herbalife sinaasappelhuid header cellulitis cellulite

Uiterlijk SINAASAPPELHUID verbeteren
Herbalife Cell-U-Loss, Body Buffing Scrub en Body Contouring

SINAASAPPELHUID is vervelend

Verschil cellulite en cellulitis

Cellulite wordt vaak verward met cellulitis. Wanneer in de medische wereld een term eindigt op 'itis' dan betekent dit dat het om een ontsteking gaat. Bij cellulitis is dit de ontsteking van de cel. Bij cellulite is er geen sprake van een ontsteking
Met cellulite of sinaasappelhuid wordt in de cosmetische industrie bedoeld een wat bobbelige structuur die de huid en onderhuids bindweefsel kunnen krijgen.
Cellulitis is eigenlijk een chronische ontsteking aan het bindweefsel, een zeer pijnlijke aandoening. Het is een bacteriële infectie van het onderhuidse weefsel.

Wat is cellulite ?

Cellulite is een verkleving en zwelling van de onderhuidse bindweefselstructuur, de structuur die onder de huid zit.
Vooral vrouwen krijgen cellulite op dijen en billen, doordat bij hen enerzijds het vetweefsel voornamelijk onder de huid (hypodermisch) ligt en anderzijds door de cyclische hormoonveranderingen de bindweefselbanden (collageenbanden, Retinacula cutis) in het vetweefsel meer of minder opzwellen en zo de laag met collageenbanden zichtbaar maken.
Collageen is een hoofdbestanddeel (70%) van het losmazige bindweefsel in de menselijke huid. Het vormt mede de extracellulaire matrix. Collageen is verantwoordelijk voor stevigheid en elasticiteit van de huid. Tijdens het vernieuwingsproces van de huid wordt op jonge leeftijd voldoende collageen gemaakt om de huid jong (stevig en soepel) te houden. Na het 25e levensjaar neemt de productie van collageen gestaag af, hierdoor veroudert de huid en ontstaan er rimpels, de huid wordt slapper en effecten van buiten af hebben een grotere invloed op de huid.
Cellulite is zichtbaar als bobbeltjes en putjes in dijen en billen, ofwel sinaasappelhuid genaamd.
Cellulite is geen ziekte en volkomen onschuldig.

Cellulite vetophoping

Er zijn 4 oorzaken van cellulite. Het kan best zijn dat je ze niet alle vier hebt.

1. Stagnering van de bloed en lymfecirculatie met daarmee gepaard gaande vochtophopingen
2. Verstopte vetcellen die samenklonteren en plakken vormen
3. Verklevingen van huidlagen
4. Verslapping van de huid

1. Stagnering van de bloed en lymfecirculatie
Bij slechte doorbloeding ontstaan op diverse plaatsen in het lichaam ophopingen van vocht en afvalstoffen. Als de afvoer van het lymfevocht stagneert, blijven afvalstoffen te lang zitten, ze kunnen een dikke brij vormen, met gevolg dat deze tussen de vetcellen blijft zitten.
Het is moeilijk om de lymfe te activeren. Het lymfestelsel wordt aangestuurd door hormonen. Bij verstoorde hormoonbalans houdt het lichaam vocht vast. Bijv. bij de anticonceptiepil.

2. Verstopte vetcellen die samenklonteren en plakken vormen
Wanneer de vetcellen overvol raken door een verstoorde bloed en lymfecirculatie, worden de afvalstoffen niet goed afgevoerd en blijven tussen de vetcellen hangen. Het intercellulaire vocht hoopt zich op en wordt vervolgens een slijmerige drap die de vetcellen aan elkaar doet plakken. De vetcellen vormen knobbeltjes. De vetcellen liggen naast elkaar en vormen een soort druiventrosjes. Doordat de vetcellen groeien hebben ze meer ruimte nodig waardoor de huid naar buiten wordt gedrukt. De druiventrosjes worden steeds groter en vormen na enige tijd eilandjes. Naarmate de cellen voller raken, worden ze ook onregelmatiger van aanzien. De bloedvaten en zenuweindjes, gelegen in de middelste en onderste huidlaag worden afgekneld vandaar dat cellulite ook pijnlijk kan aanvoelen.

3. Verklevingen van huidlagen
We spreken van verklevingen als de opperhuid, lederhuid en onderhuid aan elkaar geplakt zijn. Daarbij is de vetlaag, gelegen in de onderhuid, ook nog eens verkleefd met de spieren. Daardoor doet beweging pijn. Pijn bij aanraking wordt veroorzaakt door zenuwcellen die afgekneld worden. Verklevingen komen vooral voor op de billen, de heupen en de dijen.
Vooral bij een verkleving in combinatie met harde samenklontering van vetcellen voelt de huid heel vast aan. Belangrijk om de verklevingen van elkaar los te maken.

4. Verslapping van de huid
Verslapping kan aangeboren zijn, een losse huidstructuur, het hangt. Het kan ook komen door leefwijze, zwangerschap etc. Een ernstig verslapte huid is dikwijls niet meer te herstellen.

