Brabant weekend

3 en 4 april 2004

Dertien mini’s, een paar kratten en vaatjes Jupiler & Breezer en twintig gezonde mensen uit Vlaanderen, Rotterdam, Limburg, Deventer en Friesland (en eentje die thuis lag te bekomen van een operatie): die ingrediënten volstaan alvast om eenders welk weekend te doen slagen en zo gebeurde het ook.

Dit weekend in Wijk en Aalburg in Nederlands Brabant was georganiseerd door de Brabantse sectie van MCCIO, voor de overige MCCIO- en MATW-leden. Het programma beloofde veel goeds en we trokken dan ook met volle zin richting Nederland, waar we werden ontvangen op de boot waar een MCCIO-koppel woont (ook al is het geen woonboot). Mooi zicht op de Maas daar.

Na de ontvangst met het gebruikelijke gebak en vloeibaars, stond de rit op het programma. De boothoorn gaf aan wanneer de volgende mini mocht vertrekken, de dorpsbewoners zullen het geweten hebben. De rit loodste ons over heel wat dijken en kronkelwegen, het fun-karakter primeerde, geen competitief gedrag dus maar gewoon de mooie wegen verkennen en hier en daar een vraagje oplossen, zo hebben we ze graag.

Halverwege was een tussenstop voorzien waar de mini’s via een smal weggetje een normaal niet toegankelijk gedeelte mochten berijden om aan het strand van een meer uit te komen, mooi zicht daar maar wat was het koud en winderig ! Ach iedereen troepte weer samen en het middagmaal werd staande verorberd, en gaf ons weer de kracht om verder te geraken wat even later ook gebeurde.

De volgende etappe werd in groep gereden, de organisatie loodste ons via enkele bruggetjes en een brouwerij naar een parking, waar we nog altijd niet wisten wat de bedoeling was. Er werd ons verzocht uit te stappen en binnen te gaan... hé wat nu, we staan in een bowlingzaal ??? Ah alweer een aardigheidje van de organisatie: als verrassing hebben ze een partijtje bowlen voorzien. Verrassende jongens, die brabo’s.

Een paar consumpties later gingen we op pad voor het laatste deel van de rit, die begon met een visgraat. De mini’s troepten al snel samen en op een bepaald ogenblik hadden we het gevoel dat bijna alle aanwezige mini’s bij elkaar waren gekomen. De rit bleek uiteindelijk vrij (maar niet té) lang te zijn, we waren dan ook voldaan van het sturen toen we de camping bereikt hadden waar we de nacht zouden doorbrengen. Niet in tenten maar..in lodges oftewel trekkershutjes van vier personen. Een BBQ deed de dag in schoonheid eindigen, alhoewel eindigen.. als twintig mensen in’t laat nog bij elkaar kruipen in een lodge voor vier personen, is de avond nog laaaang niet voorbij..

De volgende ochtend (ja het was wel degelijk ochtend) reden we alweer in kolonne naar de ontbijtlocatie, een restaurant waar één van de MCCIO-leden werkt, en waar een alweer tot in de puntjes verzorgd ontbijt op ons stond te wachten. De mini’s kregen ook hier een exclusieve parkeerplaats op het voetpad toebedeeld, vlak voor het restaurant. Met gevulde maag en benzinetank ging de rit weer terug naar de boot, die we zouden gebruiken waarvoor hij eigenlijk gebouwd is, namelijk varen. Een boottocht lijkt de rode draad te zijn geworden tijdens de MCCIO/MATW-weekend, het is dan ook aangenaam vertoeven op het water, ver van alle normale mensen, rustig dobberend en genietend van het zonnetje dat alweer van de partij was.

Na de boottocht bleven we nog gezellig nakaarten op het dek en werd een nieuwe datum gezocht voor een komend weekend dat de Limburgse sectie zou gaan organiseren, een datum waarop iedereen kan lijkt onbestaande maar er wordt wel gekeken dat zo weinig mogelijk mensen moeten thuisblijven op het komende verbroederingsweekend, waarover later meer..op deze site !

©Bart

Meer fotos : De Reizende Moke
  Dirk Wegman
  Rob en Brenda

Back to Adventures