Interessante links voor geschiedenis: cijfermateriaal

 

Aard
Taal
Website
Inhoud

Vlaamse geografische en statistische data

BE / N

Basiskaart Vlaanderen

In welke gemeente wonen proportioneel meest 60-plussers, ligt het sterftecijfer het hoogst of heeft de laagste werkgelegenheidsgraad, ... Dergelijke demografische, sociale en economische wetenswaardigheden kan je vernemen op de Basiskaart Vlaanderen. De nieuwe rubriek op de wesite van de Vlaamse Gemeenschap is opgezet door de Vlaamse administratie Planning en Statistiek en het GIS-Vlaanderen.

Nationaal Instituut voor de Statistiek van België

BE / N - F - D - E

Nationaal Instituut voor de Statistiek

Centraal Bureau voor de Statistiek (NL)

NL / N

Centraal Bureau voor de Statistiek

Vlaamse Statistieken

BE / N

Vlaamse Statistieken

Statistisch overzicht

BE / N

Economische Financiële Berichten

Een eeuw economie in beeld: een pdf-stand dat je kunt downloaden en bekijken en afprinten als je Acrobat Reader bij de hand hebt.

Verkiezingsuitslagen

BE / N

De Gemeenteraadsverkiezingen op het Web

Gemeenteraadsverkiezingen worden in België om de zes jaar gehouden. Op 1 januari 1977 werden 2359 gemeenten samengevoegd in 596 fusiegemeenten. In 1983 werd ook in Antwerpen deze operatie doorgevoerd, wat het totaal aantal gemeenten bracht op 589. In oktober 1976 werden de verkiezingen voor het eerst gehouden volgens deze nieuwe indeling. Het is tevens de startdatum van deze gegevensbank. In een latere fase worden ook uitslagen van vóór 1976 ingebracht. Het verzamelen van de gegevens is nog volop aan de gang.Copyright © 2001 VVLG 16.05.2001