2 Mei Rit

4e Seven Center Mei Rit

Tuut, tuut, tuut, …. De wekker die s'morgens om negen uur afloopt, ik kijk buiten en het beloofd weer een mooie dag te worden, we zijn zondag 2 mei, klaar voor de seven centre rit, die gereden wordt in Oudenbosch, vlakbij Roosendaal in Nederland.

Na weer een week getwijfeld te hebben over met welke mini ik ga rijden, kies ik de zondag zelf toch maar voor de moke, en maak me klaar om naar Linker Oever te rijden om Bart op te pikken, hij gaat me immers copiloten. Het is toch maar frisjes in de moke zo in al die vroegte, al een geluk dat ik me warm heb aangekleed!


Ik stop bij Bart en bel aan, duurt eventjes, duur nog eventjes, hoor ik nog een heel slaperige Bart door de parlofoon, hij had zich verslapen, dus na een beetje vertraging, toch opstap richting Etten-Leur (NL)

Na een uurtje rijden komen we toe op de parking van de mac-donalds in Etten-Leur, weet echt niet wat Nederlanders met die mac hebben, maar blijkbaar wel veel, want veel van hun ritten starten er of hebben er tussenstops! De parking staat blijkbaar al heel goed vol, dat beloofd weer een leuke dag te worden!! Aan één van de tafeltjes op het buiten terras komen we Brenda, Rob, Jan, Mathilde, Ronald en zijn moeder tegen, na hen eerst gegroet te hebben slepen we ons verder naast nog verschillende andere bekenden, die we ook allemaal moeten groeten (en het beginnen het er echt wel veel te worden) naar de inschrijvingstafel.

Daar krijgen we een rally schildje en bonnetjes voor een drankje en een appelgebak die we kunnen inruilen bij de mac. Na het kleine ontbijtje buiten gaan flyeren voor de meeting in Berlaar, ook daar komen we bekenden tegen, zelfs verschillende leden van de club !
Om 12.22 mogen we van start gaan, heel belangrijk die starttijd, want er is ook de ideale aankomsttijd, en als je die overschrijdt krijg je 5 strafpunten per overschreden minuut! Te vroeg binnenkomen is ook niet goed want dat kost je ook strafpunten.

Het eerste deel van de route bestaat uit het rijden van gewoon beschreven route, met een aantal gemakkelijk vragen, dit stukje gaat maar over een 15tal kilometer. Op een parking van een hotel krijgen we deel 2 van de rit. Dit was even schrikken, we krijgen een blinde kaart met daarop 31 genummerde pijlen, die je moet afrijden in de juiste volgorde en in de richting van de pijl, en je moet tussen de pijlen telkens de kortste route nemen.

Heel leuk, we moeten onderweg ook opzoek naar bordjes en er zijn ook verschillende stempelcontroles, die we soms drie keer moeten nemen !!

We komen aan op onze ideale aankomsttijd !
Dus hier krijgen we geen strafpunten!!

Nu is het wachten op de uitslag, duurt dat daar even!! Na een paar uur wordt ons geduld beloond, van de 92 mini's eindigen we toch 15de. Niet slecht vind ik!

Moe maar voldaan rijden we naar huis, na een heel leuke rit ! Zeker een aanrader !
Bedankt Bart voor het copiloten !

Garfield@matw

Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge
Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge Click to enlarge

Back to Adventures