Interessante links voor geschiedenis: industriële archeologie

 

Aard
Taal
Website
Inhoud

Vezameling links

US / N

Cursus industriële archeologie

De persoonlijke internetsite van prof. dr. P. Scholliers van de Vrije Universiteit Brussel bij zijn cursus "Industriele archeologie", gedoceerd door Peter Scholliers aan de Vrije Unversiteit Brussel. De site is in eerste instantie bedoeld voor studenten die deze lessen volgen maar is ook voor iedereen interessant die informatie wil verwerven via het Internet over "Industriële archeologie".

Industriële archeologie

BE / NL

Vereniging voor Industriële Archeologie

Deze meertalige website over industriële archeologie in Vlaanderen zal in de loop van volgende maanden verder aangevuld en uitgebreid worden. Je vindt er nu reeds uitleg over de VVIA zelf (in het Nederlands, Duits, Engels, Spaans en zelfs Esperanto, andere talen worden nog aangekondigd), en een lijst van de aangesloten verenigingen. Daarnaast kan men er een aantal basis-teksten over industriële archeologie consulteren, werkt men er informatie over gebouwen en sites die het bewaren waard zijn (een overzicht van belangrijke bezoekbare sites wordt aangekondigd), gegevens over initiatieven en activiteiten, besprekingen van recente publicaties, en tenslotte, een heel uitgebreide lijst van links naar andere industrieel-archeologische websites. Een aantal van de bij de VVIA aangesloten verenigingen en werkgroepen hingen ook reeds hun informatie aan de VVIA-website, voor enkele is er een koppeling naar hun eigen website aangebracht. De site zal voortaan tweemaal per maand geupdated worden.
De industrieel-archeologische website is grafisch eenvoudig gehouden, en legt de nadruk op het informatieve aspect.Copyright © 2002 VVLG, 10.04.2002