YOGAYoga vindt haar oorsprong in India. Het Sanskriet  woord ‘yoga’ heeft verschillende betekenissen waaronder die van ‘eenwording’ die verwijst naar de gedachte van ontmoeting tussen het individueel geweten en het universeel bewustzijn dat eigen is aan oosterse filosofieën.

Zoals alle oosterse relaxatietechnieken, werkt yoga zowel op het mentale als op het fysieke aspect.

Yoga doet eveneens beroep op de concentratie, de beheersing van het lichaam en de ademhaling. Zij draagt ook bij tot een betere zelfkennis en tot een harmonieuze ontwikkeling van de persoonlijkheid. Je voelt je hierdoor beter in je vel en kan weer beter omgaan met stress.


Op het fysieke vlak zorgt yoga voor een algemene lenigheid. Ook het goed functioneren van je organen (darmen, lever, hart, lymfevatenstelsel…) wordt hierdoor bevorderd. Je spijsvertering verbetert en je slaap wordt rustiger en dieper.


Op het psychische vlak gaat  yoga leiden tot ontspanning, sereniteit en beheersing van je emoties en je zenuwachtigheid.

Een prima oplossing dus indien je de stress in je leven wil leren beheersen.


Praktisch: yogalessen worden in groep gegeven, je hoeft niet echt lenig te zijn om yoga te kunnen volgen. Yoga richt zich tot iedereen, man en vrouw, jong en oud.

Gemakkelijke losse kledij is aangeraden en een matje en klein dekentje is nodig.


YOGAYOGALESSEN TONGERLO 2016


De yogalessen in Tongerlo gaan door in het gemeenschapslokaal, Jos Geuensplein 1


Dinsdagavond :19.30-20.30 uur


REEKS  1

 

September  6 – 13 – 20 – 27

Oktober        4 – 11 – 18 – 25

November    8 – 15 – 29

December    6 – 13 – 20 


     Totaal   14 lessen


Prijs yogales: 7 euro per les, per reeks te betalen. Een eerste kennismakingsles kan altijd apart betaald worden. Het is ook mogelijk nog in te stappen in een reeds lopende reeks.

Meebrengen: yogamatje en klein dekentje of badhanddoek.

Inschrijvingen: info@mandorla.be Tel: 014 54 57 24

www.mandorla.be

 


 

Yoga

Lessen & Groepswerk


YogaTai-Chi
Links


  1. •http://www.yogazinal.com