RATARCHIE  


Ex-missen en -misters


Patch, Miss Ratarchie juli 2001


Patch, Miss Ratarchie juli 2001 Hallo, dit is lieve Patch. Ze is nu zo ongeveer 5 maand oud. Ze is echt een speciaal ratje. Ik kocht haar in een dierenwinkel (wist nog niets van fokkers af). Zij was het enige vrouwtje dat op haar achterpootjes rechtstond om te zien wat voor raar schepsel er boven haar hing. De anderen waren doodsbang en kropen zo dicht mogelijk tegen elkaar aan.

Ze heeft een ongelooflijk uniek karaktertje. Ze komt soms spontaan een hele tijd op mijn schouder zitten knarsetanden, maar ze wil niet aangeraakt worden. Ik kocht haar denkend dat ik een zwart ratje kocht, met een witte bliksem op het kopje en een wit buikje, maar ze werd opeens héél mooi zilvergrijs. Had ik echt niet verwacht! Nu weet ik dus dat ze een husky is :-)

Het zou echt fantastisch zijn om haar een echte Miss te kunnen noemen (maar dat is ze voor mij sowieso al hoor). En zeg nu zelf, dat koppie... Daar MOET je toch gewoon gek op zijn?
Marie-LineDanoontje, Miss Ratarchie juni 2001


Danoontje, Miss Ratarchie juni 2001 Ik wil graag Danoontje nomineren voor miss Ratarchie! Ze is samen met haar zusje Vlaflipje mijn nieuwste aanwinst en zoals je kan zien erg nieuwsgierig en ontzettend eigenwijs. Ze is echt het druktemakertje van de groep en probeert voortdurend uit hoever ze kan gaan. Ze heeft ook nog niet door dat m'n voeten niet eetbaar zijn en dat er in m'n oor echt niks interessants te vinden is. Verder heeft ze een haast oogverblindende glans op haar vachtje en is ontzettend lief, gewoon echt een poeperd!
ElineChé, Mister Ratarchie mei 2001


Ché, Mister Ratarchie mei 2001 Mijn ratjes zijn de liefste op de hele wereld, en dat wil ik graag laten zien, maar soms ben ik bang dat andermans ratjes een beetje mooier zijn...

Wel, nu heb ik al mijn moed bij elkaar geraapt, en wil ik graag Ché nomineren voor de verkiezing van Mister Ratarchie. Ché is onlangs gestorven, hij is een jaar geworden, en was altijd even lief :-) Ik heb hem gekocht bij Viola, die hem gefokt heeft. Ik heb ook een halfbroertje van hem, Elmo, en binnenkort een zoontje van hem, Cobold! Hij was een absolute superknuffel, en wist het eten ook wel altijd te vinden. In juli had hij eigenlijk vader van mijn C-nestje moeten worden

Tja, misschien vinden jullie Ché een hele gewone dumbo rat, maar voor mij had hij dus iets heel speciaals... En daarom vind ik dat hij het verdient om mister Ratarchie te worden...
SandrineSundar, Mister Ratarchie april 2001


Sundar, Mister Ratarchie april 2001 Hallo allemaal, dit is mijn jongste ratje, een zwarte japanner rex, Sundar. Sundar is een Indiase naam en betekent "de mooie, de knappe". Ik heb hem gekocht bij rattenopvang Ankh-Morpork. Zijn ouders waren bedoeld om slangenvoer te "maken". Toen die slang doodging heeft de eigenaar ze bij een kinderboerderij gedumpt. Het vrouwtje was zwanger en heeft 19 januari een nestje gekregen en daar zat Sundar dus bij. José van Ankh-Morpork heeft de ouders en rittens opgevangen. Op de Rattus site zag ik dat José rittens had, dus toen heb ik haar meteen gemaild.

Zo ben ik dus aan Sundar gekomen. José heeft erg goed geholpen met het opvoeden van de rittens, misschien wel iets té goed :-). Ik heb echt nog nooit zo'n brutaal ratje gezien! Alles wat ie wil, krijgt ie ook voor elkaar. Als hij bv. in mijn mouw wil zitten, terwijl ik dat niet wil, dan gaat hij net zolang door tot hij zijn zin heeft gekregen. Nou zou je toch denken dat een mens zo'n klein boefje wel aankan, maar nee hoor... -zucht - ... Nog een voorbeeldje: Als meneer 's nachts een snoepje wil, dan zal ie d'r één krijgen ook! Hij gaat dan vreselijk veel lawaai maken (=zoveel mogelijk dingen naar beneden smijten) tot ik uit mijn bed stap...:-)

