen nodig. Om het rekenwerk wat vooruit te laten gaan heeft de Universiteit van Berkeley in 1999 een zeer speciale screenssaver gemaakt. Men vertrekt vanuit het principe dat er over de hele wereld miljoenen pc's aan staan, maar daarom vervullen ze nog geen nuttige activiteiten. Denk maar aan de lunchpauze in verschillende instanties, waarbij de pc's gewoon blijven aan staan zonder meer. De screensaver, gemaakt door de Universiteit van Berkeley, maakt gebruikt van die dode momenten om de data te analyseren. Het eindresultaat van de berekeningen wordt terug naar de beeheerders van het SETI-project gestuurd. Inmiddels zijn er al enkele andere projecten gestart die gebruik wensen te maken van het immense potientieel van computerrekenkracht dat wereldwijd beschikbaar is. Zo kan je nu meewerken aan de zoektocht naar een medicijn tegen kanker, tegen de miltvuurbacterie of voor betere weersvoorspellingen. Voorlopig doe je het omdat je ervan overtuigd bent dat je meehelpt aan een beter samenleving, maar in de toekomst zou je er nog iets aan kunnen verdienen ook.
BRON: http://www.dedigitalerevolutie.nl
 
.:: 2 April 2003 ::.
Mao is dood, lang leve Deng! Zo moet het ongeveer geklonken hebben in het China van 1977 en nu ook in Vlaanderen anno 2003. Enkele jaren geleden was Mao een Vlaamse internetsite met artikels waar geen blad voor de mond werd genomen en niets of niemand werd ontzien. De internetsite had ook een tastbaar equivalent in de vorm van een tijdschrift dat gratis te verkrijgen was. Het was een periode van internet-hype, toen men dacht dat on-line reclame voldoende was om de kosten te dekken. Het duurde dus ook niet lang voordat de, inhoudelijk uitstekende, mao-website en -tijdschrift het tijdelijke voor het eeuwige mochten inruilen. Net zoals de Phoenix herrees uit zijn as, slaagt Mao erin om in April 2003 te herrijzen onder de vorm van een nieuw tijdschrift dat Deng genaamd is. Deze keer gaat het in de eerste plaats om een real-life tijdschrift. Op het internet tref je een website aan, maar voorlopig stelt die nog niet veel voor. Op de splash-screen van Deng staan enkele stellingen, waarna je moet opgeven of je ermee akkoord bent of niet. Druk op "akkoord" en je krijgt meteen enkele pop-ups die je meteen aan de mao-stijl doen terugdenken. Druk je op "niet-akkoord", dan krijg je meteen een invulformulier waarmee ze je een abonnement door je strot willen rammen. Inderdaad Deng is verre van gratis, per nummer is het 4,90 euro. Daarvoor krijg je dan 100 pagina's onvervalste Deng met een scherpzinnge, verhelderende, diepzinnige en sarcastische blik op de maatschappij. Hopelijk kunnen de inkomsten van het tijdschrift ervoor zorgen dat er wat meer content komt op de website.
 
.:: 1 April 2003 ::.
Indien je fan bent van absurde humor moet je zeker de website van het tv-programma Crank Yankers eens bezoeken. Het gaat om muppets die neptelefoontjes doen naar allerlei instanties. De gesprekken zijn echt en worden nadien door de muppets uitgebeeld. Op de site kan je tal van filmpje bekijken. Je kan ook hilarische soundbites downloaden die je mag gebruiken op je antwoordapparaat. Op vrijdag kan je op nederland 3 de Crank Yankers rond 20u in hun volle glorie op TV bewonderen. Een ding is zeker over Crank Yankers, either you love them or hate them.
 
.:: 29 Maart 2003 ::.
Zopas heb ik de url van mijn website doorgegeven aan de cultuurportaalsite 123artinfo. Klik op de banner links op het scherm en breng je stem uit voor deze site, zodat de hij in de ranking stijgt.
 
.:: 19 Maart 2003 ::.
Niet alle Amerikanen zijn het eens met hun president Bush. De Dixie Chicks hebben zich niet zo populair uitgelaten over de acties van hun president. De Dixie Chicks zijn vooral populair in de VS omwille van hun country-muziek. Een van de leden is afkomstig uit Texas en tijdens een concert in Londen beweerde ze beschaamd te zijn dat Bush ook van Texas is. De platenfirma Sony was hier echter niet mee tevreden, wat uiteindelijk resulteerde in een excuus van de Dixie Chicks. Misschien moeten de bommenwerpers van Bush eens Sony bombarderen omwille van hun dictatoriale neiging om de vrije meningsuiting te beperken.
http://www.salon.com/ent/music/feature/2003/03/18/dixie_chicks/index.html
 
.:: 10 Maart 2003 ::.
Politieke leiders tonen zich van hun mooiste kant en beloven de hemel op aarde, want op 18 mei 2003 is het weer verkiezingen. Normaalgezien is het de gewoonte dat er op zulke momenten peilingen worden gedaan naar het stemgedrag van het volk. Nieuw is nu dat er een verkiezingsvoorspeller wordt georganiseerd. In plaats van te vragen aan de mensen voor wie ze gaan stemmen, vraagt men nu hoeveel procent de verschillende partijen zullen behalen. In het buitenland is dit soort "voorspellers" reeds gebruikelijk en ze zijn nauwkeuriger dan de klassieke opiniepeilingen.
 
.:: 1 Maart 2003 ::.
Is Command & Conquer Generals of Unreal 2 een beetje te prijzig? Ken je de weg niet naar een illegale kopie of download? Misschien kan de 100 beste on-line games je een beetje troosten. Niet zo spectaculair, maar toch onderhoudend genoeg om door de krokusvakantie te komen.
 
.:: 1 Maart 2003 ::.
De laatste weken is Iraq en Amerika niet uit het nieuws te weren. Belangrijke organisaties die een rol spelen bij het al dan niet uitbreken van een oorlog zijn de VN en NAVO. Wat voor organisaties het zijn en hoe ze werken kan je het best lezen op hun website.
Verenigde Naties
Noord Atlantische Verdrags Overeenkomst
 
.:: 1 Maart 2003 ::.
Dr. Demento is niet meer. Mad World heeft zijn plaats ingenomen. Na lange periode niets te laten horen moet nu hier verandering in komen. Deze site moet het mij makkelijker maken om veranderingen door te voeren.
 
.:: 26 Oktober 2002 - Urban foto's ::.
Vandaag ben ik eventjes naar Gent geweest om enkele foto's te nemen die het ruwe van de stad, of gelijk welke grootstad, moeten weergeven. De foto's werden orgineel in kleur genomen en daarna omgezet naar zwart/wit, om zo de ruwheid te benadrukken. Klik hier op Urban of ga naar de sectie foto's om daar uw keuze te maken.
 
.:: 12 September 2002 - Aula Academica RUG ::.
Een woordje uileg over de foto's van aula academica kan je hier vinden.
.:: 11 September 2002 - Open Monumentendag ::.
Foto's van het provinciehuis en "Groot Huis" staan nu ook on-line. Tijdens de open monumentendag was er tevens een straatoptreden van Schotse pipers. Hiervan kan je tevens enkele foto's bekijken.
 
.:: 10 September 2002 - Open Monumentendag ::.
Zondag ll. heb ik de tijd genomen om eventjes naar Gent te gaan, naar de open monumentendag. Op het programma stond de aula van de Gentse universiteit, het Provinciehuis en het publiekstheater "Groot Huis", het voormalige NTG. Voor de foto's van de Gentse aula kan je hier terecht. De komende dagen zullen de andere foto's ook on-line staan, evenals enkele informatieve teksten.
 
.:: 1 September 2002 - Open Monumentendag ::.
Op zondag 8 september is er voor de 14e keer Open Monumentendag Vlaanderen. Centraal thema van de open monumentendag is dit keer symbolen. Het doel is om symbolen op gebouwen opnieuw verstaanbaar te maken. Voor meer informatie kan je terecht op de website van open monumentendag.
 
.:: 31 Augustus 2002 ::.
Einde juli heeft ZDNet de top 100-websites, volgens de lezers, bekend gemaakt. Niet alleen de professionele websites kregen een kans om te prijken aan de top van het klassement. Uit de honderden websites die gemaakt worden in de huiskamer is er ook een top samengesteld. De honderd websites werden verdeeld in 12 categorieën: Business, Cultuur, Entertainment, Games, IT, Kennis, Lifestyle, Nieuws, Sport, Varia, De beste homepage en Extra. Wil je de populairste sites ontdekken, bezoek dan zeker ZDNet.
 
.:: 8 Augustus 2002 ::.
Enkele fotocollecties gepost, met als titel Abstract en Lightning
 
.:: 7 Augustus 2002 ::.
Vandaag enkele fotoverzamelingen van Yahoo overgebracht naar deze site. Bij nader inzien lijkt het toch beter om mijn foto's rechtstreeks via deze site aan te bieden. Yahoo is niet altijd even snel en de bereikbaarheid is niet altijd gegarandeerd. Om de continuiteït van de site lijkt het mij ook beter de foto's naar hier te halen.
 
