THE MEGA BOYS

En plots werd de Moke een BV (Bekend Voertuig)!
(Opname Videoclip van de Megaboys)

Op zaterdag 17 april was ik, maar vooral de Moke eigenlijk, uitgenodigd in Zonhoven voor een speciale missie. Viavia of beter gezegd via Arvid hadden de Megaboys, een Limburgse ‘boysband’, hun oog laten vallen op de witte Moke voor de opnames van hun nieuwste videoclip. Het thema was ‘safari’ en de Moke zou perfect in dit plaatje passen.
Zodoende vertrok ik die zaterdagmorgen vol verwachtingen en onder een stralend zonnetje richting Limburg. In Zonhoven aangekomen was het knap ingewikkeld om de locatie te vinden maar na 3 telefoontjes geraakte ik dan toch op de juiste bestemming; de achteringang van het natuurdomein ‘De Teute’.

Via een bareel die ik eigenhandig moest openmaken en een hobbelig bospad reed ik de velden in richting geparkeerde auto’s. Daar werd ik meteen verwelkomd door iemand van de productie die me over 2 zandbergen heen te voet naar ‘the place to be’ loodste. Het leek wel of ik in Afrika was aanbeland. Plots stond ik tussen een twintigtal negertjes in een geïmproviseerd dorpje met rieten hutjes. Meteen werd ik begroet door Marc Deswarte, de regisseur van dienst en kon ik kennismaken met de Megaboys. En ja hoor, ik had ze al eens eerder gezien, nl. bij Eurosong for Kids.
Op de set liepen nog bekenden rond, zo was oa. ook Dougie (bekend van Big Brother) van de partij om Djembe te spelen. Op het moment van mijn aankomst moesten er nog opnames gemaakt worden van de openingsscène. Marc vroeg me of ik het erg vond om nog even te wachten. Zo kon ik rustig toekijken naar het verloop van de op-
names en maakte wat foto’s voor de site.

Na een uurtje of 2 was het dan eindelijk de beurt aan de Moke! Aiai, meteen rees er al een probleem! Hoe zouden ze de Moke over die 2 zandbergen heen krijgen? Ik hield mijn hart al vast want uiteraard wilde ik met een hele Moke terug naar huis. Gelukkig wist Dougie een andere toegangsweg en was hij zo vrijwillig om de Moke de berg op te patineren. De opnames konden starten en de Moke genoot volop van alle aandacht die hij kreeg.

Mega Boys Vooral de Megaboys waren wel erg gek op mijn kleine speeltje en vonden het absoluut niet erg erop te poseren. Na een klein uurtje zat de missie erop en konden we terug huiswaarts vertrekken met alweer een ervaring rijker. Nu is het nog tot half juni afwachten eer onze ‘BV’ (Bekend voertuig) of beter gezegd onze ‘BM’ (Bekende Moke) op het scherm zal verschijnen. Dan zal de videoclip dagelijks te zien zijn op TV Tam Tam, een kinderprogramma. Dus,... kijken maar is de boodschap!

©Kikimoke

PICS PICS PICS PICS PICS
PICS PICS PICS PICS PICS

Back to Adventures