4de Kerstrit 2004

Net zoals de voorbije drie jaren, wilden we ook dit jaar van onze Kerstrit een echt “specialeke” maken maar,... toen we startten met de voorbereidingen zat het ons allemaal een beetje tegen. Zo hadden we al bijna een volledige rit uitgestippeld, toen we ontdekten dat de tradionele eindlocatie, nl. De Cuytegemhoeve in Sint-Amands, dit jaar geen Kerstmarkt meer organiseerde. Bye bye schitterende eindlocatie en zodoende konden we in allerijl op zoek naar een nieuwe eindbestemming. Dit bleek niet zo simpel want de locatie moest immers aan een aantal hoge ‘mini’-eisen voldoen en we wilden onze jaarlijks terugkomende deelnemers immers niet teleurstellen! Na weken ronddwalen op het wereldwijde net en het onderzoeken van enkele mogelijke geschikte locaties, kwam ik uiteindelijk in Lebbeke terecht bij François Perdaens, een overenthousiaste Lebbekenaar die zich in het dagelijkse leven bezighoudt met het organiseren van allerlei markten en kermissen in Lebbeke en omstreken, zo ook de kerstmarkt. Toen we ons plan aan hem voorlegden ging hij helemaal uit z’n dak en verzekerde ons een uitermate goeie ontvangst in Lebbeke; hij zou zorgen voor een prijs van het Gemeentebestuur, politiebegeleiding, gratis pannekoeken, ontvangst door de burgemeester, een ritje over de kerstmarkt,... je kon het zo gek niet bedenken of François had het voor ons in petto! Te mooi om waar te zijn, maar we bleven erin geloven en telden de dagen enthousiast af,.... Zaterdag 18 december 2004 Net zoals het vorige jaar, begon voor ons de kerstrit al een beetje vroeger daar we reeds enkele vrolijke fotoe en Brabantse kerstmannen en vrouwen te slapen hadden! Nu ja, slapen was veel gezegd, want ook kerstmannen lusten wel een biertje en van een biertje kwam een vaatje en nog een vaatje en een flesje jenever en , .... Kortom, het was reuzegezellig en hoe later het werd, hoe meer iedereen in de juiste ‘kerst’stemming kwam! Zondag 19 december 2004 Het opstaan ging niet bij iedereen even vlot, maar er was geen tijd te verliezen want er moest nog heel wat gebeuren. Na een lekker ontbijt en de nodige koffiekannen , kon iedereen er weer tegenaan en vertrokken we met onze logés, in stoet naar de startlocatie in Edegem waar we rond 9.30u aankwamen. Vanaf dan was het voor ons echt kunst en vliegwerk, want de eerste deelnemers kwamen al vroeg aan de starttafel en de parking vulde zichzelf in een hels tempo met allemaal versierde mini’s. Ook dit jaar waren er weer echte ‘bijoukes’ bij. Bijna iedereen had zijn uiterste best gedaan en het kiezen van de mooist versierde mini bleek voor de meesten onder ons bijgevolg echt geen gemakkelijke opdracht.
Om 12 uur was het tijd voor de briefing en konden we aan de rit beginnen. Dit jaar, alweer een ietsje anders dan anders, werd er gestart met een volgrit begeleidt door een zestal scooters van de Lambretta Club te Rumst.
Helaas, met 64 mini’s achter elkaar kan er wel wat mislopen en zo gebeurde het ook dat om een tot nu toe nog onverklaarbare reden sommige mini’s andere mini’s niet meer volgden en andere mini’s de verkeerd gereden mini’s gingen volgen! Over kuddegeest gesproken!
Gelukkig werd dit euvel snel opgelost en werden de meerdere kleine sliertjes terug samengebracht tot één grote mini-ketting en kwamen we gelukkig met z’n allen aan op de tussenstop te Ruisbroek.
Na een natje en een droogje kon men van daaruit starten voor de bolleke-pijlrit die door iedereen positief werd onthaald. Er is toch niemand verloren gereden en iedereen was op tijd aan de verzamelplaats te Lebbeke. Van daaruit reden we in stoet en met politiebegeleiding naar de Kerstmarkt van Lebbeke. Daar werden we tussen de kraampjes door, over de kerstmarkt geloodst en de vele toeschouwers konden hun ogen bijna niet geloven! Zoveel mini’s en dan nog zo mooi versierd, dat hadden ze in Lebbeke blijkbaar nog niet eerder meegemaakt!
Na het rondje Kerstmarkt, was het tijd voor de prijsuitreiking. Deze werd bijgewoond door de Burgemeester van Lebbeke en een sfeerorkestje dat het uitreiken van de prijzen wat spannender maakte: 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, .... en de winnaar is .... “Yves en Jessie”!!! Hip hip hoera, het publiek had gekozen en terecht ook, naar onze mening!

De burgemeester reikte nog een prijs uit van de Gemeente Buggenhout voor de “verst gekomen mini” en deze ging dan weer naar Friesland! Nadien, nodigde hij iedereen nog uit voor een gratis pannekoek en een bezoekje aan de kerstmarkt! Het werd nog erg gezellig daar in Lebbeke en wij als organisatie konden na een spannende dag weer opgelucht ademhalen; alles verliep vlekkeloos en iedereen keerde tevreden huiswaarts met een op deze ijskoude dag toch wel ‘warm’ minigevoel.

Bedankt iedereen en tot volgend jaar!

Kikimoke

 

Enkele kranten artikels van deze editie :

Gazet van Antwerpen
Laatste Nieuws

 

Previous year
Click logo for report Kerstrit 2003
This years awards !


BACK