Hoe degusteer je pralines

Wil je een tintelende ervaring maken van jouw chocolademoment, degusteer dan de pralines langzaam, intens en passioneel. Op deze manier zal je ten volle kunnen genieten van hun verrukkelijke smaak, kleuren, aroma’s en uniek mondgevoel. Chocolade dien je te degusteren zoals goede wijn, met al je zintuigen op scherp. Volg onze tips hieronder en we garanderen je een onvergetelijk en bovenal delicieus chocolade-genietmoment.

1. Ontspan

Zoek een rustig plekje uit, maak het je gemakkelijk en ontspan. Probeer zoveel mogelijk storingselementen uit te sluiten, dat zijn bijvoorbeeld de televisie, luide muziek, kranten. Zo kan je je optimaal concentreren op de chocolade. Uiteraard kan je er samen met vrienden of familie ook een gezamenlijk degustatiemoment van maken.

2. Open de doos

Neem de doos in de hand en gluur gerust al even nieuwsgierig door het venster naar de chocoladejuweeltjes binnenin. Open het deksel van de doos en laat de chocoladereis beginnen …

3. Kijk en zie

Bekijk eerst rustig deze prachtige collectie chocoladecreaties; ze glanzen, ze glinsteren, ze fonkelen als sterren. Kies nu je favoriete praline. Leg het even in je hand als een kostbaar juweeltje en merk op hoe precies en gedetailleerd de vorm gebeeldhouwd is.

4. Een bedwelmend aroma

Adem rustig in en uit, en snuif het bedwelmende chocolade-aroma op. Je ruikt een uitgebalanceerd bouquet van fijne Belgische chocolade.

5. Een subliem mondgevoel

En dan is het ultieme genietmoment aangebroken. Neem een eerste hap. Sluit je ogen en voel hoe de chocolade langzaam begint te smelten op je tong. Fijne Belgische chocolade smelt letterlijk als boter, kleeft niet en geeft geen plakkerig of korrelig gevoel aan het gehemelte.

6. Een unieke smaak

Eet de praline rustig verder op. Heel erg langzaam. Probeer elk aspect van de praline en vulling te proeven en te identificeren. En merk op hoe de smaak verandert naar mate de praline verder wegsmelt in je mond.

7. Nagenieten

Neem de tijd om na te genieten van deze uitzonderlijke degustatie. Herbeleef het moment door nog even terug te denken aan de bijzondere karakteristieken van de pralines: aroma, kleuren, vorm, textuur en smaak.

8. Vertel het voort

Maak de degustatie nog intenser door ze te delen met anderen. Roep opnieuw je gevoelens van tijdens het proeven op en tracht ze te verwoorden. In je discussie met de anderen zal je allicht nog nieuwe elementen ontdekken.

Proef, ontdek en geniet!