Tuin
Voorjaarsbloemen
Vaste planten
Rozen
Clematis
Fuchsia
Pergola
Terrasplanten
Vijver
Vogels
Wintertuin


Vaste planten

Buiten de terrasplanten in de zomer werd in vroeger jaren veel aandacht besteed aan de zomerbloemen in de tuin. Dit kwam ook mede door het feit dat de gemeente Zwevegem ieder jaar een wedstrijd uitschrijft voor de mooiste tuinen. Deze vereniging vierde in 2004 haar 40 jarig bestaan. Ik ben daar ook een paar keer laureaat geweest.

Maar het is en blijft een intensief werk en daardoor werd overgeschakeld naar meer vaste planten en onder andere werden ook rozen en clematis aangeplant wat ook mooie planten zijn. Ook werd een collectie Hemerocalis aangeplant in verschillende kleuren en variŽteiten.

Er staan ook een tiental verschillende Hosta. Enkele Lelies zijn ook van de partij. Ook wat siergrassen hebben een plaatsje. Ook enkele begonia's bij enkele rozenstruiken kan verassend mooi zijn. En nu maar hopen dat het geheel geslaagd is.

De zomer van 2007 zag er alleszins veelbelovend uit en je hebt er geen omkijken naar. Er werden ook overal waar het kon bloeiende bodembedekkers aangeplant. Die zullen samen met de Helleborussen en de siergrassen de tuin opfleuren in de winterperiode.

Hieronder afbeeldingen van Hemerocallis en Lelie. Van deze planten weet ik helaas niet altijd de variŽteit. Wat ik wel weet is dat Hemerocallis er in alle kleuren en maten is. En als je de echt exclusieve variŽteiten wil je toch redelijk diep in je portemonnaie zult moeten tasten. Ga hier alvast een kijkje nemen

Hemerocallis
Klik op de afbeelding voor een grotere foto.

 Lelies

Hoewel lelies een beetje uit de mode zijn geraakt vind ik het schitterende planten. Op een zomeravond in de tuin wordt je bijna bedwelmd door de geur van deze bijzondere bollen.
Klik op de afbeelding voor een grotere foto.


Klik hier voor tuinfoto's van vroeger , toen meer gebruik werd gemaakt van eenjarige zomerbloemen.
 

Top