RECEPTEN |
Hieronder vind je enkele boillie recepten |
450gr basismix
40gr robin red 40gr ei-albumine 40gr lijnzaadkruimels Toevingen per 4a5 eieren 5ml maple cream 2,5ml scopex 2ml sweet cajouser 1 afgestreken theelepel creamy super sweet |
****************************** |
400gr basismix
100gr trouvit 40gr ei-albumine 40gr robin red 50gr maizena Toevoegingen per 4a5 eieren 4ml squid & octopus 10ml blended fishoil 2ml sweet cajouser 10gr zout
|
***************************** |
400gr basismix
100gr trouvit 40gr ei-albumine 40gr robin red 50gr maizena Toevoegingen per 4a5 eieren 4ml squid & octopus 10ml blended fishoil 2ml sweet cajouser 10gr zout
|
********************************* |
400gr basismix
50gr strawberry booster 50gr lijnzaadkruimels toevoegingen per 4a5 eieren 5ml big strawberry 3ml scopex 2ml sweet cajouser 1 afgestreken theelepel creamy supersweet
|
**************************** |
400gr trouvit
100gr witte vismeel 100gr maizena 75gr griesmeel 40gr garnalenmeel 40gr robinred 40gr ei-albumine 15gr zout Toevoegingen per 4a5 eieren 10ml blended fish oil |
******************************* |
Benodigdheden voor 2kg tijgernoten
Ik neem1kg kristalsuiker en een flesje oud bruin bier Doe de tijgernoten in een pot met voldoende water en voeg tegelijk de suiker eraan toe. Laat het geheel een 4tal uurtjes koken tot de tijgernoten zoet en knapperig zijn. Zorg er wel voor dat je er telkens voldoende water bij doet,want water verdampt en je moet de pot dus regelmatig bijvullen. Daarna alles in een emmer doen met het water erbij,omdat de suiker daar nog in zit. De volgende stap is het flesje oud bruin bier erbij,hierdoor krijgt de tijgernoot een zoete bijsmaak. De gisting van de tijgernoten zal beginnen Af en toe de emmer flink omroeren. Na 3dagen zul je merken dat de tijgernoten stroperig worden, de karper is hier gek op!!! Het slijm van de noten vinden ze ook heerlijk. Maar hoe krijg je dat op de bodem??? Ik neem wat tijgernoten en doe ze in een diepvrieszakje of een potje met het vocht erbij en steek ze in de vriezer. Vlak voor ik ga vissen neem ik de tijgernoten uit de vriezer. Eenmaal op mijn vistek aangekomen haal ik de noten uit hun verpakking en werp ik ze in bevroren toestand in het water. En zo liggen de noten met het lekkere slijm mooi op de bodem op de karper te wachten |