Amy-Lee Bennett
Start Omhoog

AMY-LEE BENNETT: Negende Country Music Award en nieuwe CD.

  

Geboren in het Belgische Antwerpen, maakte Amy-Lee Bennett, als tiener gedurende 4 jaar deel uit van het schoolkoor “Die Ghespeelkens” en behaalde herhaalde malen de eerste prijs bij wedstrijden.

Nadat Amy-Lee afstudeerde kreeg zij een plaats bij “The World Wide Road Band”. Als lead-zangeres deed zij daarna ervaring op bij diverse groepen. Op zeer korte tijd boekte zij grote successen en kreeg een zeer goede naam in countrykringen.

 Door de Country and Western Association of Belgium (CAWAB), werd zij in 1993 onderscheiden met 2 Country Music Awards. Nl. als “Beste nieuwkomer” en als “Zangeres van het jaar”. Deze laatste trofee stond eveneens op haar naam in 1994, 1995, 1996, 1998 en 2000. Ook van de Belgium Country and Western Union (BCWU) kreeg zij in 2000 de onderscheiding “Artiest van het jaar” De laatste vier jaren werd zij eveneens in Nederland genomineerd voor een award.

 Ondertussen had zij haar eerste CD opgenomen, getiteld “With all the love”, en in 1998 verscheen de CD “You’ll never know” op verzoek van de vele fans en de line-dancers.

 Amy-Lee wordt begeleid door 5 muzikanten. Zij trad reeds op in Duitsland, England, en was meermaals te gast op de grootste festivals in Nederland en België. Zelfs in het Amerikaanse Nashville stond zij op het podium. Amy-Lee Bennett is een ervaren zangeres waar internationale belangstelling voor is.

 In het Amerikaanse Nashville werd haar derde album opgenomen. Hiervoor kreeg zij de steun van de meest gekende schrijvers, en de beste muzikanten uit de countryscene.

 Gedurende jaren zong Amy-Lee onder haar eigen naam “Ninon”. Echter door de samenwerking met platenmaatschappij Rowyna music werd besloten om haar artiestennaam te veranderen in Amy-Lee Bennett. “Ninon” blijkt een te moeilijk uit te spreken naam in het buitenland, en het is de bedoeling om het album eveneens in andere landen uit te brengen. 

Vorig jaar werden 2 singels uitgebracht. Hiervoor deed zij veel promotie, en kreeg veel airplay bij diverse radiostations in België en Nederland. Het full-album “Amy-Lee Bennett” werd “gereleased” op 13 november 2000. In België via Rowyna music (RW 5040) en in Nederland via Pink records.

In het voorjaar van 2001 was Amy-Lee Bennett de “Special guest” tijdens de 26 concerten van de concert tournee van Will Tura in België, en kreeg in Nederland de “Palazzo Theater trofee” voor haar verdiensten in de countrymuziek. Momenteel is haar derde singel uit. “Like a fool” is een duet met Mark Moseley.

 

Info en boekingen:   Bennett Entertainment Tel / Fax: ++32(03)605.17.97

  

 

update : 07/08/2001 04:20

Most of the pages on the CAWAB site are in Dutch