Waar komt Cellulite het meest voor ?

De meest voorkomende plaatsen waar cellulite zich het meest ontwikkelt zijn de dijen en billen. Dit komt vooral doordat deze gebieden gevoelig zijn voor vetophopingen. Daarnaast komt cellulite ook voor op andere plekken op het lichaam:

Buik: Celluliti op de buik, met name in het onderste gedeelte, wordt vaak gekoppeld aan spijsverteringsstoornissen. Vaak blijkt ook dat veel vrouwen met buik-cellulite een prikkelbare darm, constipatie of leveraandoeningen hebben.

Nek: Constante stress wordt als de waarschijnlijkste dader van een cellulite accumulatie of vet verhoging aan de achterkant van de nek gezien. Langdurige stress kan zich manifesteren als spanning in de nek spieren, wat leidt tot slecht uitgelijnde wervels en ontstoken weefsel. Op hun beurt kunnen deze ontstekingen vochtretentie veroorzaken wat kan leiden tot vorming van cellulite

Bovenarm: Cellulite in de bovenarm komt meestal voor bij oudere vrouwen en wordt meestal geassocieerd met cellulite op het been. Het wordt vermoedelijk veroorzaakt door verminderde veneuze systemen in de arm. Dit systeem zorgt voor een goede doorbloeding.

Voorzijde van de dij: Cellulite die voorkomt op de voorzijde van de dijen verdient een speciale vermelding. Deze vorm van cellulite heeft meestal hardere stukken vet door te weinig beweging van de benen, in aanvulling met verminderde circulatie en een verhoogde vochtdrainage. Bovendien is deze vorm van cellulite is ook vaak gezien bij beide geslachten.

TIPS

Sport en cellulite
•Hardlopen is goed voor je boven benen, billen en zelfs je buikspieren.
  Zorgt er wel voor dat je de juiste houding aanneemt tijdens het hardlopen.
•Naast het feit dat massage erg prettig zijn, kan het ook nog eens je spieren ontspannen! Erg positief voor cellulite!

Voeding en cellulite
•Het is zeer belangrijk dat je voldoende water drinkt. De meeste warme dranken zorgen juist voor dehydratie.
  Drink daarom minimaal 6-8 glazen per dag en probeer de koffie en frisdranken te laten staan.
  Daarnaast zitten er is frisdranken ook nog eens slechte suikers.
•Eiwitten zorgen voor de spieren en bevorderen de afvoering van afvalstoffen. Eet dus voldoende eiwitten.
•Eet niet teveel zout.

 
 

sinaasappelhuid   sinaasappelhuid   sinaasappelhuid   sinaasappelhuid   sinaasappelhuid   sinaasappelhuid

Maak uw huid zijdezacht, soepel en stralend.
 

Wilt u af van die sinaasappelhuid ?

herbalife buffing scrub herbalife contour creme herbalife cell u loss
Body Buffing Scrub
Body Buffing Scrub met jojoba-olie reinigt de huid en draagt ertoe bij dat het natuurlijke peelingproces ( celvernieuwing ) van de huid sneller verloopt. Gebruik het regelmatig tijdens of na het douchen voor een soepele huid die zijdezacht aanvoelt.
 
Body Contouring Crème
Na het peelen kan uw huid de Body Contouring Crème veel beter opnemen. De met ginkgo en meerwaardige zuren verrijkte crème heeft een heerlijke frisse geur. ’s Ochtends en ’s avonds zacht inmasseren voor een veerkrachtige huid met een betere structuur. Helpt uw huid gladder en strakker te worden voor een jongere uitstraling. Hydrateert de huid. Ingrediënten zijn onder meer meerwaardige zuren gewonnen uit vruchten en planten om de structuur en veerkracht van de huid te verbeteren.
 
Cell-U-Loss voor een gladdere huid.  
Sinaasappelhuid ontstaat als vetweefsel op bepaalde plaatsen vocht en afvalstoffen vasthoudt. Cell-U-Loss is ontwikkeld om het uiterlijk van sinaasappelhuid te verbeteren. Het helpt om het lichaam zijn natuurlijke vochtbalans te herstellen en helpt tevens bij de afvoer van afvalstoffen.

 

Tevens raden we u aan om ook het afslank, gewichtsbeheersing programma te volgen.

Verder krijgt u 32 tips mee die u verder zullen helpen.
 
 
Voor meer geheel vrijblijvende informatie kunt u bellen of een mail verzenden, er wordt contact met u opgenomen.

 


 

Onafhankelijk Herbalife Distributeur
             Hannie
Email :   herba-fitengezond@outlook.com
GSM : 0485/56.31.16

 


Promoot deze website op Google+ (+1)Share deze site op Google+
Share on Google+

Volg in Google+

eXTReMe Tracker

© Copyright  2013  Herbalife |    All Rights Reserved

  Herbalife logo's, de naam, foto's en productverwijzingen zijn exclusief eigendom van Herbalife International.