Geschiedenis

600 voor Christus - De maya's dronken waarschijnlijk al een soort cacaodrank.
400 - 600 na Christus - De maya's gingen cacaoplantages aanleggen.
900 - De azteken leren veel van Quetzalcoatl over cacao.
1502 - Christopher Columbus ontvangt cacaobonen als geschenk bij aankomst op het eiland Guanja.
1528 - Hernanado Cortez neemt cacaobonen mee terug naar Spanje, die hij op zijn reis naar Amerika had gekregen, van de Azteken.
1591 - Juan de Cardenas schrijft over de connectie tussen chocolade en gezondheid.
1615 - Anna van Oostenrijk, Prinses van Spanje, huwt met Louis XIII en deelt haar passie voor warme chocolade met het Franse Hof.
1657 - De eerste chocoladefabriek word gebouwd in Londen.
1674 - de Londense winkel Coffe Mill & Tabasco Roll stelt voor het eerst de "chocoladeworst op Spaanse wijze" voor, die geknabbeld kan worden. 
1725 - Louis XV huwt met Marie Leszcynska. Zij is verzot op warme chocolade, evenals de geliefden van de koning voor wie het een zinnenprikkelende liefdesdrank betekende.
1765 - Eerste fabrieksmatige productie van chocolade in Amerika.
1825 - C.J.van Houten vindt uit hoe je de cacaomassa kunt scheiden in cacaoboter en cacaopoeder.
1828 - van Houten vraagt patent aan op zijn uitvinding.
1831 - Engelse firma Cadbury (opgericht in 1824) begint met het maken van chocolade.
1847 - Het gieten in een vorm van de eerste tablet in Engeland betekent de geboorte van de chocolade die geknabbeld kan worden.
1875 - dankzij de uitvinding van gecondenseerde melk door Henri Nestlé introduceert de zwitser Daniël Peter melkchocolade
1879 - Rudolphe Lindt ontwikkeld een methode om zachte chocolade te maken.
1894 - Hershey Chocolatecompagny opgericht.
1904 - Poulain lanceert zijn eerste beruchte oranje doos met fijne poederchocolade.
1914 - De ontwikkeling van Banania in Frankrijk, een chocolade bananenmeel dat de Franse soldaten in de loopgraven moest opwarmen
1920 - Mars reep doet zijn intrede.
1961 - Nestlé introduceert Nesquick in Europa, vandaag de dag nog steeds, de meest verkochte, instant chocoladepoeder voor chocoladedrank.
1996 - Wetenschappers vinden een stof in chocolade die lijkt op marihuana.