Nieuw Interieur

 

Ik heb het originele zwarte interieur altijd een beetje aan de donkere kant gevonden, dus wisselde ik het om tegen een bruin lederen intereur.  Dit maakt het ganse interieur een pak lichter.  

De interieur wissel is niet al te moeilijk, maar je moet wel zo ongeveer alles in de wagen eruit halen.  Het dashbord, zetels, centrale console, alle plastieken onderdelen, gordel, tapijt, deurpanelen enz moeten eruit.

stuurkolom, instrumenten paneel en console zijn eruit...De deurpanelen zijn al omgewisseld.  Stuurkolom, instrumentenpaneel en centrale console zijn eruit.
De stuurkolom en het stuur kunnen er in 1 geheel uitgenomen worden, er is absoluut geen reden om ze uit elkaar te halen.

 

dashbord is er ook uit...'t is een beetje angstaanjagend aan het wordenHet dashbord is eruit.  't Is een beetje angstaanjagend aan het worden... Voor meer info over hoe je dit moet doen, kijk even op mijn ABS pagina.

 

 

alles eruitOm het tapijt er in 1 stuk uit te krijgen, moet het verwarmingselement er uit.  Vermits ik hier tegen op zag, heb ik het oude tapijt gewoon kapot gesneden. 

 

 

nieuw tapijt terug er in, ik moest er echter wel wat in knippen, maar achteraf zie je er niks vanDoor het verwarmingselement erin te laten is het natuurlijk ook veel moeilijker om het nieuwe tapijt erin te krijgen.  Ik besliste dan maar om het vooraan door te snijden en het op die manier onder de verwarming te schuiven.  De rode pijlen in de foto tonen waar ik het doorsneed.  De snede begint aan de versnellingspook en gaat helemaal tot vanvoor.  Eens het tapijt er terug in zat heb ik de delen gewoon aan elkaar geniet.  Achteraf zie je er niks van.    

 

oud en nieuw dashbord, kabelbundel overgebouwdVermits het bruine dashbord uit een mx5 kwam, was de bedrading anders (ik heb een miata).  In plaats van te proberen ze te modifiëren, heb ik simpelweg de ganse kabelbundel van mijn oude dashbord in het nieuwe gestoken.  Ik denk dat dit de veiligste manier is.  Heeft me ongeveer een uur gekost.

 

het begint al terug wat op een miata te gelijken...Bijna klaar, 't dashbord zit er terug in.  Enkel de stuurkolom en centrale console dienen nog geplaatst te worden.  't Begint al terug wat op een miata te gelijken.
Vermits ik de Suzuki Swift van mijn vrouw te koop had op het moment van de interieur wissel, maakte ik van de gelegenheid gebruik om er nog vlug haar zetelverwarming uit te halen en die in te bouwen in de nieuwe zetels van de miata... 


achterkantachterkantTenslotte is er nog het tapijt boven de benzinetank, de gordels en de plastiek daarrond.  Trouwens, het dak moet er niet af voor de interieur wissel.  Ik heb dat wel gedaan, maar dat was omdat ik dat ook vervangen heb door een nieuw exemplaar.

 

nieuw dashbord en tapijtalles nieuw, ook maar direkt een versteviging achter de zetels geīnstalleerd...Hier is het uiteindelijke resultaat, alles zit er terug spiksplinternieuw uit, ik heb zelfs een nieuwe hoes voor de softtop.
Vermits ik toch al zo ver was, heb ik maar ineens de verstevigingsbalk van de '94- geplaatst.  De gaten hiervoor zijn er wel, maar de montagemoeren zitten er niet in.  Ik heb die er dus in moeten lassen.  Sorry, daar heb ik geen foto's van...'t is niet zo moeilijk, maar er is maar weinig toegang.  Ik moest aan elke kant een extra gat boren om de lasbaget erdoor te krijgen.