GENEALOGIE MERELBEKE - © door Marcel De Riek (R.I.P oktober 2019)

line decor
 

Bijwerking 15/10/2019 - Marcel De Riek overleden...
De gegevens van deze website werden door Marc Van den Broecke op internet geplaatst op basis van jarenlange opzoekingen van Marcel De Riek(de naam wordt zonder "c" geschreven) die op 12/10/2019 overleed.
Marcel was Merelbekenaar van geboorte en verhuisde nadien naar Melle. Geboeid door stamboekonderzoek begon hij in 2006 in het archief van de gemeente Merelbeke te neuzen. Ononderbroken noteerde hij tot einde 2018 met de hand de geboorten uit de registers van de burgerlijke stand en de parochieregisters van Groot-Merelbeke (dus inclusief de vroegere gemeenten Bottelare, Lemberge, Melsen, Munte en Schelderode) aangevuld met de huwelijken in Merelbeke(1796 tot en met 1913). Hij vulde deze gegevens verder aan met kiezerslijsten van Merelbeke, uit zijn persoonlijk archief. Uiteindelijk vond hij dat de inwoners van Merelbeke mochten genieten van het resultaat van zijn onvolprezen arbeid door toe te laten de gegevens op internet te plaatsen. De detailgegevens beginnen in de 17°eeuw (jaren 1600) en gaan momenteel tot en met 1913(wat officiële geboorteregisters betreft).
Nieuw in deze laatste update: inwoners Groot-Merelbeke gehuwd in Baaigem Gijzenzele Landskouter Moortsele Oosterzele Scheldewindeke Semmerzake Vurste en Zevergem zijn nu ook opgenomen !!!
OPGELET: De familienamen MEIRSSCHAERT(vele mogelijke schrijfwijzen) en MORTIER werden speciaal "onder handen genomen".
Je zal ze afzonderlijk vinden in de rechtermarge onder "Stamboom".

Marcel De Riek

Marcel De Riek

 

De dienst archief van de gemeente Merelbeke is verantwoordelijk voor het beheer van het gemeentearchief. Dat betekent dat de dienst archief er voor zorgt dat de archiefbescheiden en -dossiers evenals de databasebestanden op een goede manier bewaard blijven en toegankelijk gemaakt worden zodat burgers ze voortdurend kunnen raadplegen.

Je kan bij de dienst archief terecht om in de leeszaal documenten uit het gemeentelijk archief te raadplegen. Zo kan je de gedigitaliseerde parochieregisters, bevolkingsregisters en registers van de burgerlijke stand raadplegen voor stamboomonderzoek.
Waar ? : Gemeentehuis (tweede verdieping) - Hundelgemsesteenweg 353 - 9820 Merelbeke
Tel: 
09 210 33 05 - Katrien Arnaut
e-mail: archief@merelbeke.be - Zie ook de website van de gemeente Merelbeke: https://www.merelbeke.be/bestuur/diensten/diensten-en-contactgegevens/dienst-archief

HOE GEGEVENS ZOEKEN ?
- Klik op GEBOORTEN rechts op deze pagina. Je komt terecht op de eerste pagina van een lijst.
- Klik nu op je rechter muisknop. Er verschijnt een menu.
- klik op "werkbalk zoeken tonen".Er verschijnt een balkje waar je iets kan intypen. ( zoek op een letter, cijfer, datum, naam, enz.)

Wil je méér kunnen selecteren bij het zoeken?
- Klik dan rechts van het werkbalkje op het naar beneden gerichte pijltje. Er verschijnt een menu.
- Klik op de verrekijker. Links op het scherm kan je nu gegevens invullen om te zoeken.Zijn er nog andere algemene vragen of opmerkingen dan kan je terecht op marc.van.den.broecke@telenet.be
Website-verantwoordelijke: Marc Van den Broecke


GEBOORTEN A-C
GEBOORTEN D-DEM
GEBOORTEN DEN-DYN
GEBOORTEN E-F
GEBOORTEN G-L
GEBOORTEN M
GEBOORTEN N-S
GEBOORTEN T-U

GEBOORTEN V-VAU
GEBOORTEN VE-VYV
GEBOORTEN W-Z


Stamboom MEIRSSCHAERT
Stamboom MORTIER


 

 

Merelbeke,15/10/2019

eXTReMe Tracker