SOFROLOGIE


Sofrologie betekent: “ de leer van het harmonisch bewustzijn.” 
Het is een methode die het bewustzijn versterkt en verfijnt en geest en lichaam in harmonie brengt. 
De sofrologie werd in 1960 in Madrid door de neuropsychiater Alfonso Caycedo ontwikkeld. De leer is gebaseerd op oosterse meditatietechnieken, yoga en westerse ontspanningsmethoden. Voor Caycedo zijn het lichaam en de geest twee dimensies van een en hetzelfde wezen, en worden die twee dimensies door het bewustzijn of de levensenergie verbonden. Met de sofrologie krijgt het lichaam de plaats terug die het in onze cultuur is kwijtgeraakt. Via het lichaam wordt op de geest ingewerkt.
Door sofrologie leer je je bewustzijn te gebruiken om blokkades, angsten en spanningen op te ruimen. Je leert je onontdekte of weggedrukte talenten kennen en gebruiken, je krijgt meer energie.
Op het sofroliminaal niveau, een toestand tussen slapen en waken, is de mens in staat zich bijzonder goed te concentreren en zijn ervaringen en gewaarwordingen toe te passen.
Deze toestand stimuleert ook de verbeeldingskracht en versterkt de intuïtie.
De sofroloog brengt op eentonige, zachte en overtuigende toon zijn cliënt in een staat van gewijzigd bewustzijn en wordt deze persoon getraind in het omgaan met zijn of haar verbeelding.

Sofrologie

Individuele therapie


Posturale IntegratieSofrologie
Links


  1. ww.bodymindintegration.com

 

Mandorla, Goorken 68, 2260 Westerlo   tel 014 54 57 24  mail info@mandorla.be