OORKAARSEN EN OORMASSAGE


Oorkaarsen zijn oorspronkelijk afkomstig van de Hopi Indianen uit Zuid Amerika. Oorkaarsen zijn opgerolde strookjes linnen of katoen, gedrenkt in bijenwas en geneeskrachtige kruiden. Oorkaarsen stimuleren de doorbloeding en lymfestroom in oren, keel neus –en bijholten. Ook werken ze in op de diep in het oor liggende accupunctuur punten, het trommelvlies, het middenoor en het evenwichtsorgaan.

Oorkaarsen werken lichaamszuiverend. Een lichte onderdruk in de oorkaars en een trilling van de stijgende lucht, te wijten aan de natuurlijke beweging van de vlam geven een lichte massage van het trommelvlies.

Deze lichamelijke prikkel wordt bijna onmiddellijk na het aanwenden beschreven als een weldadig gevoel, druk en pijnverminderend, vooral in hoofd en oorgebied.

Bovendien geeft deze behandeling een heerlijk gevoel van ontspanning. Een zeldzame gewaarwording van geluk en geborgenheid.

Oorkaarsentherapie helpt doeltreffend bij:

neus-, voorhoofd-, bijholten- en/of keelontstekingen

verkoudheid, loopneus

hoofdpijn, migraine

nervositeit, stress

slaapproblemen

losmaken en verwijderen van oorsmeer

Oorkaarsentherapie wordt afgeraden bij doorboord trommelvlies, acute oorontsteking en epilepsie.

De behandeling begint met een oorreflexzonemassage. Op en rond de oorschelp liggen reflexzones en acupunctuurpunten die tijdens de massage worden gestimuleerd. Deze massage maakt het gebied rondom de oren ontvankelijker en bevordert de werking van de oorkaars.

 

Oormassage

Mandorla, Goorken 68, 2260 Westerlo   tel 014 54 57 24  mail info@mandorla.be