William vdK's Matlock FanSite

William vdK's Matlock Fansite

Matlock was an old school southern lawyer who always took every case he tried with a serious attitude and could always win in the manner he tried. He was the best person you would know in the city of Atlanta, Georgia,
Ben Matlock the lawyer that saves lives.

Voor zover ik weet is dit de eerste en enige Nederlandstalige Matlock fansite op het web. Matlock was een TV-Serie die liep tussen 1986 en 1995 op NBC-ABC. Op 3 maart 1986 verscheen de allereerste pilootaflevering op het scherm. Er zouden in totaal nog 195 afleveringen volgen. In 1995 werd besloten de serie stop te zetten wegens gezondheidsproblemen van hoofdrolspeler Any Griffith (Ben Matlock). Clarence Gilyard Jr. (Conrad McMasters) kende nadien nog veel succes in de serie Walker, Texas Ranger.

Andy Griffith als Benjamin (Layton) Matlock

AdvocaatBenMatlock Matlock was de onverslaagbare 'defense attorney' die praktisch elke zaak wist te winnen. In zijn witgrijze katoenlinnen pak wist hij de rechter telkens weer te overtuigen van zijn gelijk. Hoewel hij eigenlijk een zeer exclusieve privé-advocaat was voor de 'rich and famous' van Atlanta (Georgia), wist hij zich ook dikwijls te overhalen om het op te nemen voor de gewone man. Samen met zijn voorliefde voor de occassionele 'hotdog on the stand' was hij duidelijk een icoon van de Amerikaanse cultuur. Matlock was eigenlijk een mengeling van advocatenserie en detectiveserie, want de pleidooien in de rechtbank werden steevast voorafgegaan door het nodige speurwerk van Matlock's 'partners in practice', Tyler Hudson, nadien Conrad McMasters, Matlock's dochters Leanne en Charlene, Michelle Thomas, Jerri Stone en Cliff Lewis. Samen met de nodige dosis humor in de marge vormde dit de succesformule voor de serie. Klik hieronder voor foto's van Matlock en de andere castleden:

Picture Gallery 1

Picture Gallery 2

Picture Gallery 3

Picture Gallery 4

Picture Gallery 5

Afleveringen

In totaal werden er 195 reguliere afleveringen gemaakt. Recent verscheen het eerste seizoen van Matlock in een mooie officiele DVD-uitgave van CBS. Hierin maken we kennis met de mooie Linda Purl, die als Charlene Matlock's sympathieke dochter neerzet. Voordat ze deze rol aannam verdiende ze op het TV-scherm haar strepen in de populaire reeks 'Happy Days' (aan de zijde van the 'Fonz'). Ze zou echter slechts één seizoen in de serie Matlock blijven. Daarna speelde ze nog mee in verschillende minder bekende films voor het TV-scherm, alsook in verschillende series en toneelstukken. Linda Purl is ook actief in de muziekindustrie en bracht recent verschillende albums uit (easy listening, vocal jazz).

Op de andere seizoenen (9 seizoenen in totaal!) is het voorlopig nog even wachten

Op de volgende pagina lees je alvast een korte chronologie van de serie om het geheugen op te frissen, alsook de top 20 van de beste Matlockafleveringen gekozen op TV.com.

Voor een volledig overzicht van alle afleveringen met korte inhoud

Matlock Trivia

Matlock's straat was eigenlijk een integrale filmset die voor verschillende series en films gebruikt werd. Matlock's huis kan vandaag de dag nog steeds worden bezocht in de Universal Studio's in California.

Matlock kan in de reeks in zijn vrije tijd vaak achter het kookfornuis worden gevonden. Andere hobby's die hij in de serie beoefent zijn vissen, schoenen poetsen en banjo spelen.

Voordat Matlock aan z'n advocatencarrière begon, beoefende hij nog een ander beroep : leerkracht!

Ondanks Matlock's successen in de grote rechtzaken verliest hij ook af en toe een rechtzaak, waarin hij zelf betrokken partij is, ondermeer bij de verkoop van Matlock's oude ijskast, en bij de betwisting van een gemaakte verkeersovertreding.

