Mijn tuin

Dit gedeelte van mijn website gaat over mijn tuin. Gebruik de links hiernaast om naar de verschillende pagina's te gaan.

Tuin 2007

Alhoewel er over tuinen en tuinieren een ongelofelijk grote hoeveelheid informatie te vinden is op het internet wil ik hier toch mijn vernieuwde tuin voorstellen. Deze webpagina maakt ook deel uit van de Tuinpagina.net Webring. Zie de link onderaan de pagina.

Eigenlijk moet ik zeggen tuintje. Het bestaat uit een voortuin die langs het woonhuis doorloopt naar de achtertuin. Daar bevindt zich ook mijn voormalig duivenhok en een paar volières voor vogels. Er is ook een kleine vijver aangelegd. Na de dijkbreuk van verleden jaar werd ook die vernieuwd. De grote koi zitten nu bij mijn gebuur. In de plaats een tiental kleine vissen die de nieuwe beplanting gerust laten. Verder zijn er een paar kleine terrasjes waar het in de zomer goed vertoeven is. Het geheel heeft een oppervlakte van ongeveer 200 m2.

Beplanting

De laatste jaren is de tuin ook op veel plaatsen gewijzigd, de beplanting is vrij recent, en er werd gekozen voor minder arbeidsintensieve planten.
De tuin was vroeger langs weerszijden afgezoomd met een haag van coniferen. Nu werd gekozen langs de ene kant voor een collstrop afsluiting en de andere kant werd een border gemaakt van heesters gecombineerd met vaste planten en struikjes. Het geheel past daarmee goed met de tuin van de buren en lijkt wel groter nu. Ook enkele buxushaagjes hebben er moeten aan geloven. Teveel knipwerk.
 
De kant van de collstrop afsluiting werd beplant met clematis. Daar langs staat ook een smalle pergola met enkele klimrozen. Met daartussen een beplanting van struikrozen. De zomer van 2007 vormde dit al een mooi geheel. Er werden in het najaar enkele aanpassingen gedaan en het zou er in de zomer van 2008 pico bello moeten uitzien. Ook aan de grote pergola waar vroeger de grote Blauwe regen stond zijn nu klimrozen geplant.

Overal in de tuin werden weer enkele nieuwe groepen bollen geplant. Vooral narcis en krokus. Ik wil er voor zorgen dat ieder seizoen de tuin er kleurrijk bijligt. Hoewel dat in de winter wel moeilijk ligt heb ik toch graag dat er wat te beleven is in de tuin. Daarom werden een tiental mooie helleborussen tussen de struiken geplant. Als het meevalt, is er plaats voor nog een paar mooie planten. Ik kijk er al naar uit. En altijd is er wel een hoekje dat aan wat verandering toe is.

In de zomer zijn het dan weer de kuip en terrasplanten die voor de nodige sfeer zorgen. Voor het merendeel de klassieke planten zoals Fuchsia's, Abutilon, Agaphantus en een mooie oude Lantana op stam. En de gewone eenjarige zomerbloeiende kuipplanten.

Bomen

Veel bomen en heesters staan er niet de tuin. Langs de gevel van het woonhuis stond een Robinia of pseudoacacia. Die is echter tijdens een felle voorjaarstorm omver gewaaid. Een geluk bij een ongeluk zegt men soms, maar een meter verder is een jonge loot van die boom opgeschoten tot een nieuw boompje van nu 2 meter hoog. Ik had ondertussen een nieuw klein tuinboompje geplant, een malus “Red Sentinel”, die daar nu voor de eerste keer staat te pronken met prachtige rode appeltjes.

In de achtertuin is de Paardenkastanje nu ook een mooie boom geworden. Het is een kleine soort die in het voorjaar met mooie lichtgele bloemen getooid is. Hij draagt niet veel vruchten. In de tuin staan een paar Rododendron struiken en verschillende Pieris met prachtig rode uitlopers in de lente.

Verder een paar kleine coniferen en een paar hibiscus. Ook een mooie en traag groeiende hulst met bont blad en mooie rode bessen in het najaar. De rest wordt opgevuld met een nieuwe aanplant van enkele mooie rozen. Onder andere een mooie roze Engelse roos. Als opvulling verschillende Hemerocalis soorten en Hosta.Voor meer afbeeldingen zie het Fotoalbum
 

Top


Tuinpagina.net©