Ontstaan

Op donderdagavond 3 februari 1983 komen in de gemeentezaal te Wortegem enkele enthousiastelingen samen voor een eerste contactavond rond fotografie. Het idee ontstaat om maandelijks bijeen te komen en samen te werken in clubverband.

De beginletters van de 5 deelgemeenten worden samengelegd en het letterwoord "MEWOP" is een feit.

Tijdens de zomer van 1984 komt het goede nieuws dat vanaf de maand september de activiteiten doorgaan in een eigen lokaal met ingerichte donkere kamer. Het oude gemeentehuis van Ooike krijgt aldus een nieuwe bestemming.

Begin de jaren 90 ontstaat het idee om in de regio van de Vlaamse Ardennen samen te werken met andere bevriende fotoclubs. Zo wordt een diawedstrijd georganiseerd in samenwerking met COC Ronse, 't Lenske Brakel en de De Korenbloem Zingem.

Onze laatste tentoonstelling ging in januari 2017 door in Petegem.

krantenknipsel

Werking

Onze vereniging bestaat uit een twaalftal leden die zich graag verdiepen in de fotografie :
- presenteren en (positief) bespreken van eigen fotowerk, ieder met zijn eigen visie en techniek;
- theoretische en praktische lessen over fototechniek en digitale beeldbewerking;
- fotowandelingen in de regio, bezoeken van tentoonstellingen bij andere fotoclubs en fotobeurzen;
- alle thema's zoals reisfotografie, landschapsfotografie, dichtbijfotografie, e.a. komen aan bod en dit zonder verplichte clubwedstrijden. Alles kan, niets moet ! Wat telt is dat iedereen plezier beleef aan deze creatieve hobby.

Praktisch

Wij gebruiken de bovenverdieping van het ex-gemeentehuis op het Ooikeplein 1A te 9790 Wortegem-Petegem (deelgemeente Ooike).

De vergaderingen gaan door elke 2e en de 4e donderdag van de maand telkens om 20 uur tot rond 22 uur. Tijdens de zomermaanden juli en augustus zijn er geen vergaderingen.

Om je aan te sluiten betaal je een jaarlijks lidgeld van slechts 10 euro.

Een bijkomend individueel lidmaatschap bij het Centrum voor Beeldexpressie is mogelijk voor 20 euro (lidkaart met of zonder foto). Jongeren tot en met 25 krijgen korting en betalen € 14 voor een lidkaart (met of zonder foto). Alle info op de website van CvB.

Als lid kan je gebruik maken van het materieel van de club. Voor liefhebbers van de analoge fotografie hebben wij nog steeds een ingerichte donkere kamer ter beschikking …

Voor verdere inlichtingen kan je steeds terecht bij onderstaande bestuursleden of via ons emailadres mewop@hotmail.com. of kom gewoon eens langs op één van de vergaderingen.

De voorzitter : Ronny D'Hondt, Vlaamse Ardennenstraat 56 te Wortegem-Petegem. Tel 09/383.62.44

De secretaris : Eddy De Buysscher, Biesvijverstraat 6a te Wortegem-Petegem. Tel 055/31.47.14