PraktijkNaast de klassieke studies van dierenarts, heb ik bijkomende opleidingen gevolgd van acupunctuur en bioresonantie. Deze kwalitatieve alternatieve vormen bieden mij de mogelijkheid om bijkomende informatie te krijgen over het ziektebeeld van het dier om zo tot een juiste diagnose te komen. Samen met de klassieke geneeskunde kunnen deze alternatieve vormen uitstekend ingezet worden om een volledige genezing te bewerkstelligen van het dier.

Wat is bioresonantie?

De Bioresonantie-therapie behoort net als bijvoorbeeld homeopathie, acupunctuur en andere natuurgeneeswijzen tot de ervaringsgeneeskunde. Deze therapie wordt al 25 jaar in de humane geneeskunde en sinds 10 jaar in de diergeneeskunde toegepast. Ons doel is om uw dier zo goed en zo snel mogelijk te genezen.
De Bicom bioresonantie methode is een specifieke diagnose- en therapiesystematiek waarmee de geneeskunde een nieuwe weg is ingeslagen.
Het is vooral bekend geworden vanwege het grote succes bij behandeling van allergieŽn, maar inmiddels is de Bicom voor bijna ieder aandoening in te zetten.
De basis van de bioresonantie-therapie berust op de nieuwste ontwikkelingen en inzichten uit de bio- en kwatumfysica. Verschillende soorten therapieen en genezingen werken op verschillende niveauís van het lichaam.

  • Wondheling, operaties en het zetten van botbreuken werken op het structurele (materiŽle) niveau.
  • Voeding, geneesmiddelen, kruiden werken vooral op biochemisch niveau.
  • De Bicom bioresonantie werkt op energetisch niveau, meer specifiek met lichaamseigen elektromagnetische energieŽn.

Ieder vorm van materie bestaat uit energie en deze energie straalt het ook uit. Elk lichaamsdeel, elk orgaan en elke cel stralen energie uit. Dit geldt ook voor virussen, bacteriŽn, parasieten, allergenen en toxines. Iedere substantie heeft zo zijn eigen kenmerkende karakter of trillingspatroon.
Dit individuele energetisch karakter van een stof wordt ook wel ďhet frequentiespectrumĒ genoemd. Bij een gezonde mens en dier is het individuele trillingsbeeld vooral harmonisch met weinig vervormingen.
Het trillingsbeeld van een ziek lichaam heeft ook disharmonische frequenties, veroorzaakt door bijvoorbeeld gifstoffen, virussen, bacteriŽn, parasieten, allergenen of slecht functionerende organen.
Zowel de harmonische als de disharmonische trillingen kunnen met behulp van de Bicom worden gemeten en behandeld. De harmonische trillingen kunnen naar behoefte worden versterkt en storende trillingen kunnen worden verzwakt of geneutraliseerd. Als het afweersysteem belast wordt door bijvoorbeeld door infecties, chemische stoffen of stress, dan komt er een moment dat er zich een ziekte voordoet.
De ziektesymptomen openbaren zich daar waar al, vaak door erfelijkheid, een zwakke plek aanwezig is.
Met de Bicom bioresonantie therapie kan deze plek versterkt worden en kunnen de oorzaken opgespoord worden en verwijderd worden.

Diagnose

Met het Bicom-systeem kan getest worden welke belastingen het dier ziek maken zoals bacteriŽn, virussen, parasieten, allergenen, gifstoffen enz.
Steeds terugkerende chronische klachten hebben een dieperliggende oorzaak.
Zo kan in veel gevallen de verborgen oorzaak van de ziekte worden opgespoord.
Zo kan uitgetest worden of bijvoorbeeld rugklachten te wijten zijn aan problemen van de wervelkolom of door overbelasting van de spieren of door problemen van nieren of gal.
Zo kan een chronische hoest wijzen op een allergische reactie of een bacteriŽle of schimmelinfectie.

De behandeling

De Bicom bioresonantie therapie is een pijnloze behandeling zonder medicijnen en heeft voor zover bekend geen nadelige bijwerkingen.
Tijdens de therapie ontspannen de dieren zich en lijken van de behandeling te genieten. Het doel van de therapie is daarom de ziektemakende invloeden en oorzaken uit te schakelen en de zelfgenezende kracht van het lichaam te activeren.
Een behandeling duurt meestal ongeveer 5-20 minuten.
Het aantal behandelingen is afhankelijk van diverse factoren.
Deze behandeling kan ingezet worden bij paarden en gezelschapsdieren. Wenst u een afspraak, een huisbezoek of heeft u gewoon een vraag? Aarzel dan niet om ons te contacteren.