WHO IS WHO ?

English translation
Snelle Links:
Patrick's Homepage
JobEQ HRM Oplossingen

Op zoek naar de geheimen van excellentie, met als doel de verzamelde kennis terug te verspreiden.

Patrick E.C. Merlevede (geboren 1967) studeerde in 1992 af aan de Faculteit Psychologie van de K.U.Leuven als Master of Science in Artificial Intelligence, Cognitive Science Option. Tijdens deze multi-disciplinaire opleiding volgde hij vakken aan de faculteiten Toegepaste Wetenschappen, Letteren, Psychologie en Geneeskunde. Daarvoor behaalde hij reeds een diploma als Handelsingenieur in de Beleidsinformatica aan de faculteit Economie van dezelfde universiteit.

Sinds 1992 specialiseerde hij zich verder in de Neuro-LinguÔstiek. Hij voltooide in 1996 de Trainerís Training aan de NLP University te Santa Cruz (de campus van Santa Cruz is een van de delen van de Universiteit van California) en werkte in 1997 mee aan de organisatie van de NLP leadership Conference te Santa Cruz.

Sinds í90 combineerde hij studie en werk. Naast de hierboven geschetste opleidingen was hij tevens deeltijds medewerker aan de K.U.Leuven (1990-1992) en werkte hij als senior consultant gespecialiseerd in Kennismanagement, o.a. op een aantal projecten in de industrie maar ook voor de sociale zekerheid en voor verzekeringsmaatschappijen. Naast een reeks wetenschappelijke artikels schreef hij ook het boek "7 lessen Emotionele Intelligentie", diverse HRM themaboeken en artikels voor kranten en tijdschriften (Vacature, PersoneelsGids, HR Magazine, ...).

In 1997 startte hij zijn eigen consulting bedrijf, Acknowledge, gespecialiseerd in het toepassen van de principes van Neuro-LinguÔstiek in human resources (aanwerving, opleiding en coaching) en ontwikkelde daarnaast ook standaard cursussen gebaseerd op modellen voor Emotionele Intelligentie. Uit dit project groeide jobEQ.com, een internationaal aanbieder van recruting, assessment en coaching-tools.

Patrick Merlevede werkt eveneens aan een doctoraat waarin de principes uit het boek "7 lessen in Emotionele Intelligentie" worden toegepast, o.a. op een versnelde genezing van slachtoffers van ongevallen (fase 1 was gesponsord door verzekeringsmaatschappijen ABB en DVV).

Patrick is sinds 1993 getrouwd met Evelynn Van Mossevelde. Samen hebben ze een zoontje Denis (geboren te Gent, 21 April 1998)

Je kan Patrick bereiken via Pinehurst NV, Tieltsesteenweg 22, B-9900 EEKLO (BelgiŽ), tel +32 (475) 87.08.52 of e-mail


Ook Nog ...


Hyperlinks: <cursusreeks 7 lessen> / <boek 7 lessen> / <Acknowledge>
Data en Inschrijvingen voor de Open Cursus "7 lessen Emotionele Intelligentie"

Stuur e-mail naar Patrick


Laatst bijgewerkt: