aloe vera Barbadensis header
 

AloŽ Vera Barbadensis Miller

EEN PLANT BOORDEVOL GENEESKRACHT

Aloe Vera is een van de oudste bekende medicinale planten. In het oude Griekenland gebruikten de doktoren de plant in hun recepten, terwijl de oude Egyptenaren de plant niet alleen gebruikten als medicijn maar ook als levenselixer, voor huidverzorging en bij het balsemen. Zij noemden deze plant: "De Plant van Onsterfelijkheid"

AloŽ Vera Barbadensis Miller is een cactus-achtige plant die groeit in de warmere klimaten.
AloŽ vera (Aloe vera) is een succulent uit de affodilfamilie (Asphodelaceae). De plant heeft een korte, houtige stam van 30-50 cm hoog, die aan de basis uitlopers vormt of zich vertakt. De bladeren staan vaak opeengedrongen. Ze zijn blauwgroen, zeer succulent, 40-50 cm lang en aan de basis 7-8 cm breed, waarna ze zich versmallen tot een punt. Aan de onderkant zijn de bladeren afgerond en ze hebben aan de randen uit elkaar staande, driehoekige, bleekgroene, hoornachtige tanden.
De trossige bloeiwijze kan tot 90 cm lang worden. Er bestaan vormen met rode en met gele bloeiwijzen. De jonge, ongeopende bloemen staan naar boven gericht. De oudere bloemen staan met hun cilindrischĖgebogen en vergroeide bloembuizen naar beneden, waardoor de bloeiwijze een piramideachtige vorm krijgt. In de slanke bloembuis zitten zes meeldraden verborgen. Het vruchtbeginsel bestaat uit drie vruchtbladen en groeit uit tot een doosvrucht.
AloŽ vera komt waarschijnlijk oorspronkelijk uit het Arabisch Schiereiland. Tegenwoordig komt hij onder andere ook voor in het Middellandse Zeegebied, IndonesiŽ, De Nederlandse Antillen en West-IndiŽ. Op Barbados bevinden zich vele kwekerijen van deze plant.

AloŽ Vera wordt wereldwijd al duizenden jaren gebruikt voor de gunstige invloeden op de gezondheid.
Er zijn ongeveer 400 soorten aloŽ vera planten. Het zijn allemaal vetplanten aangetroffen in droge gebieden over de hele wereld. Ze hebben allen hun eigen heilzame werking, maar er is slechts ťťn soort die al millennia lang is erkend voor zijn magische vermogens en kalmerende werking - AloŽ Vera Barbadensis Miller
Boeken beschrijven deze plant als een soort ďwonderplantĒ. Aloe Vera wordt vooral in de CaraÔben en Afrika gekweekt.
Bekende vertegenwoordigers van deze plant zijn de AloŽ Ferox, de AloŽ Arborescens en de AloŽ Barbadensis Miller. Meestal vind je alleen de naam AloŽ. Soms vind je ook de naam van herkomst terug zoals bijvoorbeeld Kaapse AloŽ, CuraÁao AloŽ.

AloŽ Vera Barbadensis Miller   6.000 jaren gekend

Aloe Barbadensis Miller. Het is een hele mond vol, maar het is het noemen van de naam waard.
De plant is over de hele wereld al vele honderden jaren bekend en wordt gebruikt in verschillende culturen. Van de Oude Grieken en Romeinen tot de Babylonische, Indische en Chinese volkeren.
George Ebers ontdekte in 1862 de eeuwenoude bekendheid van de plant in een papyrusrol die dateert van 1500 voor Christus. Door de eeuwen heen kreeg de plant zeer uiteenlopende namen: "Lelie van de woestijn, Wonderplant, Wonder der Natuur, Toverstaf, Brandwondenplant, Levenselixir en Dokter AloŽ" zijn er slechts enkele, de toekenning van zoveel namen duidt op het zeer uiteenlopend gebruik van de plant.


aloe vera Barbadensis flower

De Egyptenaren
De Egyptenaren ontdekten meer dan 6000 jaar geleden al het geheim van deze bijzondere plant. Ze gebruikten voor schoonheidsmiddelen en balseming. De eerste serieuze beschrijving van het gebruik vinden we in de Egyptische Papyrus Ebers, een medische beschrijving van vele ziekte beelden en hoe deze te behandelen, die werd geschreven circa 1550 v. Chr. Daarin wordt AloŽ Vera twaalf maal vermeld voor zowel in- als uitwendig gebruik. Cleopatra en Nofretete gebruikten het sap van de AloŽ Vera om hun huid te verzorgen en er wordt zelfs gezegd dat ze hun schoonheid daaraan te danken hadden! In AziŽ is de AloŽ Vera van oudsher een vast bestanddeel in gezondheidskuren.

De Grieken
De geschiedenis leert ons dat de vroege Griekse artsen Aloe Vera in hun medicijnen gebruikten. In het begin van onze jaartelling werd door de Griekse arts Dioscorides, die jarenlang in dienst van de Romeinen met de legioenen optrok, het boek ďDe Matera MedicaĒ geschreven. Hij gaat daarbij zeer enthousiast in op de kwaliteiten die hij aan de plant toeschrijft, bij het gebruik van allerlei in- en uitwendige ongemakken. Hij prijst AloŽ om zijn gezondheid bevorderende eigenschappen. Alexander de Grote liet soldaten het sap gebruiken om ze sneller te laten herstellen na ziekten.
De Griek Dioscorides beschreef in het zover bekend oudste kruidenboek (+/- 100 jaar voor Christus) ook al de goede invloed van AloŽ Vera. "Laat je voeding je medicijn zijn, als je voeding goed is heb je geen medicijn nodig"

"Als je iemand kan genezen door iets te wijzigen in zijn voeding, dan moet je die chemicaliŽn in een pot laten"
HYPPOCRATES uit KOS ( 460 Ė 351 voor Chr.)

De Romeinen
Van de Romeinse keizer Tiberius wordt gezegd dat deze het dronk om zijn potentie te vergroten.
Marco Polo veroverde het eiland Socrotra alleen voor de AloŽ plantages.

De Middeleeuwen
In de Middeleeuwen was het zeker ťťn van de meest gebruikte ďheilkruidenĒ voor het bevorderen van de gezondheid.
Er was echter ťťn probleem: je moest altijd de hele plant in de buurt hebben, want nadat het blad van de plant is gesneden, verliest de gelei in het blad binnen enkele uren haar heilzame eigenschappen doordat het zich verbindt met zuurstof. De link met oxidatie had men in europa nog niet gelegd en bleef de heilende werking uit.
AloŽ Vera is een voedingsmiddel en we weten al eeuwen lang dat het innemen van AloŽ zeer goed is voor de gezondheid. Het bevordert de afweer en het zelfherstellende vermogen van uw eigen lichaam.
Het heeft over de gehele wereld een lange lijst van namen gekregen die op de ťťn of andere manier bewondering tot uitdrukking brengen zoals: Brandplant, Wondplant of Wonderplant, in het oude Egypte had het de naam ďPlant van onsterfelijkheidĒ en Christoffel Columbus, die het meenam op zijn zeereizen, noemde het ďApotheek in een potĒ.
In Rusland noemt men het ďLevenselixerĒ en de Tempelridders noemden het ďElixer van JeruzalemĒ.
Ook in de bijbel vinden we de AloŽ een aantal malen terug Columbus nam AloŽ Vera vanuit Spanje (Gran Canaria) mee op zijn overzeese reizen voor zijn zeelieden voor alledaagse problemen.
De Maya Indianen gaven deze bijzondere woestijnplant de toepasselijke naam: "Eeuwige Jeugd".

Heden
De laatste eeuw is er een ongekende interesse ontstaan voor deze plant. Meerdere studie's wijzen naar de bijzondere eigenschappen en samenstelling van deze plant.
Kennis van de buitengewoon helende werking van de verse AloŽ Vera plant is naar onze tijd overgebracht via folkloristische verhalen over oude geneeskundige praktijken. Wetenschappers zijn echter niet in staat geweest de helende werking van de plant te verklaren of te evenaren. Maar, in 1964 wist Dr. Bill C. Coats, een praktiserende apotheker uit Dallas, Texas, USA, een man die een droom deed uitkomen; alle voordelen van AloŽ Vera bereikbaar te maken voor miljoenen mensen over de hele wereld. Overtuigd dat de "Gel" van de plant verwijderd en gebruikt kon worden zonder dat de werking ervan verloren ging, wijdde dr. Coats zich geheel aan het bestuderen van de geheimen van de chemische samenstelling van de plant en dat te doen wat nog niemand ooit gelukt was in de 6000 jaar van de bekende geschiedenis van de plant. Het verwijderen en op natuurlijke basis stabiliseren van de gel terwijl de natuurlijke heilzame kracht geconserveerd blijft. Dit bracht hij in 1968 tot stand. Sindsdien zijn nieuwe wegen bewandeld in het gebruik van de gestabiliseerde AloŽ Vera Gel zoals in de geneeskunde, sport, in dienst van gezondheid en schoonheid, in cosmetica en bij dierenverzorging.

aloe vera Barbadensis mirakel plant


AloŽ Vera bevat meer dan 75 bekende ingrediŽnten die als volgt gegroepeerd kunnen worden

Vitaminen:
AloŽ Vera bevat een grote hoeveelheid vitaminen, maar de meest belangrijke zijn wel de anti-oxidanten vitaminen C, E en BŤta Caroteen, waaruit de vitamine A wordt gevormd.
Ook vitamine B12 komt voor in deze bijzondere plant. Verder vitaminen B1, B2, B3 en B6. Vitaminen van de B-groep zijn een weldaad voor huid en haar.

aloe vera Barbadensis bloem en gesneden stengels

Aminozuren:
Aminozuren zijn de bouwstenen van proteÔne. Het menselijk lichaam heeft 22 aminozuren nodig.
De AloŽ Vera voorziet in 19 van de 22. Nog belangrijker, het voorziet in 7 van de 8 essentiŽle aminozuren die niet door het lichaam zelf geproduceerd kunnen worden en dus enkel via de voeding kunnen worden opgenomen.
Lijst van aminuzuren in Barbadensis Digital Libary aminuzuren in aloe vera

Mineralen:
Is bijzonder rijk aan mineralen : magnesium, zink, koper, chroom, calcium, ijzer, mangaan, fosfor, natrium en kalium.

Suikers:
AloŽ Vera bevat 20% acemannan, behoort tot de lange ketting polysacchariden (koolhydraten) die op het immuunsysteem inwerken, ondersteunen en het afweersysteem versterkt. Heeft ook een antiviraal effect.

Plantaardige Sterolen:
De drie algemene types doen dienst als een krachtig middel tegen ontstekingen.

Antraquinonen:
Deze hebben een antibacteriologische werking.

Choline Salisylaat:
Werkt pijnstillend, ontstekingsremmend en koortswerend.

aloe vera Barbadensis bloem en gesneden stengels

Enzymen:
Lipazen en proteazen die het voedsel afbreken, helpen met de spijsvertering en zorgen voor een goede darmfunctie.

Saponen:
Dit zijn zeepachtige substanties die een krachtige, anti-microbisch effect hebben tegen bacteriŽn, virussen, schimmel en spruw.

Lignine:
Deze houtachtige substantie geeft de AloŽ haar vermogen diep in de huid te dringen, zelfs door de basaalmembraan.

Reinig en verfris uw hele lichaam met de kracht van AloŽ Vera

Gebruik

Uitwendig gebruik
Uitwendig gebruik kan echt geen kwaad.
Let op. Kijk eerst of je niet allergisch bent voor pure AloŽ Vera, voor je begint met het gebruik ervan. Doe de sneltest.
Breng een puur druppeltje AoŽ Vera sap aan op je handpalm of achter je oren. Merk je binnen een paar minuten dat de sap prikt op je huid of je krijgt uitslag, gebruik de AloŽ Vera dan niet puur.

Inwendig gebruik
Artsen waarschuwen evenwel voor de gevaren van zelfmedicatie met AloŽ Vera. De krachtige plant kan in bepaalde gevallen immers ook een negatief effect hebben op de gezondheid. Zo behoort AloŽ Vera tot dezelfde familie als knoflook en uien. Dit kan leiden tot allergische reacties. Vooral bij inwendig gebruik van pure gel rechtstreeks van de plant AloŽ Vera moet men opletten voor ongewenste nevenwerkingen.

Waarom AloŽ drinken ?

De heilzame eigenschappen van aloŽ vera maakt het een uitstekende bron van voeding en een gezonde aanvulling op de dagelijkse voeding
AloŽ Vera Gel is een natuurlijke bron van 20 mineralen, 19 aminozuren en 12 vitaminen die een belangrijke bijdrage leveren aan uw algehele gezondheid. AloŽ vera is tevens de enige vegetarische bron van vitamine B12.
De vloeistof bevatten stoffen die uw lichaam voorzien van rijke voedingsstoffen, uw spijsverteringsorganen in balans brengen, u extra energie geven en zuivere voeding leveren bij elke slok.
Dagelijks gebruik van deze drank draagt bij aan een energieke en gezonde levensstijl.
Aloe heeft een positieve uitwerking op de spijsvertering en zorgt voor een goede opname van vitaminen en mineralen.
Energie, Fitheid, Je goed voelen. U merkt het verschil heel snel Ė en anderen zullen het ook merken.

Vermindering maagzuur met Aloe Vera
Bij personen met teveel maagzuur treedt bij gebruik van aloë Vera sap een verhoging op van de pH (het maagsap wordt minder zuur). Bij mensen met een normale zuurgraad treedt geen verhoging van de pH op. Helaas is er nog weinig onderzoek gedaan naar de mogelijke werking bij zweren in de maag en de twaalfvingerige darm. Uit het weinige onderzoek dat is verricht is gebleken, dat aloë bij dit soort zweren een gunstige werking heeft.

Spijsverteringsproblemen
Neem dagelijks voor het ochtend ontbijt een Aloe drank.

Verbetering stoelgang
Met pure aloe vera drank ondersteunt u op een eenvoudige wijze uw spijsvertering en de goede werking van uw darmen. Iedere ochtend voor het ontbijt een half glaasje aloe vera drank drinken kan eventuele klachten verminderen of ze juist voorkomen. Pure aloe vera drank helpt bijvoorkeur preventief en het mag elke dag.
Pure aloe vera drank ondersteunt op natuurlijke basis het spijsverteringsproces en stimuleert een goede werking van uw darmen. De samenstelling aan natuurlijke voedingsupplementen, mineralen, enzymen en vitaminen is al eeuwenlang bekend. Dankzij aloe vera sap zal het vochtvasthoudende vermogen van de ontlasting groter worden en de doorgangssnelheid van de ontlasting toenemen. Dit gebeurt zonder dat er diarree optreedt. Ook blijft de ontlasting stevig.

Kanker en Tumors
Lijst van links met wetenschappelijk onderzoek : Scholar Google Aloe Vera tumors

Huidverzorging

Als u er stralend uit wilt zien en lekker in uw vel wilt zitten, zult u uw lichaam zowel van binnen als van buiten moeten voeden en verzorgen. Aloe benadrukt niet alleen uw natuurlijke schoonheid, maar voeden en beschermen uw huid ook nog eens waardoor ze langer mooi blijft. De Aloe gel bevordert de vernieuwing van huidcellen, de afvoer van dode huidcellen en voedt de huid. U zult er stralend en gezond uitzien.

Puistjes, gekloofde schrale huid en eczeem
Het dikke plantensap (of pulp) van deze plant verzacht en reinigt de huid en gaat puistjes te lijf.
In elk blad zit een helder, geleiachtig sap.
Het is dus helemaal niet ingewikkeld. Gewoon een stukje van zoín blad open snijden en op de huid leggen.
Aloe vera bevat belangrijke bestanddelen die zorgen voor een sneller en egaler herstel van beschadigde huid. Aan te raden is om hier de meeste pure vorm van aloe vera voor te gebruiken om de effectieviteit van de aloe vera te vergroten. Ook huid die last heeft van eczeem neemt aloe vera gel goed op en zo zal de aloe vera gel de creme tot diep in de huid opnemen en een verzorgende taak volbrengen om uw huid snel te verkoelen en vrij te waren van irritaties en jeuk.
Eén van de belangrijkste eigenschappen van Aloë Vera is dat het een positief effect heeft op de werking van het bindweefsel in de huid. Daardoor wordt de groei van nieuwe huidcellen gestimuleerd en de huid wordt ontdaan van dode huidcellen.

Acne
Reinig je huid iedere ochtend en avond goed. Snij een blad van de AloŽ Vera in de lengte open en breng de sap gelijk op de huid aan. Het resultaat kan pas na een maand zichtbaar zijn maar het is de moeite waard. Indien je huid droog aanvoelt kan je de sap mengen met je gezichtscrŤme. De Aloe gel werkt ontsmettend en heeft een positieve invloed op kleine huidwondjes en/of ontstekingen.
Acne aandoening kan worden veroorzaakt door verkeerde voeding, vervuiling, een hormonale afwijking (veel tieners hebben er last van). Ook kan ze worden veroorzaakt door een verkeerde haar- of baardgroei. Als de acne lang bestaat kan het leiden tot grote ontstekingen. Buiten de cosmetische en esthetische problemen die dit veroorzaakt is het ook een enorme belasting voor de gezondheid. Vaak worden er antibiotica toegediend die alleen maar tijdelijk werken want als het antibioticum uitgewerkt is, is de darmflora verziekt en de acne komt terug. Met aloe vera is acne goed te behandelen.

Hoofdhuid- en haarproblemen
De sap van AloŽ Vera voedt je haar, maakt het glanzend en makkelijk handelbaar.
Ook heeft deze sap een helende werking bij hoofdhuid irritaties. En dat is niet alles, de sap van de plant stimuleert de haargroei en helpt het dichten van kale plekken (door stress) op je hoofdhuid. Smeer de sap van de plant voor het slapen gaan in je haar, laat het gedurende de nacht inwerken en was het de volgende morgen zorgvuldig uit (het kan gaan schuimen tijdens het wassen).

Psoriasis vulgaris - gewone psoriasis
Uit een studie bleek dat 5 procent extract van AloŽ Vera in een huidcrŤme een positief effect heeft op de behandeling van psoriasis.
De aloŽgel zal de psoriasis niet genezen, maar kan die aandoening wel verbeteren. Maar om AloŽ Vera nu als standaardbehandeling voor psoriasis aan te bevelen, moet er eerst nog meer onderzoek verricht worden.

Jeuk
Jeuk is een hinderlijke, soms zelfs niet te verdragen huidirritatie, die nergens anders mee is te vergelijken.
De lichte irritatie van de zenuwuiteinden is dermate onaangenaam dat er gekrabd moet worden.
Krabben geeft wel tijdelijk verlichting doordat de stuwing in de bloedvaten wordt verminderd, maar het gevaar voor infectie is dan wel vrij groot. Jeuk kan ontstaan door een droge huid, insectenbeten, kwallenbeten, allergische reacties op voedsel of sommige geneesmiddelen.
Een algemeen jeukstillend middel (bij allergie) is aloe vera welke uitwendig toegepast kan worden bij jeuk. Daarmee kunnen de aangedane huidplekken ingewreven worden. Aloe vera verkoeld de huid effectief door de bestandsdelen die huidgenezing bevorderen. Uitslag of zweertjes op de huid genezen dan sneller.

Wratten en Aloe Vera
Aloë vera bevat niet alleen huidhelende eigenschappen die geschikt zijn voor het genezen van wondjes maar bevat ook bepaalde chemische verbindingen die antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen hebben. Daarom wordt gezegd dat aloe vera ook uitermate geschikt kan zijn voor de kleinere huidinfecties.
Wratten worden veroorzaakt door het HPV-virus waardoor de eigenschappen van aloë vera die de strijd met bacteriën en schimmels aangaan kunnen ook effectief zijn tegen deze virale infecties.
Voorstanders van aloë vera bij een wratbehandeling stellen een toepassing ervan voor op de wrat op een nachtelijke basis. Vaak worden aangeraden om de pure aloe vera met een bandage om de wrat heen te binden om het genezingsproces te versnellen. Binnen een aantal dagen of weken zou de wrat er dan vanzelf af moeten vallen.


Insectenbeten
Bijen, muggen, wespen en zo kunnen we nog wel even doorgaan.
Snij het blad open en breng de gel/sap direct op de plek aan.

Pigmentvlekken
Breng de AloŽ Vera twee maal per dag aan op de 'pigment' vlek.
Na een aantal maanden zal de plek kleiner of zelfs helemaal weg zijn.

Stralingsverbranding
Volgens wetenschappers zou AloŽ Vera stralingsverbranding kunnen genezen.

Zonverbranding
Breng het sap van het blad aan op het verbrande stuk huid, verfrist en verzacht de pijn.

aloe vera Barbadensis boven aanzicht

Kleine brandwonden
Snij een blad van de AloŽ Vera open en leg dat op kleine tot middelmatige brandwonden of op pijnlijke zonnebrandplekken.
Je zal zien dat er in de plant een dik sap inzit, dat verzacht en meestal heelt.
Je kan in de handel verzachtende AloŽ lotions kopen om je pijnlijke, verbrande huid mee te behandelen.
Er is zelfs een AloŽ Vera gel te koop waarin 99,9 procent van deze plant verwerkt is.
Het positieve effect van de gel verschilt wel van persoon tot persoon en hangt af van de graad van verbranding

Hoe behandel je een wond met AloŽ Vera ?
Maak de wond goed schoon.
Breng wat AloŽ Vera sap aan op de wond.
Verbind de wond goed met verband.
Houd het verband goed nat met de AloŽ Vera sap
Op deze manier zal de wond snel genezen zonder dat je er een te groot litteken aan over houdt omdat de natuurlijke celproductie van de huid worden gestimuleerd.
Ook wordt de kans op infectie verkleind.
Het sap van de AloŽ Vera wordt al sinds de oudheid gebruikt voor de verzorging van wonden. Het draagt bij tot een snellere wondheling en voorkomt littekenvorming. Om kleine littekentjes te vervagen moet je dagelijks, in de ochtend en de avond, wat van het AloŽ Vera sap op de littekentjes aanbrengen. Het kan een aantal maanden duren wil je goed resultaat zien, dus wees geduldig.
Als je AloŽ Vera voor pijnlijke schrammen en schaafwonden wilt gebruiken, snijd dan een AloŽ Vera blad in de lengte open en wrijf dit meerdere malen over de schrammen en schaafwonden.

Striae - striemen
Striae of huidstriemen zijn lijnvormige afwijkingen op de huid.
Striae is te herkennen 'witte' strepen op de huid. Striae of striemen zijn meestal enkele centimeters lang en enkele millimeters breed. Praktisch gezien zijn striemen littekens.
Als je tot ťťn van de risicogroepen behoort, bijvoorbeeld als je zwanger bent, heb je een verhoogde kans op huidstriemen,zwangerschapsstriemen of striae op de buik. Door de huid soepel te houden met een voedende crŤme, bodylotion of aloe vera kan je bijdragen aan het voorkomen van huidstriemen of striae.
Een soepele huid is flexibel en rekt dus gemakkelijker mee wanneer er sprake is van een grote groei. Breng de aloŽ vera sap op je huid, buik aan tijdens de zwangerschap. Gebruik de aloŽ vera ook na de zwangerschap om het helingsproces te stimuleren, te ondersteunen. Indien je niet zwanger bent maar wel last heb van striae, twee keer per dag aanbrengen op de plekken waar de striae zich bevindt.

Hoe ontstaat striae ?
Als een lichaamsdeel sneller groeit dan de huid kan bijhouden, scheurt het bindweefsel onderhuids omdat de huid te snel wordt uitgerekt. Deze fijne scheurtjes zijn ook aan het huidoppervlak zichtbaar.
In het begin zijn deze huidstriemen donkerrood van kleur en kunnen ze ook pijnlijk zijn.
Na verloop van tijd trekt de roodheid weg en zijn de huidstriemen lichter en witter van kleur.
Men onderscheidt twee vormen van striae, de harde en zachte striae.
Harde striae vindt u meestal op de benen en armen, op de buik onder de navel en op de billen.
Zachte striae bevindt zich meestal rond de navel, in de zij en op de borsten.
Als je zwanger bent neemt je gewicht en omvang snel toe en wordt de rekbaarheid van de huid flink op de proef gesteld. Door de huid van buik, billen en borsten tijdens de zwangerschap dagelijks te masseren met een speciale crŤme of met aloe vera sap/gel kun je zwangerschapsstriemen voorkomen of verminderen.
Pubers kunnen in een korte periode snel groeien hebben ook een verhoogd risico op het krijgen van huidstriemen.
Deze huistriemen zijn dan vaak vooral zichtbaar op dijen, billen en borsten.
Mensen met overgewicht of mensen die in een korte tijd veel aankomen lopen het risico dat ze met huidstriemen of striae te maken krijgen. Vooral op de buik, dijen, aan de binnenkant bovenbenen en bovenarmen kunnen de huidstriemen zichtbaar zijn.
Bodybuilders die in korte tijd hard trainen kunnen striae ontwikkelen op armen, bovenbenen en borsten. De spieren ontwikkelen dan zo snel dat er onderhuids scheurtjes ontstaan.

Darmflora en Aloe Vera

Een goede samenstelling van de darmflora ligt aan de basis van een goede gezondheid. Wanneer door gebruik van antibiotica of geneesmiddelen, door een levenswijze met veel stress of door een verkeerde voeding, een verkeerde darmflora is ontstaan, heeft dit negatieve gevolgen voor de gezondheid. Enkele gevolgen, die optreden bij een verkeerde darmflora zijn: verhoogde toxine vorming, vermindering van de productie van spijsverteringsenzymen (o.a. darmlactase dat nodig is voor de vertering van melksuiker), verhoogd optreden van allergieën en vermindering van de weerstand.
Meestal wordt bij  de behandeling van een verkeerde darmflora gebruik gemaakt van levende micro-organismen. Gebruik van Aloë Vera heeft een gunstige invloed op de samenstelling van de darmflora. Dit gunstige effect treedt echter op zonder gebruik van levende micro-organismen. Aloë Vera verbetert namelijk de omstandigheden in de darmen voor gunstige micro-organismen. Deze gunstige micro-organismen nemen in aantal toe, terwijl het aantal ongunstige micro-organismen juist afneemt. Het aantal gistcellen in de ontlasting neemt bijvoorbeeld af.
Bij een verkeerde samenstelling van de darmflora ontstaan grote hoeveelheden toxische aminen door “verrotting” van eiwitten. Deze aminen vormen een belasting voor het lichaam. De hoeveelheid afbraakproducten in de urine afkomstig van toxische aminen neemt bij gebruik van Aloë Vera af door de verbetering van de samenstelling van de darmflora.

Aloe Vera en diabetes

In verschillende vormen is Aloë Vera gebruikt bij de behandeling van diabetes zowel bij dieren als bij mensen. Deze onderzoeken laten zien, dat Aloë onder andere een bloedsuikerverlagende werking kan hebben. De resultaten zijn dermate interessant, dat het zeer de moeite waard is om bij de behandeling van diabetes het gebruik van Aloë Vera te overwegen. Alle onderzoekingen zijn gedaan met type II diabetes. Type II diabets is de vorm, waarbij geen insuline nodig is voor de behandeling.
Bij type I diabetes is altijd insuline nodig. Bij onderzoeken met type II diabetes werden de nuchtere bloedsuiker waarden verlaagd zonder dat de hoeveelheid insuline in het bloed veranderde. Dit betekent, dat Aloë op een nog onbekende manier in staat is om de effectiviteit van de werking van insuline te verbeteren.
Raadpleeg bij medische kwesties altijd eerst uw huisarts !


Milieuverontreiniging

Door milieuverontreiniging heeft de wereld last van uitgeputte akkers en bodems. De kwaliteit van de landbouwgrond is de afgelopen eeuw schrikbarend afgenomen. De voedingswaarden dalen omlaag. Aardappelen bevatten 78% minder calcium dan vroeger en 48% minder magnesium. Tegenwoordig zijn er meer dan 8000 toegevoegd conserveermiddelen.

Slechts een klein percentage van de bevolking voed zichzelf op het juiste manier.
Vandaag eten de mensen niet alleen veel te veel maar ook verkeerd.
Hierdoor gaat men in de richting van een ernstig overgewicht en toch ondervoed zijn. Eetgewoontes zijn heel slecht en 25% van de kinderen hebben duidelijk overgewicht met als gevolg een jaarlijkse verdubbelen van allergieŽn.

De AloŽ Vera drinking gels zijn een onmisbare deel van onze dagelijks voeding geworden. Ze zijn geproduceerd zonder het gebruik te maken van herbiciden en pesticiden. De AloŽ Vera drinking gels reinigen de maag en darmkanaal.
Schone darmen bevorderen de absorptie van voedingstoffen uit ons voedsel. Voldoende voeding is noodzakelijk voor een goed werkend immuunsysteem.

Wat beÔnvloedt ons immuunsysteem ?

  • Het verouderingsproces
  • Eet en drink gewoontes
  • Verkeerde voeding
  • Alcohol
  • Roken
  • Milieu
  • Vervuiling
  • Stress
aloe vera yellow gele bloem milieu immuunsysteem

Een druk leven betekent dat het lichaam meer voeding nodig heeft maar NIET per se meer eten ! ! !

aloe vera Barbadensis Een druk leven betekent dat het lichaam meer voeding nodig heeft maar NIET per se meer eten ! ! !

aloe vera Barbadensis industrie verwerking


 
 Geschiedenis van de AloŽ Vera planten  Reiniging van de darm en werking van AloŽ Vera op het lichaam


Lijst van soorten AloŽ Vera planten :     Wikipedia NL lijst van soorten Aloe geslacht    


AloŽ Vera drank :     Aloe Vera drank    


AloŽ Vera verzorgingsproducten :     AloŽ Vera verzorgingsproducten    

 


Top  aloe vera certificaat van officiŽle keuring


Promoot deze website op Google+ (+1)Share deze site op Google+
Share on Google+

Volg in Google+

 
eXTReMe Tracker

© Copyright  2013