1. Soorten koffie


Dessert: Een koffie met een pittige afdronk; een kruidig aroma. Moka: Een pittige koffie die aangenaam en langdurig nasmaakt. Cafeïnevrij: Milde, fijne en acide koffie. N°1: Een pittige koffie. Special: Een eigen creatie gemaakt door verschillende mengelingen.

2. Plantages


Koffie Moeders Droom gebruikt ruwe koffiebonen die van Kameroen, Guatemala, Brazilie, Costa Rica, Mexico, Ethiopië en Indonesië komen. Die komen met het schip toe in Antwerpen en komt dan bij Koffie Moeders Droom terecht.

3. Selecteren


Verschillende koffiebonen worden gemengd om lekkere koffie van te krijgen. Elk land heeft zijn eigen smaak voor koffie. Koffie is pas lekker wanneer de juiste bonen van verschillende origines vakkundig worden gemengd. Ieder land, iedere plantage levert een eigen smaakvariatie op.

4. Branden


Een hoeveelheid koffiebonen (10 kg) wordt rondgewenteld in een afgesloten trommelbrander, waarin hete lucht tot 180°C circuleert. De koffie wordt dus niet gebrand, maar geroosterd, gedurende ongeveer 20 minuten.