JE WORDT BEDANKT JOSÉ !!! Hihihi... Maar Sundar is ook heel schattig, vooral als hij net wakker wordt :-) Dan kijkt ie je aan met zijn slaperige koppie.... Nou, ik hoop natuurlijk dat mijn Sundar mister Ratarchie wordt.
MirjamWhispers, Miss Ratarchie maart 2001


Whispers, Miss Ratarchie maart 2001 Hoi, hierbij wil ik graag Whispers opgeven voor de verkiezingen voor miss Ratarchie. Ze kwam op 1 april 2000 bij me als een klein donzig piepkuikentje van net 4 weken. Ze was direct vriendin met Xinouch en die was haar grote voorbeeld. De waterbakken in het hok gebruikte zij om zich te wassen. Haar hele koppie verdween in de waterbak en als het even kon ook haar hele lichaam. En ze kwam dan heel trots naar je toe rennen, lekker kletsnat, en ging zich daarna wassen. Ze vond het echter niet nodig dat anderen zich ook op die manier wasten en pletste met haar voorpootjes de waterbakken helemaal leeg.

Ze groeide uit tot een super aanhankelijk ratje die zelfs kusjes durfde te geven. Met de kleintjes had ze in het begin een beetje moeite maar dat was binnen 2 dagen helemaal over en ze ontfermde zich toen helemaal over hen. Zelfs toen Valentine zwanger was en nesten bouwde, wilde zij dat ook en bouwde tot ergenis van Valentine de bouwwerken na. Maar ze liet zich door niemand van de wijs afbrengen, ze deed alles wat zij wilde.

Helaas kreeg ze in februari 2001 een baarmoederontsteking en ik heb haar laten opereren. Ze deed het zo goed en alles ging goed. Ze was lekker vlot bij en heel snel op temperatuur. Helaas begon de temperatuur heel erg hard te stijgen en de dierenarts heeft haar gekoeld en haar temperatuur daalde naar een gewone waarde. Toen knapte ze snel op en ging zelfs eten en drinken bij de dierenarts op schoot, terwijl ze het altijd eng had gevonden om bij vreemden te zijn, de dierenarts vertouwde ze helemaal en genoot van alles wat ze kreeg. Ik mocht haar 's middags al halen en op het moment dat ik mijn fiets neerzette bij de dierenarts is Whispers naar de Bridge vertrokken. Ze had een nabloeding op dat moment gekregen en was helaas niet meer te redden.

Ik mis haar verschrikkelijk en ze heeft bij haar vriendinnen een hele leegte achtergelaten. Haar beste vriendin heeft haar toegedekt met kranten en snippers toen ik de groep afscheid liet nemen van haar. Volgens mij verdient Whispers het gewoon om gekozen te worden.
ColindaRose, Miss RATARCHIE februari 2001


Rose, Miss Ratarchie februari 2001 Dit is Rose. Zij is ook kalendermodel voor de SRN-kalender. Rose is via John bij mij terecht gekomen. Rose kreeg hier verkering met Frits en het resultaat zie je op de foto. 11 wolkjes van rittens. Hoewel Rose zich niet bepaald als een dame gedraagt, heeft ze haar kinderen goed opgevoed. Ze wordt nu een oud besje en heeft al 2 gezwelletjes en soms een prutteltje. Toch staat ze nog steeds vooraan om haar hok uit te mogen en te lellebellen bij de heren. Ik vind dat ze de titel Miss Ratarchie verdiend heeft. Rose is een dame met karakter en ik zal haar vreselijk missen als ze er straks niet meer is...
NathalieNico, Mister RATARCHIE januari 2001


Nico: Mister RATARCHIE van januari 2001 Tja, na zeker 3 mislukte pogingen proberen we het maar weer eens, gewoon omdat ik vind dat Nico het verdiend heeft. Nico komt bij Esther vandaan, samen met zijn broertje Dimitri. Hun moeder was een dierenwinkelslachtoffer. M'n ouders hebben me vanaf Noord-Holland helemaal naar Antwerpen gereden om hem en zijn broertje op te halen. Het was natuurlijk heel moeilijk kiezen, ze waren allemaal zo lief en klein. Nico had mijn liefde gewonnen door mijn broertje onder te plassen.

