Mini Coast Tour

Coast Tour Link

Zondag 25 april

De Mini Coast Tour was dit jaar aan zijn zesde editie toe, en omdat deze rit altijd zo goed geregeld is en jaar na jaar een massa mini's trekt, konden we ook dit jaar niet weerstaan om mee te rijden. De kustwegen zijn ZO anders dan in het binnenland, dat het echt een plezier is om daar rond te scheuren. Met drie mini's van MATW waren we ter plekke: Robert en Guy met de forty (zij zouden 46ste worden), Peter en ? (werden 10de) met z'n van en "Chris" en ik met de groene (werden 35ste). In 2001 kaapten we hier nog een tweede plaats weg ... Het deelnemersveld wordt meestal beperkt tot zo'n 100 mini's, nu zelfs maar tot een goeie 80, en ook deze keer was de rit volgeboekt.

Aan de start nabij het zwembad van Nieuwpoort stond een super ontbijt-buffet ons op te wachten, iets wat zeker geappecieerd kon worden alvorens van start te gaan voor zo'n lange rit. Je ziet telkens dezelfde bekende gezichten van over heel het land, en Philippe krijgt zelfs een hoop Franse mini's aan de start waaronder een pick-upje.

UppieDe rit bevatte de nodige instinkers (dat vindt Philippe toch ZO leuk om die erin te steken) om het kaf van het koren te scheiden, maar voor heel veel mensen blijft het amusement en rijplezier belangrijker dan de uitslag. Er zijn wel gevallen bekend die absoluut in de top tien moeten staan (met een echtscheiding als inzet), maar gelukkig zijn zij niet al te talrijk want achter zo'n strever hangen die 35 km/u rijdt om zeker geen letter te missen, is echt geen pretje. 135, dat trekt er al beter op ! Naast controleletters moesten ook straatnaambordletters genoteerd worden, de eerste letter van de effectieve straatnaam op de gevraagde plaats. Dit zorgde ook al voor een serieuze shifting, omdat bij "Generaal Lemanstraat" de L moest genoteerd worden ipv de G en meer van dat soort spitsvondigheden.

We zaten in de kuststreek, en halverwege de rit werden we dan ook getracteerd op maatjes
(vis dus), m'n co-piloot maakte de wijze beslissing deze niet aan te nemen, ik mag er niet aan denken de rest van de dag met een naar vis ruikende co-piloot in de mini te zitten. Voor de statistici: er reden 4 nieuwe MINI's mee, 3 die jarenlang heel fervente classic mini-rijders waren, de 4de kende ik niet.

Mini PascalDe eindlocatie was dezelfde dan de voorgaande jaren, met alweer een zeer uitgebreid buffet, voor elk wat wils dus. Helaas was deze zesde editie echt de allerlaatste, Philippe krijgt de organisatie van dit evenement niet langer gepuzzeld in z'n al drukke gezins- en beroepsleven, maar is zeker in schoonheid geëindigd en zal nog lang niet uit het mini-circuit verdwijnen, dat staat als een paal boven water, alleen de rit zal dus niet langer op de kalender staan.

 

Een ernstig ongeluk met de mini heeft hen het afgelopen jaar heel wat miserie gekost, maar ze hebben er toch weer een pracht van een rit van gemaakt daar aan de kust:
Philipe De Lauw, vrouwlief Marijke en zoon Ruben, die volledig opgroeid tussen de mini's en dat best leuk vindt ook ! Dikke dikke proficiat en Philippe, nu krijg je miscshien wat meer tijd voor je "gele" project, ik kijk er al naar uit !

©Bart


Back to Adventures