Barjac is een renaissance-dorpje met 1400 inwoners, gelegen tussen de valleien van de Cèze en de Ardèche aan de voet van de Cévennes.

Je vindt er alles wat je nodig hebt voor een ideale vakantie: enkele bakkers, beenhouwer, groenten en fruit, regionale producten, natuurvoedingswinkel, kleding, souvenirs, de wijncoöperatieve, een supermarkt...

Enkele terrasjes met uitzicht op de jeu de boulespleinen onder de platanen nodigen uit voor het traditionele glaasje pastis, een wijntje, een pintje, een verkoelende frisdrank of een ijsje. Voor een gezellig etentje zijn er gelegenheden te over in Barjac en omgeving, van pizza tot de traditionele Franse keuken.
 

 
   

 


Voor de actievelingen onder ons heeft Barjac en omgeving ook heel wat te bieden: zwemmen, vissen, wandelen, kanovaren,mountainbiken, paardrijden, tennissen, speleologie...

Hoewel er in de nabije omgeving al genoeg bezienswaardigheden zijn voor een gevuld programma is Barjac ook een uitstekende uitvalsbasis om zowat de ganse Provence te verkennen. Steden als Avignon, Nimes, Arles, ook de Middellandse Zeekust liggen op een uur tot hooguit twee uurtjes vandaan.

In het huisje vind je een map met toeristische informatie over bezienswaardigheden in de wijde omgeving.

Enkele evenementen in Barjac:

- Elke vrijdagvoormiddag is er een drukbezochte markt in Barjac.
- Enkel tijdens de zomermaanden elke maandag avondmarkt.
- Antiekmarkt met meer dan 400 standhouders tijdens het Paasweekend en het weekend rond 15 augustus.

- Het derde weekend van juli is er het "fête votive" met traditiegetrouw een "concours de boules". Bekijk de affiches in het dorp voor de actuele agenda.
- Het eerste weekend van augustus is er "abrivado et bandido". Stieren (de eerlijkheid gebiedt hierbij te zeggen dat het eigenlijk meer jonge, dartele kalfjes betreft) worden door de straat gedreven. Ruiters op de typische camargue-paarden proberen samen met dappere  toeschouwers het dier tot staan te brengen.