Eenmaal thuis gekomen bleken Nico en Smaus totaal niet met elkaar overweg te kunnen. Een gevecht waarin Nico een teentje is verloren. Nico was gek op zijn broertje, en was er ook duidelijk kapot van toen Dimitri met 5 maanden overleed. Sinds Dimitri's dood is Nico toch nooit echt meer dezelfde losbol geweest als daarvoor. Voor een nieuw vriendje is Nico mee naar de dierenwinkel geweest. Siggie heeft hij uitgekozen. Hoe gezellig ze met z'n tweeën waren in de winkel, zo hysterisch was Siggie toen hij eenmaal thuis was. Nico begreep Siggie's angst en bleef altijd toekijken vanaf een afstandje. Af en toe kwam hij dichterbij, maar zo gauw Siggie weer begon te gillen ging hij weer weg. Na een week had Siggie Nico geaccepteerd. Helaas ging er toen iets fout. Nico werd kwaad op Siggie, beet z'n teentje af en wou hem nooit meer zien.

Vanaf toen heeft Nico alleen gezeten. Hij beet iedereen hard in de vingers, behalve mij. Het gevolg was dat niemand hem wou aaien of aanraken als ik er niet was. Vanaf het begin had Nico last van zijn longetjes. Eerst werd gedacht aan een virus. Later dacht ik dat zijn overgewicht ook tegenwerkte, dus moest hij op een verminderd-yoghurtdrop-dieet. Helaas, het hielp niet, en Nico werd steeds slechter... Nachtenlang heeft hij bij mij in bed geslapen, naar adem snakkend en slijm ophoestend. Op een gegeven moment dachten we aan longontsteking. Twee weken voor de zomervakantie ging het weer beter met Nico. Hij viel niet meer zo radicaal af (van 710 gr naar 500 in 2 dagen) en het ademen ging ook beter. Helaas... toen ik terug kwam was er van mijn arme Nico nog maar 350 gr over. De binnenkant van zijn kooi was bedekt met rode spetters en Nico zelf hing weezend uit het hok. Weer had ik 'm opgepept. Maar steeds vaker kwamen de aanvallen terug. Totdat de dierenarts constateerde dat Nico's longen bezaaid waren met kankerbultjes. Ik mocht hem nog vasthouden en hij is langzaam in mijn armen ingeslapen.

Nicodemus Locutus
*3-8-99 +15-9-00
Jij verdient een plaatsje tussen de Ratarchie-sterren.
JessieMazzel, Mister RATARCHIE december 2000


Mazzel: Mister RATARCHIE van december 2000 Hallo, ik wou mijn Mazzel opgeven voor de mister ratarchie verkiezing, omdat hij het verdient. Mazzel is 09-11-2000 op 2,5 jarige overleden aan een heftige longontsteking waardoor hij veel pijn leed en ik hem moest laten inslapen, want dat was het beste voor hem. Mazzel was mijn erste ratje en mijn allerbeste vriend en ik ben heel blij dat ik hem in mijn leven heb mogen hebben. Deze foto is net een tijdje voor ik hem liet inslapen gemaakt terwijl ik afscheid van hem moest nemen, maar dit heb ik zijn hele leven eigenlijk al gedaan. Ik hield (hou) zoveel van hem, maar ik wist dat er een dag ging komen dat hij er niet meer zou zijn. En ik ben heel zijn leven verdrietig geweest alleen al bij de gedachte dat ik ooit afscheid van hem moest nemen. Ik en Mazzel horen gewoon bij elkaar en het deed me daarom zwaar om afscheid van hem te nemen. De laatste dagen van zijn leven waren erg zwaar voor me omdat ik wist dat ik uiteindelijk de goede keuze moest maken en hem in moest laten slapen, maar nu heb ik er vrede mee weten te sluiten omdat ik wist dat hij nu ergens anders anderen mensen gelukkig moet maken net zo. Ik hoop dat je nu begrijpt waarom mijn Mazzel het verdient om mister Ratarchie te worden, hij mag dan wel niet meer onder ons zijn, maar hij zal nooit worden vergeten. Mazzel ik hou voor altijd van je en ik mis je !!! Stem dus alsjeblieft op mijn Mazzel want hij is het zeker waard !!!
DaisyHusky, Mister RATARCHIE november 2000


Husky: Mister RATARCHIE van november 2000 Hallo lieve mensen, dit is, of beter gezegd was, onze Husky, hij is op 23-09-2000 overleden aan de gevolgen van een zeer zware longontsteking. Op deze foto ligt hij nog lekker te slapen op een koel vochtig washandje, tijdens een zeer warme zomerdag. Onze Husky is bij ons gekomen uit de dierenwinkel, 5 weekjes oud en woog maar 30 gram, maar ondanks dat hij altijd wat klein is gebleven was het een vreselijk lief manneke. Wij noemden hem altijd maffe Husky, en dit staat zelfs ook nog op zijn grafsteen, omdat hij altijd van die rare capriolen kon uithalen, volgens ons dacht hij nog steeds dat hij een ritten was, hij was altijd zo vrolijk en speels. Misschien is het een leuke manier om hem postuum nog een keertje mister Ratarchie te laten worden. Dag lieve maffe Husky, we missen je verschrikkelijk.
EllySpecial Delivery, Mister RATARCHIE oktober 2000


