RECEPTEN

 

 

 

Hieronder vind je enkele boillie recepten

 

 

 

 450gr basismix

40gr robin red

40gr ei-albumine

40gr lijnzaadkruimels

Toevingen per 4a5 eieren

5ml maple cream

2,5ml scopex

2ml sweet cajouser

1 afgestreken theelepel creamy super sweet

******************************
400gr basismix

100gr trouvit

40gr ei-albumine

40gr robin red

50gr maizena

Toevoegingen per 4a5 eieren

4ml squid & octopus

10ml blended fishoil

2ml sweet cajouser

10gr zout

 

*****************************
 400gr basismix

100gr trouvit

40gr ei-albumine

40gr robin red

50gr maizena

Toevoegingen per 4a5 eieren

4ml squid & octopus

10ml blended fishoil

2ml sweet cajouser

10gr zout

 

*********************************
400gr basismix

50gr strawberry booster

50gr lijnzaadkruimels

toevoegingen per 4a5 eieren

5ml big strawberry

3ml scopex

2ml sweet cajouser

1 afgestreken theelepel creamy supersweet

 

****************************
400gr trouvit

100gr witte vismeel

100gr maizena

75gr griesmeel

40gr garnalenmeel

40gr robinred

40gr ei-albumine

15gr zout

Toevoegingen per 4a5 eieren

10ml blended fish oil

*******************************
Benodigdheden voor 2kg tijgernoten

Ik neem1kg kristalsuiker en een flesje

 oud bruin bier

Doe de tijgernoten in een pot

met voldoende

water en voeg tegelijk de suiker eraan toe.

Laat het geheel een 4tal uurtjes koken tot

de tijgernoten zoet en knapperig zijn.

Zorg er wel voor dat  je er telkens

voldoende water bij doet,want water

verdampt en je moet de pot dus regelmatig

bijvullen.

Daarna alles in een emmer doen met het

water erbij,omdat de suiker daar nog in zit.

De volgende stap is het flesje oud bruin

bier erbij,hierdoor krijgt de tijgernoot

een zoete bijsmaak.

De gisting van de tijgernoten zal beginnen

Af en toe de emmer flink omroeren.

Na 3dagen zul je merken dat de tijgernoten

stroperig worden, de karper is hier gek op!!!

Het slijm van de noten vinden ze ook heerlijk.

Maar hoe krijg je dat op de bodem???

Ik neem wat tijgernoten en doe ze in een

diepvrieszakje of een potje met het vocht

erbij en steek ze in de vriezer.

Vlak voor ik ga vissen neem ik de

tijgernoten uit de vriezer.

Eenmaal op mijn vistek aangekomen haal ik

de noten uit hun verpakking en werp ik ze in

bevroren toestand in het water.

En zo liggen de noten met het lekkere slijm

mooi op de bodem op de karper te wachten