Natuur
Mooie plekjes
Mortagnebos
Orveytbos
Vaarttaluds
Park Tiegem
 
 
 

Mooie plekjes in Otegem en omgeving

Echte en beschermde natuurgebieden zijn in Otegem niet te vinden. De mooiste hoekjes situeren zich ten oosten van de lijn Mussestraat Neerhoek.
Van daaruit heeft men prachtige vergezichten op de Vlaamse Ardennen met in de dichtste buurt Tiegem. Ook wel de Parel der Vlaamse Ardennen genoemd.

Van op de Neerhoek heeft men op mooi zicht op de dorpskern van Ingooigem waarbij de spitse toren van de kerk opvalt. De vroegere woning van Stijn Streuvels en de prachtige molen van Tiegem is van uit de Mussestraat waar te nemen. In deze omgeving werden ook veel buitenopnamen gemaakt van De Vlaschaard, Streuvels meesterwerk. Bij helder weer is naar het zuidwesten toe de heuvel van Mont St-Aubert bij Doornik waar te nemen.

In het zuidoosten de bekende Vlaamse heuvelruggen, Kluisberg, Kwaremont en zelfs tot de Hotond. In de andere deelgemeenten van Zwevegem waarvan ook Otegem deel uit maakt zijn een paar mooie natuurgebieden te vinden. Het Mortagne bos in St-Denijs en het Orveytbos en Vaarttaluds te Moen. Gelegen rond het bekende St-Pietersbrugje in Moen.

Volg de links bovenaan deze pagina voor meer over deze mooie stukjes natuur.