Special Delivery: Mister RATARCHIE van oktober 2000 Ik heb net Wiebel gezien. Een erg lieve rat, maar... ik geloof dat mijn Special Delivery (ik mag hem Special noemen) nog veel liever is! Hij is op 9 september jongstleden bij mij in m'n brievenbus gedumpt, ja dat krijg je ervan als je overal visitekaartjes van je opvang deponeert, en ik schatte hem toen op ongeveer 3 weekjes oud. Hij was erg mager en had een wond aan z'n linkerachterpootje. Waar hij vandaan komt en waarom hij alleen was, is me een raadsel, maar inmiddels is hij uitgegroeid tot een sterke halfwas siamees en hij is voor de duvel niet bang! Special wordt nu enorm in de watten gelegd door z'n tien grote ooms en mijzelf, en het gaat dus weer uitstekend met hem. De combinatie van dit bijzondere verhaal en zijn prachtige uiterlijk is voor mij meer dan voldoende reden om Special Delivery te nomineren. Ik hoop dat je het er een beetje mee eens kunt zijn.
José, rattenopvang "Ankh-Morpork"Wiebel, Mister RATARCHIE september 2000


Wiebel: Mister RATARCHIE van september 2000 Youhou! Mijn naam is Wiebel en ik ben 2 jaar oud. Mijn slaafje heeft me zo genoemd vanwege mijn handicapje. Hierdoor heb ik een nogal wiebelig loopje. In de dierenwinkel wilde niemand me hebben omdat ik 'stuk' was, maar volgens mij en m'n slaafje valt 't allemaal best mee. Ik kan overigens net zo goed klimmen en van dingen afsjezen als mijn vriendjes! Maar knuffelen en kusjes geven is toch nog altijd mijn grootste hobby. Vele kusjes en een 'high five'
SteffieJulia, Miss RATARCHIE augustus 2000


Julia: Miss RATARCHIE van augustus 2000 Ik wil graag Julia opgeven voor de Ratarchie award. Julia was plotseling helemaal verlamd aan haar achterlijfje. Langzaam maar zeker werd het weer wat beter en kon ze zowaar trappelen met haar achterpootjes. Eten doet ze gewoon met 1 pootje en wassen doet ze op haar rug liggend, ze redt zich prima en wordt lekker geknuffeld door mij en haar dochters en pleegdochters. Juultje wordt in oktober 2 jaar, maar dat zou je toch niet zeggen, als je haar er zo sexy ziet bijliggen ;-) ?
MarianneBuffy, Miss RATARCHIE juli 2000


Buffy: Miss RATARCHIE van juli 2000 Ik ben Buffy, half jaartje oud, en ik wil vreeeselijk graag tot miss Ratarchie juli gekozen worden! Nu moet je natuurlijk wel een beetje de aandacht trekken met zo'n foto, dus ik heb daar een stoere mannenborst voor meegenomen. In de reclames op t.v. werkt het ook, al die sexy mannen en vrouwen, dus ik zeg tegen mijn slaaf:"Uit dat t-shirt, en dan samen gezellie op de foto!" Met mijn fotogenieke koppie daar nog bij maken we best wel een kansje! En natuurlijk doet mijn slaaf dat voor mij want ik *kan* ontzettend lief zijn (als ik wil/zin heb....). Nu hoop ik alleen maar dat Arnold Schwarzenegger ook niet een rattenvriendinnetje heeft en eenzelfde soort foto gaat maken, want dan kunnen we het natuurlijk wel schudden, moet ik eerst mijn slaaf 3 maanden aan body-building laten doen voordat ik het weer kan proberen!
IngridSid, Mister RATARCHIE juni 2000


Sid: Mister RATARCHIE van juni 2000 Hoi, ik ben Sid, een dumbo manneke van 10 weekjes oud, ik wil graag mister Ratarchie worden, om zo mijn kooimaatje Fargus te bewijzen dat ik NIET lelijk ben met m'n flaporen. Volgens mijn baasje is dat juist heel sexy, en worden de vrouwtjes daar juist flapperig van. Geen idee wat dat betekent, maar daar kom ik nog wel achter. Ik hoop dat jullie me niet uitlachen om m'n oren, en op mij stemmen, zodat ik Fargus kan laten zien dat dumbo's niet belachelijk zijn! BIG EARS ARE BEAUTIFUL! Snufjes van Sidje (die trots is op z'n Dumbo afkomst, lekker puh Fargus!)
MyrtheBorgir, Mister RATARCHIE mei 2000