De serie diende als springplank voor vele jonge opkomende acteurs. Zo passeerde ongeveer de halve cast van startrek (voyager, deep space nine) de revue als gastpersonage in Matlock.

AndyAndDon

Andy Griffith is in de V.S. vooral bekend van zijn vroegere successen als Sheriff Andy Taylor, in The Andy Griffith Show (1960-1968), en Mayberry (1968-1971). Toch beschouwd hijzelf 'Matlock' als zijn favoriete rol.

Nadat de serie was afgelopen maakte Matlock nog een kleine comeback in een gastoptreden als Matlock in Diagnosis Murder.

Momenteel geniet Andy Griffith van zijn welverdiende pensioen op zijn ranch in Manteo (North Carolina), waar hij onlangs volledig herstelde van een viervoudige overbruggingsoperatie aan het hart.

Matlock's nerveuze buurman in seizoen 3 en 4, Emmy-winnaar Don Knotts stierf begin 2006. Hij was hier vooral bekend van zijn hoofdrol in de allereerste Herbie film, 'Herbie goes to Monte Carlo' uit 1977, waarin ook Julie Sommars een belangrijke rol speelde! Op TV.com wordt hij beschreven als de 'skinny, bug-eyed comic performer, adept at playing hypertense, frequently unnerved types'.

Over de andere Matlock personages is vandaag minder bekend. Sommigen traden nog enkele keren op in gastrolletjes in TV-series of in minder bekende films (met uitzondering van Conrad), anderen stopten na de serie met acteerwerk en gingen zich op een andere carrière richten. Zo is Carol Hudson, die het personage van Jeri Stone vertolkte, actief in de immobiliënmarkt. Ze probeerde het ook even in de muziekwereld, waar ze enkele new age albums uitbracht.


Minder bekend hier zijn Andy Griffith's muzikale talenten als folkzanger en gitarist. Als kind wilde hij aanvankelijk operazanger worden! Hij bracht op latere leeftijd een aantal albums uit. "I Love To Tell The Story" won in 1997 zelfs een Grammy Award in de categorie 'Best Southern, Country or Bluegrass Gospel Album'!

BoundForThePromisedLand

GospelAccordingtoAndy

TheChristmassGuest

JustAsIAm

ILoveToTellTheStory
De meeste nummers situeren zich in de religieuze sfeer, en creëren het beeld van het Amerikaanse Zuiden waar Andy Griffith opgroeide. Bij het horen van deze nummers kan je je Andy Griffith probleemloos als een van de meest gedreven kerkzangers in de lokale parochie voorstellen... Je hoort de stem van een oude man, die met alle emoties en trillingen die daarbij horen echt authentiek klinkt!

Test hier je verdere Trivia kennis over Matlock online

Matlock Quotes

"Judge Raymond Price : Are you looking for trouble?
Ben Matlock : Trouble is a two-way street.
Judge Raymond Price : Are you threatening me?
Ben Matlock : I'm trying to do my job!"

"Give me a minute, your honor and I'll make the connection."

"I always make sense. I'm a rational, reasonable man".

"Shucks, it ain't no big deal. Just another open-and-shut case!"

"Every year I look for the nastiest, hatefulest, meanest man to represent and this year you're it"

Links

Link naar de Wikipedia Encyclopedie (TV-serie: Matlock)

Link naar Acres TV Character Biografie (Benjamin "Ben" Matlock)

Link naar TV.com Biografie (Andy Griffith)

Direct Download Matlock Theme Song (Soundsamerica.com)

2link.be pagina TV-series

Forum

Extern forum over Andy Griffith als Matlock :

Click here to join matlock

Ga naar het Matlock forum

Gastenboek

Teken ook even het gastenboek als je tijd hebt:

Guestbook

Mijn andere site : William vdK's MTB Pages

Terug naar boven

Pagina2

Webmaster: William vdK - Laatste update: 2009

E-mail