Patrick Merlevede @ home  (sitting behind his PC)

7EQ.com : 7 Steps to Emotional Intelligence

Books: Patrick's NeuroLogistic Library

NLP: Merl's World on NeuroLogistics

NLP in Belgium

 

Welkom in Merl's World !

 

Patrick E.C. Merlevede, MSc heeft zich gespecialiseerd in emotionele intelligentie en kennismanagement, toegepast in Human Resources. Het is zijn doel uw kompas te zijn in deze domeinen, door oplossingen uit te werken en door er over te schrijven, te spreken, te trainen en consulting te doen.

Enkele Artikels

SCHRIJVEN: Hij de hoofdauteur van het boek "7 Lessen in Emotionele Intelligentie" (Garant, 1999) en van de HRM themaboeken "Mentoring & coaching" (ced.samson, 2003), "Kennismanagement: De Vierde Golf" (Kluwer, 2005) en "Mensen en Productiviteit" (Kluwer, 2006). Naast enkele boeken in het Frans en Engels, schreef hij verder o.a. een bijdrage voor het boek "Levenslang Leren en de Actieve Welvaartsstaat" (Uitgeverij Acco, 2002) en artikels (als free-lance journalist) voor meerdere HR Publicaties. Ander materiaal staat op de webstek www.7eq.com.

PRODUKTEN: Patrick's passie is onderzoek en ontwikkeling met een focus op emotionele intelligentie en werkattitude. Hij werkte mee aan de ontwikkeling van de internet Werk Attitude en Motivation Vragenlijst (iWAM), de COMET competentie gebaseerde rekruteringsmethode, de Value Systems Questionnaire (VSQ) en de SMART Actie-gerichte coaching aanpak. (zie www.jobEQ.com). Vanuit zijn expertise ter zake werd hij in 2001 dan ook gevraagd (als enige niet-academicus) mee te werken aan het TV-programma "De Nationale Test" op de VRT en neemt sinds April 2003 Vacature.com zijn COMET/EQ vragenlijst op in hun testaanbod.

SPREKEN: Patrick wordt geregeld uitgenodigd als spreker over onderwerpen als kennismanagement, emotionele intelligentie en personeelsmotivatie, dit zowel door HR organisaties (IHRIM, VOV, VDP, ...), als vakorganisaties, enz (e.g. IIR, IEEE, ANLP, the European Federation of Insurance Companies, ...).

TRAINING: Hij ontwikkelde een aantal cursusmodules over onderwerpen als emotionele intelligentie, leiderschap, rekruteren en coaching. Deze opleiding worden (onder licentie) aangeboden door derden, o.a. Kluwer Opleidingen (Vlaanderen), Gestion 2000 (Wallonie), PNL-REPERE (Frankrijk), PGPE (Engeland), ... Via zijn eigen bedrijf, jobEQ.com, worden deze modules ook aangepast op maat voor bedrijven.

CONSULTING: Patrick begeleidt geregeld bedrijven in deze domeinen, om ervoor te zorgen dat de theorie en de produkten die hij mee ontwikkeld aangepast worden aan de praktijk.

IMMOBILIEN: Naast bovenstaande professionele activiteiten houdt Patrick zich bezig met enkele historische gebouwen in Eeklo. Sinds 2002 beheert hij Residentie Pinehurst. In 2006 kwam daar het voormalig Klooster van de Arme Klaren bij.
 
Contact Informatie (kantoor)
Het Convent
Tieltsesteenweg 22
B-9900 EEKLO
BelgiŽ
TEL: +32 (475) 87.08.52
stuur e-mail
My Skype Status

Achtergrond: (Zie ook C.V.) Patrick behaalde aan de K.U.Leuven de diploma's Handelsingenieur in de Beleidsinformatica (faculteit E.T.E.W, 1990) en Master of Artificial Intelligence and Cognitive Science (Faculteit Psychologie en Pedagogische wetenschappen, 1992). Door een hele reeks vervolgopleidingen werd hij specialist in Neurolinguistische Programmatie (Trainer's training bij de NLP University in Santa Cruz, California) en Human Resources. Hij is gecertifieerd in Spiral Dynamics en als LAB Profile trainer. Internationaal werd hij bekend via zijn eerste website "Merl's World on NeuroLogistics", die bestaat sinds 1994-1995.

If you like to see a "typical homepage" (dates from July 1998),
check out the picturebook of Patrick and his family...
(warning: the pictures are 20 to 45 KB, so that page may take some time to load)

 
  garant 1999
7 Lessen in Emotionele Intelligentie
Patrick E. Merlevede and Rudy Vandamme
Garant 1999 | ISBN: 90-5350-799-X
 
(Kluwer, 2003)
Mentoring & Coaching
Patrick E. Merlevede
ced.samson 2003 | ISBN: 90-5928-396-1
 
(Kluwer, 2005) -- Klik hier voor meer info
Kennismanagement: de vierde golf
Steven Warmoes & Patrick E. Merlevede
Kluwer 2005 | ISBN: 90-4650-297-X
 
(Kluwer, 2006);
Mensen en Productiviteit
Eric Eraly & Patrick E. Merlevede
Kluwer 2006 | ISBN: 90-4650-894-3

Wat wenst u meer te weten ? (meestal in het engels)

<Acknowledge home pagina> / <Patrick's Library> / <Merl's World on NLP> / <NLP in Belgium> / <7 lessons in Emotional Intelligence>