Borgir: Mister RATARCHIE van mei 2000 Heeeej, ik wilde mijn zwarte iertje Borgir ("Borgje") van 5 weken opgeven voor jullie verkiezing. Borgje heeft maar een heel kort staartje maar is ontzettend lief. Aisa (de fokster) zei al dat het zo'n scheetje was en ze heeft gelijk. Hij is erg brutaal en nieuwsgierig en is overal als eerste bij. Kijk 'ns naar de foto: moet ik meer zeggen??
JessicaGraphite, Mister RATARCHIE april 2000


Graphite: Mister RATARCHIE van april 2000 Heeej, helaas is dit niet zo'n mooie foto van m'n lekkere ding, maar deze huskyman Graphite (roepnaam Refje) is mijn absolute topper... Hij ontsnapte zo vaak uit z'n kooi dat ik 'm maar toestemming heb gegeven door de beestenkamer te zwerven... Hij komt toch als ik 'm roep... Nu is ie sinds een paar dagen toch te dik geworden om uit z'n kooi te komen en nu doet ie niks anders dan me sipjes aankijken... Het is gewoon mijn schatje...
JessicaQuistnix, Mister RATARCHIE maart 2000


Quistnix: Mister RATARCHIE van maart 2000 Dit is Quistnix, een lilac ventje van bijna 3,5 maanden. Ik geef 'm op voor de Mr. Ratarchie verkiezing omdat ik nog nooit een rat zó heb zien klimmen. Van beneden naar boven in de kooi (2 mtr hoor) en weer naar beneden en weer naar boven en weer naar beneden en weer... afijn, je snapt het wel :) Verder is het gewoon een scheetje dat erg nieuwsgierig is, lekker aan het puberen gaat, maar nog wel een beetje bang van handen is.
MarianneMinnie, Miss RATARCHIE februari 2000


Minnie: Miss RATARCHIE van februari 2000 Dit is mijn dumborat Minnie, zij is nu nog een Miss, maar volgende week wordt zij voor het eerst gedekt en dan zal zij wel Mrs. worden. Daarom voor haar de laatste kans om nog aan een Miss-verkiezing mee te doen! Minnie is een chocolade japanner dumbo en is 5 maanden oud. Zij heeft een lief karakter en ik denk dat zij een lieve moeder zal worden, ook al zal zij veel hulp krijgen van de "tantes" Snoopy, Bubbles, Blossom en Didi.
AisaSnoopy, Miss RATARCHIE januari 2000


Snoopy: Miss RATARCHIE van januari 2000 Hi, dit is Snoopy. Snoopy is nu bijna 1,5 jaar oud, op de foto was Snoopy jarig, toen had ik een speciaal honden-verjaardags-taartje gekocht!! Tuurlijk had ik er nog wat yoghurtdrops op gedaan!! Verder is Snoopy echt hartstikke lief, likt altijd je vingers (en alles wat ze nog kan bereiken) en houdt heel veel van thee. Jammer genoeg gaat het momenteel niet zo goed met haar en ik denk niet dat ze het nog lang volhoudt, daarom zou ik het leuk vinden als ze ooit in haar leventje Miss Ratarchie wordt...
AisaAmber, Miss RATARCHIE december 1999


Amber: Miss RATARCHIE van december 1999 Hoi, dit is Amber, ze wil haar medicijnen alleen maar nemen als het ingespoten wordt :-)
JohnFrits, Mister RATARCHIE november 1999


Frits: Mister RATARCHIE van november 1999 Ik zou Frits graag willen nomineren als rat van november. Frits is nu 3 jaar en heeft vorige week een operatie gehad om z'n eerste gezwelletje weg te laten halen. Frits kwam bij me als ukkie van 5 weken, en samen hebben we 2 verhuizingen, 3 x 365 ontbijtjes en heel erg veel lol gehad. Frits heeft een heel lief, vriendelijk karakter en kan zelfs een 1-jarige peuter accepteren die hem in z'n neus kneep. Ik ben bang dat mijn held niet heel lang heeft te gaan en daarom vind ik dat hij met recht Mister Ratarchie van de maand moet worden.
NathalieKlik hier om terug te gaan.

 


[ HOME | ALGEMEEN | VERZORGING ]
[ GEZONDHEID | IN 'T WILD | FORUM | IN DE RATS ]
[ ZOEKERTJES | VOOR DE FUN | LINKS ]