Belgische Maine Coon Herplaatsingsdienst

 

   
  
  
  
  
  
  
  
   Email rescuemc@telenet.bemaintained by: © Abesh. All rights reserved.

 

 

MC RESCUE

 

 

  VOLG ONS NU VIA FACEBOOK : http://www.facebook.com/mc.rescuebelgium

 

MC REGELS

   

   Rescue MC is geen asiel maar een adoptiebemiddelingswebsite, voor Maine coons die wegens allerlei redenen een nieuwe blijvende thuis zoeken.

Het grotendeel van de Maine coons die hier ter adoptie worden aangeboden, zijn MC's die door de fokker zelf worden aangeboden voor herplaatsing, dit kan allerlei redenen hebben, niet thuis horen in de groep, teveel katten ed.

Sommige MC's worden herplaatst door liefhebbers, reden , niet genoeg tijd, scheiding, etc..

Meestal mogen de MC's bij hun eigenaar zelf blijven totdat ze een goede thuis hebben gevonden of ze worden terug gebracht naar de fokker die dan voor hen een nieuwe thuis zoekt.

Ik vraag steeds om eerlijk te zijn over hun gezondheid of speciale behoeftes, ook MC's met een handleiding vinden vlot een goede thuis, niemand is gebaad als er belangrijke dingen verzwegen worden !!!

De prijs wordt beslist door de eigenaar zelf, dit zijn meestal de kosten van castratie/sterlisatie deze bedraagt 100 a 250 euro.

Alhoewel een Maine Coon best een dure raskat is (gemiddeld 600 euro), is het niet de bedoeling dat dit een verkoopssite wordt, dit is enkel een herplaatsingssite waarin ik bemiddel tussen eigenaar en adoptieouder (vrijwillig) omdat ik wil vermijden dat er Maine coons in de asiels terecht komen of (terug) in de fok belanden. Er is al genoeg ellende en leed in de fokkerswereld.

Alle maine coons zijn ook gesterliseerd of gecastreerd vooralleer ze herplaatst mogen worden.

Enkel de eigenaar beslist wie in aanmerking komt om zijn MC te adopteren. En heeft het recht mensen de weigeren die volgens hen niet geschikt zijn.

Als u graag in aanmerking wil komen om een MC te adopteren langst deze weg, kan u best ons adoptie formulier volledig invullen. Zodat wij kunnen uitzoeken welke MC het het best in jouw gezinssituatie past.

Formulieren die niet volledig zijn ingevuld worden niet behandeld. Gelieve alle vragen eerlijkheidshalve te beantwoorden Al deze vragen zijn van nut , zo kunnen wij best uitzoeken wel Maine Coon het best in uw gezin past.

Sommige MC's houden niet van honden of kunnen niet met kinderen of andere poezen overweg.

Er wordt ook gevraagd om de Maine Coon niet onbewaakt buiten te laten dit omwille van de vele gevaren die hij buiten kan oplopen, tevens is een maine coon heel aanhankelijk en gaat naar ieder persoon toe en worden vaak gestolen !!

Een buitenren is een uitstekend plus punt om in aanmerking te komen !!!

Meestal wordt de MC ook naar hun nieuwe thuis gebracht zodat de vorige eigenaar zelf kan zien of uw huis geschikt is.

 

   

   

 

 

   

maintained by © Abesh