Guy's Biography


Piloot       : Guy
Nikname      : "De Koninck"
Minis@garage : Austin Mini, Oldtimer 1000Little Green machine

In 1973 behaalde ik mijn rijbewijs en de eerste rijervaring deed ik in een rode mini 1000 die mijn vader nieuw aangekocht had, die mocht ik delen met mijn jongere broer en mijn zus. De eerste week werden de velgen al omgekeerd, om de wagen er stoerder te laten uitzien. En weer een drietal weken later stond er een klein stuurtje in en was de versnellingspook een tiental cm korter gemaakt. In die jaren deden de mini s het ongelofelijk goed op rallycross gebied, en ik probeerde elke wedstrijd in BelgiŽ en Nederland te gaan bekijken.
Maar ja je bent jong en je wil al snel iets anders, en een wagen delen met drie personen is ook niet het ideaal. Ik was zeer tevreden over de mini maar liet me toch verleiden om een grotere broer er van te kopen, een Morris 1300 GT, wel in occasie, de 1300 motor met dubbele carburatie had een groot acceleratie vermogen tot er een boom de weg overstak!
Maar je eerste grote liefde vergeet je toch niet, de pijn in mijn hart die ik telkens kreeg als ik er eentje zag rijden, dus besloot ik om er terug een aan te schaffen, en ben op zoek gegaan en had er vlugger een gevonden dan ik zelf had kunnen dromen, enkele dagen later stond er een Austin MK 2 op de oprit met een beetje werk aan, ongeduldig dat ik was ( probeer je maar eens 27 jaar in te houden) kon ik niet wachten op de restoratie en schafte mij een mini duizend aan, die reeds rijklaar is, een jaar en 10000 km later ben ik een gelukkig man.