Malware Removal Information

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

DEP

Informatie

Data Execution Prevention (DEP)

Sinds windows XP Service pack 2 is Data Execution Prevention (DEP) geïntegreerd in windows. Latere versies van windows zijn ook uitgerust met deze security functie.
DEP voorkomt dat de computer schade kan oplopen door malware.
Het controleert of programma's op een correcte en veilige wijze gebruik maken van het systeemgeheugen. Constateert DEP dat bepaalde code uit het geheugen op een foutieve wijze wordt uitgevoerd, dan sluit het dit programma af.

Er bestaan 2 soorten van Data Execution Prevention (DEP), namelijk hardwarematige DEP en softwarematige DEP.
Data Execution Prevention (DEP) aangestuurd door hardware kan enkel indien de processor hiermee is uitgerust.
Alle geheugenlocaties in de processen, behalve deze die enkel uitvoerbare code bevatten, worden door de processor gemarkeerd als niet-uitvoerbaar. Wordt er toch code uitgevoerd vanuit beveiligde geheugenlocaties, dan zal DEP het proces / programma afsluiten om verdere schade te voorkomen.

Softwarematige DEP is hardware onafhankelijk en wordt door elke processor ondersteunt die geschikt is voor Windows XP Servicepack 2 of een recentere versie van Windows.
Softwarematige DEP controleert automatisch alle essentiële Windows-programma's en services.
De controle kan indien gewenst uitgebreid worden voor alle andere programma's.

  • Klik op de knop Start, en vervolgens op Configuratiescherm. Klik op Systeem en onderhoud daarna kies je Systeem. Klik op Geavanceerde systeeminstellingen. Typ het wachtwoord of een bevestiging als u wordt gevraagd om het Administrator-wachtwoord of een bevestiging.Onder Prestaties klik je op de knop Instellingen.Klik nu op de tabblad Preventie van gegevensuitvoering (DEP) en klik vervolgens op DEP voor alle programma's en services inschakelen, behalve voor de hieronder geselecteerde.

Softwarematige DEP kent 3instellingen.

  • Wanneer DEP ingeschakeld is, worden de essentiële Windows-programma's en services automatisch gecontroleerd. ONN - DEP is enabled for a limited number of binaries, the kernel, and all Windows-based services

  • Alle programma's worden door DEP gecontroleerd.ONN - DEP is enabled for all 32-bit applications on the computer

  • Alle programma's worden door DEP gecontroleerd, een lijst met uitzonderingen is beschikbaar.ONN - DEP is enabled for 32-bit applications, exceptions list available


DEP kan uitgeschakeld worden, maar dit wordt uiteraard niet aanbevolen.

Meer info: DEP instellingen wijzigen.


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu