Tuin

Vaste planten

Buiten de terrasplanten in de zomer werd in vroeger jaren veel aandacht besteed aan de zomerbloemen in de tuin. Dit kwam ook mede door het feit dat de gemeente Zwevegem ieder jaar een wedstrijd uitschrijft voor de mooiste tuinen. Deze vereniging vierde in 2014 haar 50 jarig bestaan en werd zo Koninklijke Adviesraad voor groen en bebloeming Zwevegem. Ik ben daar ook een paar keer laureaat geweest.

Maar werken met eenjarige perk- en terrasplanten is en blijft een intensief werk en daardoor werd overgeschakeld naar meer vaste planten.

Ik heb geen echte borders dus werden er groepjes vaste planten gecombineerd. In de lente bloeien de Akeleien in verschillende kleuren. Enkele hoge Campanula met hun mooie klokjes in blauw en wit zoeken wat steun tussen de struiken. Er staan ook enkele Hosta soorten. En wat siergrassen hebben een plaatsje.

Ik hou nogal van zichzelf uitzaaiende bloemen zoals Verbena bonariensis, Gaura en Echinachea. Het maakt het geheel minder strak. Er werden overal waar het kon bloeiende bodembedekkers aangeplant. Helleborussen fleuren de tuin op in de winterperiode samen met de bolgewassen.

Ook lelies die een beetje uit de mode zijn geraakt vind ik schitterende planten. Op een mooie lentedag in de tuin wordt je bijna bedwelmd door de geur van deze bijzondere bollen.
Verder wat Echinacea en Persicaria.