Welkom bij Hitradio

Hitradio, het internet-station dat teruggrijpt naar de hits van vroeger.

Hitradio, de naam zegt het al, hier wordt enkel de betere muziek uit de jaren 60 - 70 - 80 en een deel van de jaren 90 gedraaid.

Met uitzondering van Popcorn oldies worden enkel singeltjes gedraaid die ooit een hit waren.

 

Wat verstaan we precies onder die Popcorn oldies ?

Popcornoldies zijn een mengeling van soul, latin, chachacha, evergreens, doowop, ska en rhythm-and-blues, later kwam de Latino Popcorn met mambo-invloeden en ook de USA Oldschool erbij. De popcornmuziek kwam vooral van Amerikaanse singles uit de vroege jaren zestig die nooit de hitlijsten haalden. Vaak zijn het zgn. “eendagsvliegen” of promotionele persingen in een beperkte oplage voor dj's en radiostations.

Popcorn heeft een eigen dansstijl, een soort van mediumtempo jive en soul swing, minder explosief dan de rock-'n-roll. Veel van de toenmalige singles worden meestal op andere snelheid afgedraaid dan het origineel bedoeld was. Het is niet gemakkelijk de muziekstijl scherp af te bakenen, want soms kwamen ook bekende artiesten terecht in het circuit: Louis Neefs, Mary Wells, Billy Fury, Gene Chandler, Terry Stafford, Trini Lopez, Jerry Jackson, Paul Anka, Connie Francis, Sam Cooke, Lesley Gore, Eddie Hodges en vele anderen.

 

 

 

 

THE GREATEST OF ALL TIME

PLAYER DOWNLOAD

Met de gratis players kan u luisteren naar onze muziek, downloads hieronder beschikbaar.

beluister Hitradio met een internet radio !!

Geen zin om de hele dag te luisteren via de laptop of de computer.

Géén nood, met een internet-radio (webradio), die je al voor +/- 100 € koopt, luister je onbeperkt naar al onze oldies, zonder dat de laptop of computer de hele tijd aan hoeft te staan.

Je moet daarvoor wel ter plaatse de beschikkingen hebben over een internet aansluiting, hetzij bedraad of draadloos (Wi-Fi).

Gebruik de volgende link om rechtstreeks in je internet-radio in te voeren.

https://zeno.fm/hitradio3

 

 

Veel luister plezier !!

Get the App for Free

 Hitradio has been powered by the free radio automation RadioDJ