Tuin
Voorjaarsbloemen
Vaste planten
Rozen
Clematis
Fuchsia
Pergola
Terrasplanten
Vijver
Vogels
Wintertuin


Winter in de tuin

Winter


Alhoewel een tuin in de winter er niet op zijn mooist bij ligt heeft hij toch zijn charmes. De felle zomerkleuren hebben plaats geruimd voor bruin en strogeel. Het gras heeft niet meer dat donkergroen van de zomer maar neigt meer naar gelig groen.

Toch is er altijd bloei in de tuin. Denk maar aan de heidesoorten met hun uiteenlopende kleuren van wit tot mauve. De winterjasmijn steelt echter de show met zijn talrijke gele bloempjes. 

Sneeuwpracht


De tuin dood in de winter? Niets is minder waar. Wanneer de laatste rozen verwelkt zijn en de chrysanten de eerste vorst niet hebben overleefd begint een nieuw seizoen. Het zal niet lang meer duren of kerstroos en sneeuwklokjes doen ons hunkeren naar de lente.

Maar eerst moeten we nog wel de vrieskou en de sneeuw verwerken. Maar rijp en sneeuw kunnen een tuin omtoveren in een echte sprookjes omgeving.


 

Vergeet de vogels niet
 

 

De tuin moet er in de winter ook niet piekfijn bijliggen. De dorre grassen en planten bieden goede schuilplaatsen voor allerlei kleine dieren. Ook de vogels vinden beter voedsel als de grond onder de bladeren niet keihard bevroren ligt. En een beetje bijvoederen helpt ook altijd.

En al schijnt de winter altijd langer te duren, een ding is zeker, het wordt altijd weer lente.

 

Top