Tuin
Voorjaarsbloemen
Vaste planten
Rozen
Clematis
Fuchsia
Pergola
Terrasplanten
Vijver
Vogels
Wintertuin


Terrasplanten


Terrasplanten en kuipplanten zijn er in alle geuren en kleuren. Ook in mijn tuin. Vooral in de zomer is er keuze te over. Hoewel de meeste van deze planten het best gedijen in volle zon, zijn er toch veel soorten die het met minder ook goed doen.

 

 

Denk daarbij vooral aan fuchsia. Dit is wel een van mijn lievelingsplanten. Maar door plaatsgebrek moet ik mij beperken tot maar enkele exemplaren. Enkele van mijn favorieten zijn de bekende Celia Smedley, Pink Marshmallow en Marinka.

 

 Agaphantus met zijn grote blauwe en witte bloembollen ontbreekt ook niet.
 

 

 

Ook geraniums, eigenlijk is de juiste naam pelargonium, vind ik nog steeds schitterend. Vooral als je de oudere planten kunt bewaren geven ze een overvloed van bloemen. Verder Abutilon, Verbena en Petunia Million Bells, met een overvloed aan bloemen in schitterende kleuren. Een van de blikvangers is een Lantana  op stam die ik zelf heb gekweekt, nu reeds een vijftiental jaren oud. Een schaal met rode en gele begonia's doen het ook heel goed.


In de wintermaanden een paar bakken met heide en wat kleinere planten geschikt voor bakken met daartussen wat viooltjes om het geheel wat op te vrolijken.

Een groot nadeel aan zomerbloeiende kuipplanten is het moeilijk overhouden in de winter wegens plaatsgebrek. Zo beperk ik mij tot het overhouden van mijn favorieten. Al de andere gaan onherroepelijk in de groencontainer bij het invallen van de winter.
 

Top