.:: 4 Augustus 2002 ::.
De muziekindustrie doet goed zijn best om alle mogelijke kanalen waarlangs illegale muziekbestanden uitgewisseld worden plat te leggen. Zo heeft ook Audiogalaxy onlangs zijn diensten stopgezet. Je kan nog wel opzoekingen doen, maar de links zijn dood. De wijze waarop de RIAA (Recording Industry Association of America) omgaat met de mogelijkheden van nieuwe technologieën is reden genoeg om hun acties te parodiëren. In de animatie MP3: good or goblin krijgt de RIAA en artiste Sheryl Crow het hard te verduren. Metallica Milionaire heeft de rockgroep Metallica in het vizier.
 
.:: 3 Augustus 2002 ::.
Het is al weer een tijdje geleden dat ik hier nog iets heb veranderd. Voornamelijk was dit het gevolg van een verouderde computer. De programma's waarmee ik de website tracht te onderhouden waren te "zwaar" voor mijn oude pc, waardoor alles tergend traag vooruit ging. Onlangs heb ik een nieuwe pc gekocht en momenteel loopt alles een stuk vlotter, waardoor het onderhoud van de site opnieuw een plezier is.
 
.:: 11 April 2002 - KaZaA in de Klinsch ::.
Kazaa, de populaire filesharing client, ligt weer onder vuur. Het programma dat door duizenden mensen wordt gebruikt om bestanden uit te wisselen is niet langer welkom op download.com.
*** LEES MEER ***
 
.:: 31 Maart 2002 - Brood en Spelen ::.
Onder het motto van "brood en spelen" heb ik besloten om de site uit te breiden met een onderdeel games. Het gaat hierbij om eenvoudige spelletjes die je on-line kan spelen of om leuke freeware die je kan downloaden. Veel plezier ermee.
*** GAMES CENTRAL ***
 
.:: 17 Maart 2002 ::.
De laaste dagen waren er nogal wat problemen met de beschikbaarheid van Yahoo's Groups. Hierdoor is het mogelijk dat de sectie foto's niet te zien was. Op het moment dat dit bericht geschreven wordt lijkt alles terug te werken. Hopelijk zijn de problemen bij Yahoo hiermee definitief van de baan.
 
.:: 9 Februari 2002 ::.
Deze week ben ik tot de vaststelling gekomen dat enkele van mijn collega webloggers de moeite hebben genomen om een linkje op hun site te plaatsen die je naar hier brengt! Veel commentaar wordt er echter niet gegeven...
*** LEES MEER ***
 
.:: 24 Januari 2002 ::.
Met als doel de site wat overzichtelijker te maken heb ik besloten om een kleine aanpassing te maken. Normaal gezien opent de site direkt met het hoofdnieuws. Uit enkele reacties van mensen in mijn buurt moet ik besluiten dat het niet duidelijk is dat er nog andere berichten op de site staan! Omwille van die verwarring heb ik besloten om als startpagina een overzicht te geven van de reeds geposte berichten. Bij elk bericht zal er een korte inhoud gegeven worden en een link naar het eigenlijke artikel en bronnen. Hopelijk is de onduidelijkheid hiermee voorbij.
 
.:: 20 December 2001 - Not For Your Eyes Only ::.
Een zonnebril die de priemende zonnestralen moet tegenhouden en tegelijkertijd door kledij kan kan kijken, alsof je eventjes door de ogen van superman kan kijken, behoort voorlopig nog tot de rijk der fantasieen. Toch volstaat het om een bepaalde digitale camera te kopen met enkele accesoires en de buurvrouw of -man lijkt opeens in geboortekostuum te staan!
*** LEES MEER ***
 
.:: 11 November 2001 - Das Experiment ::.
Deze week gaat de film Das Experiment van start in de zalen van de Kinepolisgroep. Het gaat over een experiment dat onderzoek doet naar de psychologie van gevangenschap. Centraal staat de relatie tussen de bewakers en de gedetineerden. Het experiment dat in de realiteit gebeurde in de jaren '70 aan de universiteit van Stanford, heeft men na 6 dagen vroegtijdig moeten afbreken, omdat een aantal excessen uit de hand liepen...
*** LEES MEER ***
 
.:: 17 September 2001 - The Aftermath ::.
Veel commentaar moet ik hier niet bij geven...
*** LEES MEER ***
 
.:: 13 September 2001 - Spidy goes down ::.
Enkele maanden terug was New York het decor voor de nieuwe Spiderman film die volgend jaar te zien zal zijn in de bioscoop. Op de website van o.a. Sony kon je reeds enkele trailers bekijken. In deze previews is het WTC gebouw duidelijk aanwezig, waarop Sony beslist heeft om alle filmpje, wallpapers, e.a. van de website te verwijderen uit respect voor de slachtoffers...
*** LEES MEER ***
 
.:: 6 September 2001 - I Robot ::.
Wil je weten wat jouw naam betekend in de futurische wereld van cyborgs?
*** LEES MEER ***
 
.:: 2 September 2001 - Grand Ouverture ::.
Yet another fucking weblog...
*** LEES MEER ***